incerc sa cumpar un MacBook. am cautat pe forum si pe alte forumul diferentele de bani-garantie-probleme daca este luat din US ori EUropa (eventual RO).
dincolo bani si garantie, nu am gasit ceva clar, ceva ce ma intereseaza foarte mult. Calitatea.
am avut experiente neplacute (poate si altii au avut) cu laptopuri sau hardware sau alte electronice facut pentru Europa, eventual Europa de Est.
credeti - sau aveti informatii - ca un Mac luat din USA este de calitate superioara unuia luat din EU ? eventual luat din RO ? de ce?
da, au aceleasi piese inauntru, dar procesul de fabricatie al componentelor electronice include si testarea-trierea pe categorii de calitate. la fel cum se cerne prin site din ce in ce mai dese si folosesti faina diferita, desi tot faina
in alte cuvinte, ati prefera un MacBook luat din USA, unul din UK sau unul din RO ? (am inteles ca pe toate scrie Made in China)
sunt incepator cu MAC-urile, imi doresc mult.. dar nu pot da banii ca apoi sa am probleme. chiar in garantie sa fie, daca il iau, il iau sa il folosesc, sa invat… si nu sa il plimb. (nou sau second, mai toate ofertele de pe forum au ceva garantie)
intrebarea este: “care MacBook este mai de calitate? cel cumparat din US? cel cumparat din EU (UK sa spunem)? sau cel cumparat din RO ?”
Calitatea, despre asta caut informatii acum.
am gasit in general despre comanzi, cum se aduce, garantie dar nu despre calitate. ok, mai caut si revin.
alea din romania sunt cele mai proaste - sunt facute in china
cele din state si din uk, sunt facute tot in china
cel mai bine e sa cumperi din china direct - sunt facute la mama lor…
Daca esti sensibil la diferentele de layout de tastatura, vezi care-ti convine mai mult. Shift lung si tasta enter pe un rand, sau shift scurt si tasta enter pe doua randuri (mai ingusta, nu tasta aia huge de tastatura normala).
@bamse: da, uite ca la asta nu m-am gandit. am sa ma uit si pe layout-uri. multumesc!
(aproape) toate laptopurile sunt “made in China” dar daca le cauti dupa serie, descrierea de pe site-ul producatorului iti poate face surpriza sa scrie “for Europe” sau “for US” etc.. _asta_ e durerea mea, suspectez ca pentru Europa (mai ales Europa de Est) produsele vin facute din piese electronice care nu au indeplinit standardul maxim de calitate, deci sunt mai slabe.
are careva cunostinte/experiente/intamplari in acest sens?
prin ce poate fi diferit unul pt europa de restul, ca hardware? crezi ca unul pt europa o sa meaarga mai putin? da ce se poate intampla fizic in procesul de productie ca sa se intample asta?
doar la tastatura se refera, sunt inscriptionate diferit.
nu oameni buni, nu va _dati cu parerea_ ca sunt la fel. componentele se tasteaza si triaza in functie de calitate.
stiu un laptop nou nout (DELL) cu probleme hardware (ceva pe placa) din primele zile, facut pentru East Europe. ei daca era facut pt US si avea problemele acelea, DELL o cam festelea.
va rog sa spuneti daca aveti cunostinte/experiente/intamplari reale.
Nu cred că sunt diferențe. Diferența e la tastatură, macbookurile pt. Europa au o tastă în plus (parcă) față de cele pt US. Oricum ai garanție 2 ani dacă sunt probleme.
eu am avut un macbook in care se uitase o bucatica de plastic. cred ca chinezu’ care s-a ocupat de asamblarea lui, era la sfarsit de tura.
si cu imac-ul am ceva probleme. uneori am impresia ca-l vad pe Mao. oare treaba asta are legatura cu sticla de vodca de pe birou?
La alea romanesti iti da si o bucata de branza, o varza si un manz.
De asemenea e o usoara diferenta de nume, la noi se cheama MacBula, din motive de copyright.
in mod normal orice produs facut de oricine fie el si chinez, trebuie sa treaca la final de cateva “quality tests” care sunt facute in cele mai multe cazuri de ingineri si standarde ...asta la productia proprie
in cazul in care cumperi anumite componente (cum face si Apple) intai se trimit mostre care se testeaza de inginerii Apple si apoi se da ok-ul.
Te intreb eu daca ai fi vre-un producator de componente de calculator si ai prinde un contract cu Apple ce fel de produse i-ai trimite, de cate ori le-ai verifica inainte si cam ce daune ai plati daca ai da gres? Si ca sa te mai intreb ceva : i-ai trimite “asta e lotul pt voi americanii cu bani si pretentii la calitate, si asta e pt restul lumii”
eu zic ca-s la fel… al meu e din state si nu vad ceva mai deosebit la el
nu oameni buni, nu va _dati cu parerea_ ca sunt la fel. componentele se tasteaza si triaza in functie de calitate.
stiu un laptop nou nout (DELL) cu probleme hardware (ceva pe placa) din primele zile, facut pentru East Europe. ei daca era facut pt US si avea problemele acelea, DELL o cam festelea.
va rog sa spuneti daca aveti cunostinte/experiente/intamplari reale.
multumesc.
Din cîte știu eu, nimeni nu aici nu dispune de o statistică relevantă privind nr. de mac-uri bușite / mac-uri cumpărate în RO/SUA/UK… Ca atare, NIMENI nu-ți poate spune de unde ar fi mai bine să cumperi ca să minimizezi ghinionul potențial. Noi aici am recomandat din RO, deoarece ai garanție doi ani (n u e detaliu de aruncat), dar tu știi mai bine ce prieteni ai acolo și cum te pot ajuta mai bine.
Nu cred că, statistic, mac-urile vîndute la noi în țară, provenind din China, ar avea nr. mai mare de rebuturi decît mac-urile fabricate în altă parte. Eu nu cunosc o asemenea statistică, poate alții da.
io am auzit ca-n china sint trei, pardon, patru fabricute in care se produc mere.
- in prima se coc numa si numa merele pentru sediul din cupertino. angajatii de aici lucreaza numa-ntru-un schimb si au saptamina redusa de lucru. culmea, in china.
- in sediul cu numarul doi se coc merele pentru usa si partenerii lor strategici, desi nu se stie care-s aia. nu se pot fura componente din fabrica.
- in ograda cu numarul trei merele-s pentru restul babanilor din G8 si nu numai. s-au semnalat scurgeri de componente si subansamble. portarul a fost inlocuit.
- in patratica cu nr. 4 pentru arabi, est Eu, si, ce mai, pentru “gaozari”. nu s-a putut inca stopa furtul de piese si subansamble.
a, nu pot sa-ti spun nimic de garantie pentru ca asta o negociezi in magazin* cu vinzatorul, da’ asta numa daca ai noroc sa dai peste unul care a participat la cursul de instruire: codurile ascunse in codul de bare. astea-i spun unde-i facut macu si cita garantie iti ofera.
* pentru primele 3. pentru punctul 4 se negociaza la poarta fabricii.