2 din 2
2
eroare la scrierea dvd dl
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: undeva prin romanica
Macuser din: 06.10.06
trilapis - 07 Martie 2008 12:31 AM

salut

am un MBP din decembrie 07 totul e perfect mai putin arsul dvd-urilor DL. am cumparat Traxdata, cred ca sunt cele mai bune si totul se blocheaza la 50% - probabil cand trece pe layerul 2. folosesc Toast Titanium, n-am cum sa folosesc DiskUtility pentru ca am de ars niste fisiere mkv. am tot scormonit prin forumuri dar nu am gasit nici un rezultat. ce sa fac? sa ma duc direct la garantie? din ce am citit pe forumul apple poate fi o problema a leopardului.

mersi

e de la diskul TRAXDATA..dc e din ala mov acolo e buba ...am patit si eu ! am skimbat , am trecut pe VERBATIM , PLEOMAX si alta viata
SE PARE CE NU SE IUBESTE CU UNITATEA DIN MBP

Semnătură 

amorul si prostia se platesc

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 07.03.08

offff

am verificat cu disk utility - totul ok

am dat fcsk etc… foarte bine si aici

am folosit alt dvd dl - verbatim

aceeasi eroare:

the drive reported an error
sense key = hardware error
sense code = 0x44
internal target failure

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07

probabil ca e stricat du-l la garantie

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
trilapis - 09 Martie 2008 07:17 PM

offff

am verificat cu disk utility - totul ok

am dat fcsk etc… foarte bine si aici

am folosit alt dvd dl - verbatim

aceeasi eroare:

the drive reported an error
sense key = hardware error
sense code = 0x44
internal target failure

Părerea mea, din cele ce relatezi, este că ar putea fi stricată unitatea. Reține că unitățile optice nu pică brusc, pică ușor și gradual: nu scriu dvd dl, nu citesc unele dvd dl, apoi nu mai citesc niciun dvd dl, apoi nu mai ard dvd în general, etc. etc. Tot drumul poate dura 2-3 ani. Dacă mai e în garanție, părerea mea este să-l duci și să le spui ce are.
Mi s-a întîmplat și mie tot cam așa ceva, chiar mai ușor de depistat: nu citea unele dvd dl, apoi nu mai citea niciun dvd dl… Clar, nu?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

E posibil sa fie si unitatea optica…. dar inainte de a lua o decizie pripita eu zic sa incerci si cu un DL Verbatim. De ce?: exact si fix aceeasi problema am avut-o si eu cu un traxdata dl mov (si se pare ca nu sunt singurul). Am trecut pe verbatim si merge brici.

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07
cåpitanul - 07 Martie 2008 09:15 PM
trilapis - 07 Martie 2008 12:31 AM

salut

am un MBP din decembrie 07 totul e perfect mai putin arsul dvd-urilor DL. am cumparat Traxdata, cred ca sunt cele mai bune si totul se blocheaza la 50% - probabil cand trece pe layerul 2. folosesc Toast Titanium, n-am cum sa folosesc DiskUtility pentru ca am de ars niste fisiere mkv. am tot scormonit prin forumuri dar nu am gasit nici un rezultat. ce sa fac? sa ma duc direct la garantie? din ce am citit pe forumul apple poate fi o problema a leopardului.

mersi

e de la diskul TRAXDATA..dc e din ala mov acolo e buba ...am patit si eu ! am skimbat , am trecut pe VERBATIM , PLEOMAX si alta viata
SE PARE CE NU SE IUBESTE CU UNITATEA DIN MBP

exact asta cred si eu, ca e o incompatibilitate intre unitatea optica din mac-uri si mediul DL de la traxdata.

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 29.07.06

eu am patit si cu Philips-uri DL. incepe sa scrie si la 1-2 secunde il scuipa afara.

Semnătură 

iMac Core Duo 1.83 Mhz, 2 Gb Ram
8Gb iPod nano 3rd generation

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Adico - 10 Martie 2008 08:03 PM

eu am patit si cu Philips-uri DL. incepe sa scrie si la 1-2 secunde il scuipa afara.

Posibil ca unitatea să fie incompatibilă cu anumite tipuri de dvd dl, asta se poate proba folosind alt tip. Dacă face la fel cu 2-3-4 tipuri diferite, atunci eu zic că e unitatea optică. Nimeni nu poate decide ce și cum fără ceva teste întoarse pe toate părțile.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 07.03.08
Vali.Dima - 10 Martie 2008 07:54 PM

E posibil sa fie si unitatea optica…. dar inainte de a lua o decizie pripita eu zic sa incerci si cu un DL Verbatim. De ce?: exact si fix aceeasi problema am avut-o si eu cu un traxdata dl mov (si se pare ca nu sunt singurul). Am trecut pe verbatim si merge brici.

am incercat si cu verbatim…fara noroc…

o sa mai incerc si cu alte branduri…oricum mi-e foarte frica sa imi desfaca cineva laptopul si sa schimbe unitatea optica…mi se pare o operatiune destul de dificila.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca esti in garantie, n-ai de ce sa-ti fie frica!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
trilapis - 11 Martie 2008 04:33 PM
Vali.Dima - 10 Martie 2008 07:54 PM

am incercat si cu verbatim…fara noroc…

o sa mai incerc si cu alte branduri…oricum mi-e foarte frica sa imi desfaca cineva laptopul si sa schimbe unitatea optica…mi se pare o operatiune destul de dificila.

Fii serios, pt cine desface și reface zeci de calculatoare zilnic e o bagatelă, iar dacă e în garanție și s-a bușit e musai.

Semnătură 

2 din 2
2