Incerc sa rulez manual taskurile periodice cu sudo periodic daily weekly monthly.
Imi cere password, insa nu ma lasa sa tastez nimic in continuare. La prompt-ul password in terminal, nu pot tasta nimic.
Are cineva vreo idee de la ce e?
)
nu e nici o problema. e normal sa “nu se intample” nimic. chiar daca tu nu vezi nimic, nici o steluta, parola se tasteaza!!!!
iarta-ma ca ma prapadesc de ras! =))
tancule, cine lucreaza in consola nu are nevoie de lucruri prietenoase. parola de root/admin sau cum vrei sa-i spui, este (in mod normal) numai a “stapanului” acelui computer. din ratiuni de securitate a fost dezactivata orice interactiune intre ecran si utilizator, atunci cand se introduce pass de root in consola. de ex, se poate uita cineva peste umarul tau.
“problema” semnalata de tine, este la fel de des intalnita pe forumurile linux si in special cele ubuntu (este distributia folosita cel mai des de catre switch-eri), cum este intalnita cea cu redenumirea home-ului pe forumurile osx.
Si daca se uita cineva peste umarul tau ce vede? Stelute?
Sa fim seriosi. Si daca ai o problema de tastatura de exemplu, cum iti dai seama ca-ti merge sau nu sa introduci parola?
Faza cu parola e la fel și pe Linux și bănuiesc că și pe toate *nix-urile.
Dacă ai o problemă cu tastatura atunci în mod sigur îți dai seama de existența ei înainte de a ajunge să tastezi parola aia.
Si daca se uita cineva peste umarul tau ce vede? Stelute?
poate vedea cate caractere are parola ta + un ochi bun poate vedea si pe ce taste apesi. poate nu le vede pe toate dar vazand cateva, vazand si cate caractere are parola…
Posibil.
Personal, dupa 10 ani de administrat retele NT/Win 2000/Win 2003/ Novell…mi se pare exagerata chestia cu neafisarea macar a unor simboluri la tastarea parolei. Nu neaparat stelute, exista exemplul Lotus Domino care afiseaza niste hieroglife dar da un feedback utilizatorului ca INTRODUCE ceva.
Retele mari de Mac-uri probabil ca exista numai in vise, filme si in US (pentru ca securitatea sa conteze intr-adevar atit de mult). Probabil ca e o ramasita a Unix insa tot mi se pare deplasat dpdv al utilitatii.
In fine, bine ca a fost numai atit. Primul gind clar a fost ca imi da tastatura rateuri sau portul USB
Posibil.
Personal, dupa 10 ani de administrat retele NT/Win 2000/Win 2003/ Novell…mi se pare exagerata chestia cu neafisarea macar a unor simboluri la tastarea parolei. Nu neaparat stelute, exista exemplul Lotus Domino care afiseaza niste hieroglife dar da un feedback utilizatorului ca INTRODUCE ceva.
Retele mari de Mac-uri probabil ca exista numai in vise, filme si in US (pentru ca securitatea sa conteze intr-adevar atit de mult). Probabil ca e o ramasita a Unix insa tot mi se pare deplasat dpdv al utilitatii.
In fine, bine ca a fost numai atit. Primul gind clar a fost ca imi da tastatura rateuri sau portul USB
Posibil.
Personal, dupa 12 ani de administrat retele UNIX…mi se pare exagerata chestia cu afisarea unor simboluri la tastarea parolei. Nu neaparat să fie Common Criteria EAL7, un sistem în care securitatea să primeze în fața funcționalității dar măcar să nu lase “lumea rea” să vadă cât de lunga ai parola.
Retele mari de NT/Win 2000/Win 2003/ Novell-uri care nu sunt găurite probabil ca exista numai in vise, filme (doarece la ele securitatea nu conteaza intr-adevar atit de mult). Probabil ca e o ramasita a DOS unde nu exista nici o protectie insa tot mi se pare deplasat dpdv al securității.
Un buton de SAK - service-uit direct de kernel-ul low-level al OS-ului care să se asigure că nici un alt proces nu mai accesează interfața/perifericele în clipa în care vrei să te autentifici nu strică niciodată.