Aveti idee ce poate fi?
Dau empty trash si nu se intampla nimic.
I-am tras un OnyX, inclusiv cu force empty trash, l-a golit, dar dupa aia tot asa, nu merge. (Permisii reparate, restart: mielu’).
Totul a inceput cand am trash-uit un fisier de vreo 25 gigi.
Aveti idee ce poate fi?
Dau empty trash si nu se intampla nimic.
I-am tras un OnyX, inclusiv cu force empty trash, l-a golit, dar dupa aia tot asa, nu merge. (Permisii reparate, restart: mielu’).
Totul a inceput cand am trash-uit un fisier de vreo 25 gigi.
apasă tasta ctrl și, cu ea apăsată, dă Empty Trash, apoi dă un raport de ce se întîmplă, sper de bine
Stai asa, ca e mai complicat:
- cu ctrl empty trash: nu merge
- merge cu Secure Empty Trash (din meniul Finder); dar asta nu merge daca ce e de sters e in Trashul unui disc extern (daca fac asta, apare dialogul “Emptying the trash…”, discul pare sa aiba activitate, dar dupa minute bune nu se intampla nimic; EDIT: ba da, merge, dar a durat vreo 10 minute ca sa stearga cateva sute de mega))
Am mai vazut ca:
- nu mai pot ejecta discurile din Finder, daca dau right-click pe iconul discului nu apare optiunea de eject.
- daca vreu sa ejectez din butonul tastaturii, nu se intampla nimic (dar se ejecteaza din iTunes)
Poate ca totul s-a intamplat din cauza lui OnyX: i-am dat ceva mai devreme sa-mi arate fisierele invizibile. Nimic altceva.
Mie imi pare ca s-a paradit cumva Finderul.
Inca o data: am reparat peremisiunile, restart… Daca e din cauza OnyX-ului, il sparg!!!
Apropo, ceva s-a intamplat cu update-ul asta 10.4.5, ca mie nu-mi mai merge workflow-ul Automator care-mi arata fisierele invizibile. Cred ca ar fi mai bine sa asteptam o versiune noua de Onyx.
Tudore, sa-ti dea cine vrei tu sanatate, sa castige Steaua, orice…!
Merge acum si golitul gunoiului, si ejectul, totul…!
Me: happy.
Dar OnyX: sux. Nu-l mai folosesc, sunt altele.
Tudore, sa-ti dea cine vrei tu sanatate, sa castige Steaua, orice…!
Merge acum si golitul gunoiului, si ejectul, totul…!
Me: happy.
Dar OnyX: sux. Nu-l mai folosesc, sunt altele.
în repetate ori v-am spus să NU mai folosiți aplicații de optimizare și, în orice caz, NICIODATĂ imediat după un update de sistem, dacă nu a apărut și un update al aplicației cu pricina. tot repetat, v-am spus că aceste aplicații pot face mai mult rău decît bine, lucru confirmat și aici. ce Dumnezeu ați optimizat cu aplicațiile astea? merge mult mai repede? sau ce? deocamdată constat, a x-a oară, că vi s-a bușit ceva în sistem. nici nu mă mir.
Aplicatiile asta au si ele rolul lor. Ce-i drept, mai toate operatiunile se pot executa manual in Terminal, dar e mai dificil.
Constat acum ca workflow-ul meu pt. hidden files merge din nou. Probabil pt. ca am sters Preferences-urile Finder.
“How many times da I have to tell ya…the right tool for the right job!”—Scotty, Star Trek V: The Final Frontier
Nu înjura Onyx-ul ca nu știi dacă a fost de la el. Ai ultima versiune ? Pe mine tocmai m-a salvat de la disparitia totala si irevocabilă a literelor n și h de pe ecranul mac-ului meu și l-a făcut să se miște de câteva ori mai rapid. Să-i dea Maica domnului sănătate cui o scris programui ăsta că mult bine face.
Pai zisei ca n-am optimizat nimic. Am vrut doar sa vad niste fisiere ascunse. (E adevarat, am uitat ca am workflow-ul lui Tudor… :( )
Si da, am ultima versiune.