Am creat un site prin intermediul i web pe care nu vreau sa l public pe . mac si pe go.ro…astfel i am dat puplis to folder…am ca program ftp “fetch” care mergem ok..problema mea este urmatoarea.in folder automat dupa ce am facut siteul mi se creaza o pagina index.html pentru prima pagina a siteului insa pb este ca atunci cand pun siteul pe go.ro acesta nu mi vede pagina index.html si imi arata acel mesaj de eroare ca siteul nu are pagina index.html(chiar daca exsita) ..nu merge decat daca redenumesc prima pagina a siteului din “welcome” spre exemplu in “index.html” lucur pe are nu l pot face pt ca atunci cand accesezi siteul apare scris la pagini in meniu in loc de welcome index.html…. cum pot rezolva aceasta problema? multumesc celui care imi raspunde
poate o recunoaste ca .htm
daca merge asa v-a trebui ori sa o duplichezi si sa ai si un index.html in care sa ajungi din celelalte pagini, ori sa modifici in toate celelalte pagini sa duca in index.htm
probabil o sa fie mai usor prima.
Din cate am incercat/vazut go.ro interpreteaza si html si htm fii sigur ca indexul este in root nu in alt director gen root / situlMeu / index.html, caz in care-l accesezi http://www.nume.go.ro/situlMeu mare atentie ca denumirile sunt case sensitive link.html difera de LiNk.html.
Incearca si pe alt server sa vezi daca merg (dap.ro, as.ro astea stiu si PHP si dap e commercial free) sau de ce nu pe macul tau.
daca merge asa v-a trebui ori sa o duplichezi si sa ai si un index.html in care sa ajungi din celelalte pagini, ori sa modifici in toate celelalte pagini sa duca in index.htm
din pacate nu merge nici asa…sinura varianta posibila dupa cum am spus e sa numesc diret din iweb prima prima pagina a siteului cre spre ex e welcome in index.html insa nu pot face pt ca pe site in menu bar in loc sa mi apara ca pagini welco apare index.html…mersi oricum pt raspuns
Din cate am incercat/vazut go.ro interpreteaza si html si htm fii sigur ca indexul este in root nu in alt director gen root / situlMeu / index.html, caz in care-l accesezi http://www.nume.go.ro/situlMeu mare atentie ca denumirile sunt case sensitive link.html difera de LiNk.html.
Incearca si pe alt server sa vezi daca merg (dap.ro, as.ro astea stiu si PHP si dap e commercial free) sau de ce nu pe macul tau.
mersi pt raspuns incerc sa mi fac un cont la dap.ro…a vad daca acolo merge..la . mac nu mai pot face pt ca mi a xpirat contul
n-am mac-ul la mine astazi, dar ai un menu cu toate functiile, cu instectoare…
in stg ai paginile… vezi in page properties, show title de debifat, nu mai tin minte exact ca nu l-am folosit decit sa-mi fac o idee, nu lucrez curent cu el.
mai ai un help… nu-s rau, dar multa lume nu stie de el…
Hai sa separam unpic termenii.
Denumirea fisierului index.html, varza.html, contact.html
Denumirea paginii se afla intre tagurile astea “<title>MacUser.ro: Forumul utilizatorilor Macintosh si iPod din România | lamurire iweb</title>” si este afisata in bara browserului si la winblows si in tabul de minimizare.
Default daca nu-i pui titlu codul se genereaza cu “<title>varza.html</title>”
Denumirea fisierului nu are nici o legatura cu titlul paginii. Are legatura in exactitatea link-urilor.
Din pacate in iWeb nu stiu cum se schimba titlul, dar daca deschizi html-ul cu un editor de texte poti sa schimbi tu manual ce e intre taguri. Nu sunt greu de gasit ele fiind printre primele taguri dupa “<HTML><HEAD><TITLE>.....AA….AA</TITLE>”
pe .mac nu pot ca-mi expira contul…..
Nu de asta era vorba. Daca ai IP static (extern) poti sa-ti gazduiesti pagina pe propriul macintosh bifezi in preferinte sharing WebSharing si gata s-a activat (apache server) iar root e in userultau >> sites. tot ce mai trebuie sa faci e sa intrii (tot de pe macul tau) si in safari/firefox sa bagi sus in bara ip-ul static and voila.
Daca esti dupa un DHCP atunci dynDNS.com e pretenul tau cel mai bun.
Daca esti dupa un router atunci in setarile routerului scoti in fata macul (virtual DMZ si acolo bagi ip-ul de retea alocat macului) si de aici treaba e mai complicata si muult mai variata in functie de cum ai tu setarile facute pe acolo.
din pacate nu merge nici asa…sinura varianta posibila dupa cum am spus e sa numesc diret din iweb prima prima pagina a siteului cre spre ex e welcome in index.html insa nu pot face pt ca pe site in menu bar in loc sa mi apara ca pagini welco apare index.html…mersi oricum pt raspuns
voi citi maine dimineata raspunsul asta, poate am mintea mai limpede.
ideea era ca go.ro trebuie sa citeasca unul din urmatoarele 3 fisiere: index.htm, index.html, index.php (de obicei unele hosturi au ceva cu htm, avand cumva legatura mai mare cu MICRO…T, numai frontpage creeaza astfel de fisiere, dar cu restul ar trebui sa mearga)
singura lor diferenta pentru nivelul iWeb este extensia. daca ai aceste 3 fisiere pe go.ro si nu citeste niciunul cand accesezi gigel.go.ro inseamna ca alta e problema.
tu ce ai uploadat pe contul go.ro ? acel folder in care ti-a salvat iweb siteul sau continutul folderului (indexul + folderul cu siteul prorpiu-zis)?
Am incrcat abele variante : atunci cand uploadez fisierul care contine si index.html creat automat pt pima pagin a siteului de iweb cand accsez siteul im arata ca nu exista fisier index.html(nu intele de ce nu l vede chair daca el exista) iar cand pun si fisierul si indexul cand acesez siteul imi apare mesajul prostec prin care nu esista username pentru adresa tastata.
ma gandec sa nu aiba pb cei u srveu de la go.ro dar ideea e ca de 3 zile incer sa uploadez siteul sau sa nu mearga proramul meu ftp ” fetch”?
tu ce ai uploadat pe contul go.ro ? acel folder in care ti-a salvat iweb siteul sau continutul folderului (indexul + folderul cu siteul prorpiu-zis)?
Am incrcat abele variante : atunci cand uploadez fisierul care contine si index.html creat automat pt pima pagin a siteului de iweb cand accsez siteul im arata ca nu exista fisier index.html(nu intele de ce nu l vede chair daca el exista) iar cand pun si fisierul si indexul cand acesez siteul imi apare mesajul prostec prin care nu esista username pentru adresa tastata.
ma gandec sa nu aiba pb cei u srveu de la go.ro dar ideea e ca de 3 zile incer sa uploadez siteul sau sa nu mearga proramul meu ftp ” fetch”?
NU TE MAI CHINUI. nu e de la tine problema e de la ei ceva sau nu ti-ai facut activarea. html-urile nu au absolut nimic. Daca vrei o demonstratie fa-mi o arhiva si o urc la mine sa vezi ca e ok treaba si ca fisierele tale sunt mai mult decat ok.
singura varianta este sa uploadezi in radacina CONTINUTUL folderului unde iweb a facut “publish to a folder”. adica index+folderul cu siteul propriu-zis. poate-ti corupe fisierele acel ftp. eu pateam asa ceva cu transmit, cand ieseam prin router hardware. sau poate e de la hostingul ala de 2 lei. e chiar ciudat ca inca exista go.ro