Fontul TIMES
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună,

Am lucrat pe un Mac un proiect în IND CS3. Am folosit fontul TIMES. L-am adus pe un PC pentru a face mici corecţii, dar nu am fontul. Sau cel puţin nu vede Ţ. Are cineva familia de fonturi TIMES pentru PC? Îmi trebuie TIMES, TIMES BOLD (nu TIMES-BOLD). Mulţumesc.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
arahnedea - 06 Martie 2008 04:29 PM

Bună,

Am lucrat pe un Mac un proiect în IND CS3. Am folosit fontul TIMES. L-am adus pe un PC pentru a face mici corecţii, dar nu am fontul. Sau cel puţin nu vede Ţ. Are cineva familia de fonturi TIMES pentru PC? Îmi trebuie TIMES, TIMES BOLD (nu TIMES-BOLD). Mulţumesc.

Times de Mac trebuie convertit în .ttf, pe mac e fie font suitcase, fie dfont.
folosește TNR de Vista sau de Leopard (e tot ttf, cred că e aceeași versiune ca în Vista).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Am rezolvat. Poate uneori ar trebui să fiu mai atent. Fontul era instalat pe mac şi este ttf. Oricum ideea de a converti unele fonturi într-o formă sau alta e binevenită. Am să caut fontlab. Cred că acela este programul care face astfel de conversii.

Seba

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
arahnedea - 10 Martie 2008 01:28 PM

Am rezolvat. Poate uneori ar trebui să fiu mai atent. Fontul era instalat pe mac şi este ttf. Oricum ideea de a converti unele fonturi într-o formă sau alta e binevenită. Am să caut fontlab. Cred că acela este programul care face astfel de conversii.

Seba

Da, reține însă că a folosi aceleași fonturi pe mac și PC nu înseamnă că, automat, textul va fi identic, deoarece fiecare sistem are mici diferențe de așezare în pagină, inclusiv la spațierea caracterelor (kerning) și leading (spațierea rîndurilor), așa că, la nr. mare de pagini, imposibil să nu apară, de ex. un rînd aruncat pe pagina următoare ori invers, tras pe pagina precedentă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

‹‹ lamurire iweb      Insigne tip button (25mm) ››