1 din 2
1
Problema sudo periodic
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Incerc sa rulez manual taskurile periodice cu sudo periodic daily weekly monthly.
Imi cere password, insa nu ma lasa sa tastez nimic in continuare. La prompt-ul password in terminal, nu pot tasta nimic.
Are cineva vreo idee de la ce e?

Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

wink)
nu e nici o problema. e normal sa “nu se intample” nimic. chiar daca tu nu vezi nimic, nici o steluta, parola se tasteaza!!!!
iarta-ma ca ma prapadesc de ras! =))

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

mac os are o interfata prietenoasa - e altceva dcit linux
nu e mai bine sa rulezi un program decit sa faci ceva din terminal?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

mda, acum am realizat si eu ca nu se vede cand bagi parola.
Pana mea de interfata prietenoasa, macar un feedback cu stelute puteau sa puna si ei.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
dtancu - 09 Martie 2008 06:47 AM

Pana mea de interfata prietenoasa, macar un feedback cu stelute puteau sa puna si ei.

unde?
in terminal?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Si asa e prea mult feedback - la mac-uri le-ar trebui o tastă de SAK pentru mai multă siguranță.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu e mai bine, decît să o bagi de mînă, să pui un program s-o facă automat?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dtancu - 09 Martie 2008 06:47 AM

Dacă simți nevoia unei interacțiuni grafice, folosește o aplicație precum Onyx sau MainMenu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

tancule, cine lucreaza in consola nu are nevoie de lucruri prietenoase. parola de root/admin sau cum vrei sa-i spui, este (in mod normal) numai a “stapanului” acelui computer. din ratiuni de securitate a fost dezactivata orice interactiune intre ecran si utilizator, atunci cand se introduce pass de root in consola. de ex, se poate uita cineva peste umarul tau.
“problema” semnalata de tine, este la fel de des intalnita pe forumurile linux si in special cele ubuntu (este distributia folosita cel mai des de catre switch-eri), cum este intalnita cea cu redenumirea home-ului pe forumurile osx.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Si daca se uita cineva peste umarul tau ce vede? Stelute?
Sa fim seriosi. Si daca ai o problema de tastatura de exemplu, cum iti dai seama ca-ti merge sau nu sa introduci parola?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Faza cu parola e la fel și pe Linux și bănuiesc că și pe toate *nix-urile.
Dacă ai o problemă cu tastatura atunci în mod sigur îți dai seama de existența ei înainte de a ajunge să tastezi parola aia. smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dtancu - 09 Martie 2008 04:17 PM

Si daca se uita cineva peste umarul tau ce vede? Stelute?

poate vedea cate caractere are parola ta wink + un ochi bun poate vedea si pe ce taste apesi. poate nu le vede pe toate dar vazand cateva, vazand si cate caractere are parola…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Posibil.
Personal, dupa 10 ani de administrat retele NT/Win 2000/Win 2003/ Novell…mi se pare exagerata chestia cu neafisarea macar a unor simboluri la tastarea parolei. Nu neaparat stelute, exista exemplul Lotus Domino care afiseaza niste hieroglife smile dar da un feedback utilizatorului ca INTRODUCE ceva.
Retele mari de Mac-uri probabil ca exista numai in vise, filme si in US (pentru ca securitatea sa conteze intr-adevar atit de mult). Probabil ca e o ramasita a Unix insa tot mi se pare deplasat dpdv al utilitatii.

In fine, bine ca a fost numai atit. Primul gind clar a fost ca imi da tastatura rateuri sau portul USB smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

retele mari de macuri exista in bucuresti, si nu de ieri
dar ce vrei tu sa faci, seamana a suflat in iaurt…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
dtancu - 09 Martie 2008 08:30 PM

Posibil.
Personal, dupa 10 ani de administrat retele NT/Win 2000/Win 2003/ Novell…mi se pare exagerata chestia cu neafisarea macar a unor simboluri la tastarea parolei. Nu neaparat stelute, exista exemplul Lotus Domino care afiseaza niste hieroglife smile dar da un feedback utilizatorului ca INTRODUCE ceva.
Retele mari de Mac-uri probabil ca exista numai in vise, filme si in US (pentru ca securitatea sa conteze intr-adevar atit de mult). Probabil ca e o ramasita a Unix insa tot mi se pare deplasat dpdv al utilitatii.

In fine, bine ca a fost numai atit. Primul gind clar a fost ca imi da tastatura rateuri sau portul USB smile

bah da ce probleme ai si tu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Posibil.
Personal, dupa 12 ani de administrat retele UNIX…mi se pare exagerata chestia cu afisarea unor simboluri la tastarea parolei. Nu neaparat să fie Common Criteria EAL7, un sistem în care securitatea să primeze în fața funcționalității dar măcar să nu lase “lumea rea” să vadă cât de lunga ai parola.
Retele mari de NT/Win 2000/Win 2003/ Novell-uri care nu sunt găurite probabil ca exista numai in vise, filme (doarece la ele securitatea nu conteaza intr-adevar atit de mult). Probabil ca e o ramasita a DOS unde nu exista nici o protectie insa tot mi se pare deplasat dpdv al securității.

Un buton de SAK - service-uit direct de kernel-ul low-level al OS-ului care să se asigure că nici un alt proces nu mai accesează interfața/perifericele în clipa în care vrei să te autentifici nu strică niciodată.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

1 din 2
1