Si eu am avut aceeasi problema inainte sa-mi cumpar MBP.
Sunt multe discutii pe tema asta (chiar si pe acest forum a mai fost discutat)
Eu am ales glossy si nu imi pare rau.
Culorile sunt mai vii si este mai luminos decat mat.
Multi spun ca este deranjant ptr ca reflecta lumina - nu am avut probleme in nici un ambient.
Sfatul meu - go for glossy !
Si eu am avut aceeasi problema inainte sa-mi cumpar MBP.
Sunt multe discutii pe tema asta (chiar si pe acest forum a mai fost discutat)
Eu am ales glossy si nu imi pare rau.
Culorile sunt mai vii si este mai luminos decat mat.
Multi spun ca este deranjant ptr ca reflecta lumina - nu am avut probleme in nici un ambient.
Sfatul meu - go for glossy !
Plus că, în felul ăsta, ai mereu o oglindă cu tine, vezi și cine trage cu ochiul la monitoru tău peste umăr.
Este vorba de o alegere personala, pana la urma de preferinte.
Glossy este mai stralucitor, culorile mai aprinse, mai vi, DAR te oboseste la ochi daca stai ceva timp in fata ecranului si in anumite medii reflecta. La filme. poze etc. se vede mai ales diferenta.
Matul este.. mai mat, culori mai stinse, (eu as zice mai normale si aproape ge realitate), nu oboseste nici pe departe la fel.
Deci este vorba de o alegere personala in functie de preferinte si de care este destinatia laptopului (filme, muzica, grafica, photo etc)
Eu am avut si asa si asa, deci vorbesc din proprie experienta.
Mai e ceva, dincolo de preferințe: PENTRU SĂNĂTATEA OCHILOR ESTE MAI BINE MAT.
nu cred in povestile astea…
lucrez be mai bine de 15 ani, zilnic, pe calculator… si nu am nici un fel de problema cu ochii
e pur si simplu o alegere pur personala
bun multumesc pentru pareri, am un MB stiu cum este glossy, este mai stralucitor, asa ca am facut comanda de MBP si va fi tot Glossy, am pus aceasta intrebare pentru ca cel care vinde produsele apple mi-a spus sa cumpar mat pentru ca glossy este pentru medii in care poti control foarte bine lumina, imi place cum se vede MB asa ca am ales glossy.