Onyx vs TechTool
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 08.01.08

Ma intereseaza sa stiu pareare celor care au folosit Onyxul si TechTool, care sunt plusurile si
minusurile fiecarui, care il folositi dintre cele doua ? Va rog sariti peste partea cu e free…

Motivul e ca nu stiu la care sa ma decid sa il las pe sistem ( astazi am instalat tech-ul
si a gasit cateva probleme minore in finder, gen icoane, linkuri lipasa pe care
onyx-ul nu le-a sesizat) ptr ca nu le-as vrea pe amandoua instalate si sa faca acelasi lucru.

tnx

Semnătură 

  iMac 24 Intel, iPod video, MacBook unibody, Airport Extreme, iPhone 3GS 32GB 

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu fac acelasi lucru…
iar techTools e mai bine sa il ai pe un disk bootabil

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
gatekeeper - 05 Martie 2008 10:35 PM

Ma intereseaza sa stiu pareare celor care au folosit Onyxul si TechTool, care sunt plusurile si
minusurile fiecarui, care il folositi dintre cele doua ? Va rog sariti peste partea cu e free…

Motivul e ca nu stiu la care sa ma decid sa il las pe sistem ( astazi am instalat tech-ul
si a gasit cateva probleme minore in finder, gen icoane, linkuri lipasa pe care
onyx-ul nu le-a sesizat) ptr ca nu le-as vrea pe amandoua instalate si sa faca acelasi lucru.

tnx

Nu ai nevoie de NICI UNUL dintre ele în mod curent, pune – eventual – Onyx pt optimizări recurente de sistem, nu face rău, deși eu prefer MainMenu pt așa ceva.
De ce trebuie să te decizi pt unul dintre ele? Ce necaz ai? Sau ce necaz vrei să previi? Ce aplicații speciale folosești, încît ți-e așa ce frică încît simți nevoia unui asemenea utilitar?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Probabil fiind un fost utilizator windows, ma tem in continuare de crashuri,
temp-uri si alte fisiere inutile.

De folosit, folosesc pachetul Adobe.

Semnătură 

  iMac 24 Intel, iPod video, MacBook unibody, Airport Extreme, iPhone 3GS 32GB 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 06 Martie 2008 12:02 AM

nu fac acelasi lucru…
iar techTools e mai bine sa il ai pe un disk bootabil

Mda, asta a sugerat si programul in sine, un disck botabil.

Am mai incercat si Das Boot http://www.subrosasoft.com/OSXSoftware/index.php?main_page=product_info&cPath=200&products_id=193
in incercarea de am face iPodul un fel de rescue hard. Am esuat ptr ca l-am format ptr Windows, ca altfel nu imi
mai recunoaste sistemul de la job ipod-ul. Si cand am bagat discul nu sa intamplat nimic.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
gatekeeper - 06 Martie 2008 01:17 AM

Da, Adobe este un pachet consumator de resurse. Părerile pot fi împărțite, dar nu ai nevoie de nimic special. Periodic, rulează Onyx ori MainMenu (pe ăsta îl prefer eu) pt curățare de cache și alte alea, preventiv. E drept, Adobe este un pachet care defragmentează mai accentuat discul. Deși fenomenul e mult mai puțin critic decît în uindăuz, rulează periodic iDefrag (atenție la versiune, dacă folosești Leo, musai ultima versiune de iDefrag, 1.6.5, nu mai veche).
O singură acțiune e esențială în MAC OS: backup-u, salvarea periodică a ceea ce lucrezi pe alt suport, Doamne ferește să crape discul ori altceva prin mac, în rest nu ai nicio grijă, dacă e să pice ceva, pică o componentă hardware, nu sistemul, dacă lucrezi curat și bine.
Reține că defragmentarea o rulezi cel mai bine de pe CD-ul iDefrag, care presupune SALVAREA TUTUROR DATELOR ESENȚIALE înainte de a purcede la defragmentare. Eu zic că faci asta numai dacă observi ceva încetineală în reacția sistemului, altfel nu e cazul. Eu cred că nu vei observa nimic! Părerea mea.

[ Modificat: 06 Martie 2008 01:43 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 06 Martie 2008 01:40 AM
gatekeeper - 06 Martie 2008 01:17 AM

Da, Adobe este un pachet consumator de resurse. Părerile pot fi împărțite, dar nu ai nevoie de nimic special. Periodic, rulează Onyx ori MainMenu (pe ăsta îl prefer eu) pt curățare de cache și alte alea, preventiv. E drept, Adobe este un pachet care defragmentează mai accentuat discul. Deși fenomenul e mult mai puțin critic decît în uindăuz, rulează periodic iDefrag (atenție la versiune, dacă folosești Leo, musai ultima versiune de iDefrag, 1.6.5, nu mai veche).
O singură acțiune e esențială în MAC OS: backup-u, salvarea periodică a ceea ce lucrezi pe alt suport, Doamne ferește să crape discul ori altceva prin mac, în rest nu ai nicio grijă, dacă e să pice ceva, pică o componentă hardware, nu sistemul, dacă lucrezi curat și bine.
Reține că defragmentarea o rulezi cel mai bine de pe CD-ul iDefrag, care presupune SALVAREA TUTUROR DATELOR ESENȚIALE înainte de a purcede la defragmentare. Eu zic că faci asta numai dacă observi ceva încetineală în reacția sistemului, altfel nu e cazul. Eu cred că nu vei observa nimic! Părerea mea.

Multumesc, m-am lamurit cum sta treaba.
Backp-ul e sfant !

Semnătură