Intrebare despre un MacBook pe care vreau 4 Gb RAM, dar are si Win XP!
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Bonjur!
Am o problema care mie mi se pare cam complicata si din cauza asta imi permit sa deschid un topic nou. Va spun sincer ca am cautat si nu am gasit nimic pe forumul asta.
Deci: am un MacBook pe care acum am 1 Gb RAM. As vrea sa mai pun inca 3, sa ajung la 4 Gb. Probleme mele suna asa:
1.  se potrivesc modulele astea de RAM?
http://emag.ro/memorii/memorie-kingston-ddr2-667-2gb—pKVR667D2E52G
Stiu ca este un topic de RAM 3rd party, dar mi-am cam prins urechile. Daca nu sunt bune, e cineva in stare sa imi dea mura in gura (eventual sa imi dea un link) exact ce RAM sa imi iau? Ma intereseaza sa iau 4 Gb, desi acum nu fac chestii grele cu MacBookul, dar memoria mi se pare ieftina si e o investie cu bataie lunga in timp.
2.  a trebuit musai sa pun si Win XP pe MacBook, desi il folosesc rar. Asta e faza, am nevoie din cand in cand de el si nu ma pot lipsi. Intrebarea mea suna asa: am auzit ca XP stie maxim 3 Gb RAM. Daca eu o sa pun 4 Gb RAM, o sa mai mearga???

Va multumesc si va rog nu aruncati cu pietre daca intrebarile au mai fost formulate. Nu am fost in stare sa gasesc raspunsurile, desi am tot cautat.

Weekend fain!

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Macbook-ul tău este core duo sau core 2 duo ?
Dacă e core duo - din cei 4 Gb OSX va vedea 3.3 Gb iar XP 3 Gb
Dacă e core 2 duo - din cei 4 Gb OSX va vedea 3.9 Gb (restu pana la 4 îi ia placa video) iar XP va vedea 3 Gb

Eu și câțiva colegi am folosit Corsair de la itdirect.ro fără nici o problemă în MBP & Mac mini-uri.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
psergiu - 08 Martie 2008 08:11 PM

Macbook-ul tău este core duo sau core 2 duo ?
Dacă e core duo - din cei 4 Gb OSX va vedea 3.3 Gb iar XP 3 Gb
Dacă e core 2 duo - din cei 4 Gb OSX va vedea 3.9 Gb (restu pana la 4 îi ia placa video) iar XP va vedea 3 Gb

Eu și câțiva colegi am folosit Corsair de la itdirect.ro fără nici o problemă în MBP & Mac mini-uri.

este core 2 duo.
multumesc mult

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Atunci uita-te la rubrica de memorii: ai citeva propuneri si pentru masina ta.
Iar in ceea ce priveste vazutul celor 4 GBRAM, e o problema. Core Duo vede numai 2, Core 2 duo, late 2006, trei, abia core 2 duo de la mijlocul lui 2007 vede 4 GB RAM integral. Cum si eu am un MBP (late 2006), ce bucurie ar fi fost sa vad tot RAM-ul instalat. Da, informatia exista, numai ca sistemul nu foloseste. smile :(

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

Pot sa imi dau si eu cu parerea poate fac ceva lamuriri.
Situatia sta in felul urmator: XP pe 32 biti (sau mai popular XP pro sau home cel pe care il folosesc 99% din utilizatori) stie doar 3GB memorie
                          XP pe 64 biti (XP x64) stie si 4GB si mult peste.
                          Valabil si pentru Windowz Vista cu varieantele lui pe 32biti respectiv pe 64biti.
Este o chestiune legata strict de sistemului de operare Windows.
Cat despre OSX limitarea la 3.3 GB pt cele mac-rile late 2006 e o chestiune hardware (deci de fapt nu are nici o legatura OSX-ul).
Sper ca m-am facut inteles si nu am aberat prea mult smile

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Exact asta spun si eu. O limitare hardware. M-am iluzionat că va vedea 3,3, dar nu, mai exact, 3072. Buni şi ăia!
Cit despre OS X, de la Tiger se spune că se poate întinde pe 16 Terabiţi. Dar unde să pui tot ramul ăsta? Că umpli Palatul Telefoanelor!

[ Modificat: 09 Martie 2008 08:09 AM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

deci baieti, vreau sa imi iau memoria asta pentru macbookul meu: http://emag.ro/memorii/memorie-kingston-ddr2-667-2gb—pKVR667D2N52G

problema mea e urmatoarea: pe emag scrie ca aceasta memorie are 240 de pini. pe apple.com, la support, scrie ca macbookului ii trebe memorie de 200 de pini. e drept ca articolul de pe apple.com/support e din 2006 si se referea la macbookuri care suportau atunci maxim 2 gb ram.
intrebarea mea e: pot sa iau memoria asta de pe emag sau nu? exista riscul sa nu se potriveasca?
trebuie sa recunosc ca nici nu stiu ce dumnezeu e aia „pin”.

multumesc

ps: poate ma ajutati si imi dati si mura in gura un link spre o memorie care sa mi se potriveasca exact.
ps1: am citit tot ce s-a putut pe forum despre memorii 3rd party, dar nu am ginit nimic despre chestia asta cu nr de pinuri.
thanks, dudes!

