Internet Cable Link si Leopard
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Am si eu o intrebare.Am internet de la rds prin cable link si am un airport with air tunes.
Am scos cablul UDP din airport si l-am bagat intr-un laptop compaq deoarece acesta nu are wireless si aveam nevoie de net putin pe el.
Cand am bagat cablul inapoi in airport nu mi-a mai mers ledul ramanand portocaliu.
Am bagat cablu direct in macbook si nu merge nici asa prin Ethernet.
I-am dat reset si la modem si la airport,nimic…pur si simplu nu merge.
Pe laptop-ul de windows imi merge daca bag cablul udp…..deci nu e de la rds….nu inteleg ce are.
la system preferences ethernet e selectat using dchp si imi arata ip-ul….dar pur si simplu nu merge…
trebuie resetat de undeva ?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

“cablul UDP” - wtf?!?!?!?!??!
ia vezi ce ip iti arata compaq-ul ca are si apoi seteaza-le manual pe mac si/sau airport

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pe compaq ip-ul e 86.126.119.191 si tin minte ca asta e sigur,mi s-au mai stricat setarile si asta era ip-ul meu.
pe mac cand bag cablul udp imi arata alt ip - 169.254.86.230 si nu inteleg de ce.
am incercat sa bag manual pe cel de pe compaq 86.126.119.191 dar nu merge.
m-am uitat la internet protocol tcp/ip si e selectat obtain IP automatically dar nu mi le arata.
am intrat pe net http://www.showmyip.com si am vazut ip-ul 86.126.119.191 dar nu stiu DNS-ul si ce se mai cere….
de asemenea pe mac am incercat sa ii dau new location la network am selectat “i use a cable modem to conect to internet” si imi cere DHCP Client ID.
Nu inteleg de ce nu merge….de ce imi da alta adresa de IP pe mac?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

scrie in consola, pe compaq:
ipconfig -all
si o sa vezi tot ce-ti trebuie. apoi le bagi manual pe mac sau unde vrei tu

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am gasit lista cu ip-urile le-am bagat si nu imi merg dar poate am gresit eu ceva.
am gasit:  default gateway   -  86.126.119.1 si nu am gasit router,este unu si acelasi?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

ce mac-address au cei de la rds setat ptr tine? ce mac-address le-ai dat?

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu stiu,cand i-am intrebat au zis ca ip-urile se aloca automat si nimic mai mult.
eu nu inteleg de ce pe mac imi apar alte ip-uri….daca selectez DHCP

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

pai ptr ca probabil au luat mac-ul de pe compaq… suna la ei la tehnic si intreaba ce mac vad in retea wink

iti da alte ip-uri prin dhcp (in cazurile intalnite de mine) atunci cand: ba nu merge un sw pana la sw de pe blocul tau sau cand nu ai mac-ul care trebuie

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si din cauza asta sa nu mai imi mearga deloc?lor ce sa le zic maine ca ii sun?nici eu nu prea sunt lamurit bine ce s-a intamplat…lor ce sa le zic…daca le zic de osx habar nu au crede-ma

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

i intrebi ce mac address le apare lor in server…. daca nu e aia de la ethernet-ul mac-ului atunci le-o dai pe aia sau mai bine zis: le dai mac-address-ul de la AP ca presupun ca prin ala te vei conecta…

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

i-am mai dat un reset la modem de la butonul din spate si am bagat cablul udp direct in mac de data asta si mi-a mers cu ip-urile setate manual.
e posibil sa fie cu mi-ai zis tu gabriel sa se fi inregistrat mac-ul de la compaq….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

mai am o problema acum cu wireless-ul.am facut setarile corect,am bagat ip-urile manual….degeaba ledul verde la airport e aprins.aici care sa mai fie problema?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am rezolvat si cu airport-ul,acelasi lucru am facut din nou,am dat reset la modem-ul de la rds si am resetat si airport-ul la factory settings si cu airport utility am bagat manual ip-urile,e totul ok acum.
daca e cum ai zis tu gabriel atunci din cauza asta mi s-au stiricat setarile cand am scos prima data cablul utp din airport si l-am bagat in compaq.
mersi mult pt ajutor.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

Oricum se cheama cablu UTP (Unshielded twisted pair) nu UDP. Bafta

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band