Salut,sunt un nou detinator al unui MacBook 13” white
As dori si eu un sfat.Eu momentan am instalat Apple Mac OS X 10.4 Tiger.Este original sistemul de operare.Acum am si eu o intrebare:Se merita sa instalez Leopard luat de pe net(neoriginal)?Mie pe Tiger imi fac si update la softuri,totul functioneaza perfect.Trecand peste faptul ca sunt incepator si nu s-ar merita sa fac update pentru ca oricum nu o sa simt diferentele(noutatile).Ma intereseaza doar partea functionala fata de o varianta de OS originala si una luata de pe torrenturi.Mai merge update’ul?Functioneaza toate programele normal?Multumesc.
Ceea ce e pe torent este si pe Leo original. Cu o singura deosebire. Nu are driverele de Windows.
Daca nu esti utilizator profesionist, poti face upgrade, dar sa stii, exista si incompatibilitati.
Ceea ce nu stii e faptul ca – spre deosebire de MS – Apple nu te cauta in chiloti cind folosesti o versiune pirat.
Intrebarea e: de ce vrei upgrade? Ce te nemultumeste?
Driverele de Windows?Nu prea stiu exact la ce ar folosi acestea avand in vedere ca am auzit de Boot Camp.
Incompatibilitati intre sistemul de operare si modelul meu de MacBook?
Pai as vrea upgrade,pentru ca am invatat si eu cat de cat acum sa umblu prin el,am inceput sa ma descurc mai binisor,si as vrea sa instalez totul din nou,sa pun si Office pentru Mac,mai multe.
M-ai sfatui sa fac acest upgrade sau nu?
Iaru - te rugăm să nu încurajezi pirateria informațională :D
infoschumi - dacă vrei 10.5 cel mai bine este să cumperi un kit original de la unul din resellerii Apple din orașul tău (care o fi acela). Ăla merge sigur. http://www.apple.com/macosx/ ca să vezi ce aduce nou - Guided Tour & New Features. Poti veni la o întâlnire macuser ca să vezi pe viu dacă nu ai în orașul tău (caer o fi acela că la profil nu ai completat) un reseller Apple cu magazin în care poți să pui mâna pe “mere”.
Nu am nici magazin Mac pe aici,nu sunt nici intalniri Nu vreau sa incurajez pirateria…inteleg ce spui.Tot ce as dori ar fi sa stiu daca se merita sa fac un astfel de upgrade sau pierd din calitatea sistemului de operare.
Nici nu m-am gindit sa fac una ca asta. Doar constat ca, spre deosebire de Microsoft, Apple nu te penalizeaza daca ai furat (downloadat).
Uite, eu imi iau Leo Family Pack DUPA ce am incercat si am vazut (si n-am fost prea multumit). Ce s-ar fi intimplat daca as fi instalat peste sistemul Tiger matur? Mi-as fi smuls parul! Cred ca asa e si mai cinstit.
Dar ar trebui sa-i spunem tinarului nostru prieten ca nu tot ce e mai nou e si mai bun. Nu obligatoriu. Leo, chiar si dupa versiunea .2, tot nu e gata!
Apoi, mai e o constatare. Multa lume a pus Leo de pe torenti. Si multi si-au blestemat zilele!
Si, atentie, infoschumi, e tare nasoala expresia asta: “se merita”. Nu se merita, zau!
Am vazut ca s-a facut foarte multa reclama la acest produs,am vazut ca sunt si foarte multe facilitati noi,insa daca era sa merg pe mana lor,il instalam de mult,insa dupa cum banuiam,mai au de lucrat la el,asa cum mi-ai confirmat si tu.In cazul acesta o sa raman in continuare la Tiger ceva vreme.Cred ca merg pe deviza aceea:La ce se face reclama inseamna ca nu se vinde,deci in concluzie nu este bun.
Multumesc mult de tot pentru toate aceste informatii.Eu inca ma chinui sa mai desprind din secretele “marului”
Pune-ți, frate, Leopardul. Are o grămadă de chestii faine, noi și utile. E mai bun ca Tiger.
Și eu zic că are multe lucruri superioare, unele vizibile, altele „under the hood”. Pe orice mac G 4 mai nou, G5 și intel se va simți diferența superiorității. Cred că nu prea mai sînt aplicații cu probleme, dar aici poate mă înșel, sînt mii și mii de aplicații…
Pune-ți, frate, Leopardul. Are o grămadă de chestii faine, noi și utile. E mai bun ca Tiger.
Si eu zic la fel, Lep e superior ca si Tiger, dar daca ai posibilitatea sa le incerci pe amandoua te convingi singur
spre deosebire de Vista, Leopardul e un progres
Si eu zic la fel, Lep e superior ca si Tiger, dar daca ai posibilitatea sa le incerci pe amandoua te convingi singur
spre deosebire de Vista, Leopardul e un progres
Spre deosebire de Vista, pînă și Panther e un progres.
e un avantaj sa ai leopard instalat, mai ales daca il folosesti intr-o retea cu pc-uri rulind windows sau linux (share files e floare la ureche acum)...
Pune-ți, Leopardul arata si se misca foarte bine. Si eu sunt un incepator in MAC, dar l-am invatat foarte repede. Ial de unde poti ca la noi in tara cei care distribuie MAC-uri nu sunt foarte seriosi, pe mine ma duc cu zaharelu de mai bine de 4 luni ca i-mi dau Leopardu. Si nici pana in ziua de azi nu am primit nimic. Asa ca m-am descurcat singur. A sa nu uit, desi am platit diferenta de bani pentru DVD-ul cu Leopard cand am cumparat iMacu. Asa ca tot ce ramane sa fac este sa mai astept.
Ceea ce e pe torent este si pe Leo original. Cu o singura deosebire. Nu are driverele de Windows.
Daca nu esti utilizator profesionist, poti face upgrade, dar sa stii, exista si incompatibilitati.
Ceea ce nu stii e faptul ca – spre deosebire de MS – Apple nu te cauta in chiloti cind folosesti o versiune pirat.
Intrebarea e: de ce vrei upgrade? Ce te nemultumeste?
Te contrazic. Am luat de curiozitate o versiune si are tot, inclusiv aceste drivere.