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
tomusel - 18 Martie 2008 03:08 PM

deci baieti, vreau sa imi iau memoria asta pentru macbookul meu: http://emag.ro/memorii/memorie-kingston-ddr2-667-2gb—pKVR667D2N52G

problema mea e urmatoarea: pe emag scrie ca aceasta memorie are 240 de pini. pe apple.com, la support, scrie ca macbookului ii trebe memorie de 200 de pini. e drept ca articolul de pe apple.com/support e din 2006 si se referea la macbookuri care suportau atunci maxim 2 gb ram.
intrebarea mea e: pot sa iau memoria asta de pe emag sau nu? exista riscul sa nu se potriveasca?
trebuie sa recunosc ca nici nu stiu ce dumnezeu e aia „pin”.

multumesc

ps: poate ma ajutati si imi dati si mura in gura un link spre o memorie care sa mi se potriveasca exact.
ps1: am citit tot ce s-a putut pe forum despre memorii 3rd party, dar nu am ginit nimic despre chestia asta cu nr de pinuri.
thanks, dudes!

Vezi că ai o rubrică specială despre memorii 3rd party pt mac-uri.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

mulțumesc, cattus, dar așa cum am zis, rubrica specia despre memorii 3rd party pentru macuri nu m-a ajutat in chestia cu numarul de pini

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

Pinii (nu pinuri smile ) sunt toate liniutele alea galbene din josul placutei care fac contact cu placa de baza
În rest mai citeşte pe forum la memorii 3rd party şi sigur o să te lămureşti smile

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
B-u-B-u - 18 Martie 2008 03:27 PM

Pinii (nu pinuri smile ) sunt toate liniutele alea galbene din josul placutei care fac contact cu placa de baza
În rest mai citeşte pe forum la memorii 3rd party şi sigur o să te lămureşti smile

Aha. Atunci ce clar ca aia de 240 de pini nu se va potrivi la MB, caruia ii trebe 200 de pini.
Mama lor de hoti, ca astia de la magazinele online nu zic decat din intamplare ce numar de pini are memoria cu pricina. Bine ca nu am muscat-o.
Concluzia e ca ma voi duce la magazinul de pe strada si voi cumpara de acolo exact ce trebuie, caci pe net specificatiile sunt cam vag redate.
Multumesc

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07
tomusel - 08 Martie 2008 08:04 PM

Bonjur!
Am o problema care mie mi se pare cam complicata si din cauza asta imi permit sa deschid un topic nou. Va spun sincer ca am cautat si nu am gasit nimic pe forumul asta.
Deci: am un MacBook pe care acum am 1 Gb RAM. As vrea sa mai pun inca 3, sa ajung la 4 Gb. Probleme mele suna asa:
1.  se potrivesc modulele astea de RAM?
http://emag.ro/memorii/memorie-kingston-ddr2-667-2gb—pKVR667D2E52G
Stiu ca este un topic de RAM 3rd party, dar mi-am cam prins urechile. Daca nu sunt bune, e cineva in stare sa imi dea mura in gura (eventual sa imi dea un link) exact ce RAM sa imi iau? Ma intereseaza sa iau 4 Gb, desi acum nu fac chestii grele cu MacBookul, dar memoria mi se pare ieftina si e o investie cu bataie lunga in timp.
2.  a trebuit musai sa pun si Win XP pe MacBook, desi il folosesc rar. Asta e faza, am nevoie din cand in cand de el si nu ma pot lipsi. Intrebarea mea suna asa: am auzit ca XP stie maxim 3 Gb RAM. Daca eu o sa pun 4 Gb RAM, o sa mai mearga???

Va multumesc si va rog nu aruncati cu pietre daca intrebarile au mai fost formulate. Nu am fost in stare sa gasesc raspunsurile, desi am tot cautat.

Weekend fain!

Tomusel memoriile la care te uit pe emag sunt memorii pt sisteme dektop ( aka DDR2 cu 240 pini), tit iti trebuiesc SODIMM - DDR2 (acestea din urma au 200 de pini.

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06
tomusel - 18 Martie 2008 03:39 PM
B-u-B-u - 18 Martie 2008 03:27 PM

Aha. Atunci ce clar ca aia de 240 de pini nu se va potrivi la MB, caruia ii trebe 200 de pini.
Mama lor de hoti, ca astia de la magazinele online nu zic decat din intamplare ce numar de pini are memoria cu pricina. Bine ca nu am muscat-o.
Concluzia e ca ma voi duce la magazinul de pe strada si voi cumpara de acolo exact ce trebuie, caci pe net specificatiile sunt cam vag redate.
Multumesc

Dacă mergi la frizer și “tunde” pinii ăia (40) rebeli, ...poate o ia, mai știi! raspberry

Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sa mearga la sectia de memorii (MB si MBP) si va avea raspuns.