1 din 2
1
iWeb. Dacă vreau să învăț mai mult în romănă, de unde?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Grecia/România
Macuser din: 07.10.07

Am facut o parte dintr-un site , adică  http://www.greeknews-tanea.com/TANEA-History-Mythology/SIT. plus conținutul acestuia.
Dacă vreau să învăț mai mult, care e calea? Adică, de exemplu,  vreau o pagină mai largă sau cititorii să comenteze .... de unde învăț? Există cărți pe piață? Prefer limba română, dacă nu….merge și engleza.

Semnătură 

Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale de viitor!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Scuze, adresa exact cccompletă  -  așa e cu începătorii>  http://www.greeknews-tanea.com/TANEA-History-Mythology/SITE_MAP.html

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

din cate stiu, posibilitatea de a avea comentarii presupune sa-ti tii siteul pe .mac

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
mediaconvertor - 11 Martie 2008 12:26 AM

din cate stiu, posibilitatea de a avea comentarii presupune sa-ti tii siteul pe .mac

. Site-ul e pe mac, cu domeniul cumpărat de la yahoo, mac dă voie dacă plătești. Am văzut că are pagină de blog, da‘ nu asta vreau. Vreau ca cititorii să trimită  mesaj printr-o căsuță de ”comment”, în email-ul meu și dacă vreau public comentariul sau nu. Vrau să învăț cum se face și nu știu de unde să încep. Mi-am prins urechile încercînd pe w3schools, n-am reușit.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

O metoda relativ simpla e prin intermediul PHP-ului in care tu validezi commentul si el se posteaza automat pe “roll up comments”. Daca incerci sa faci asta din HTML pur va trebui sa o faci manual (copy/paste).
Partea proasta e ca va trebui si un filtru antispam ceva gen numerele alea pe care la bagi la inregistrari sau la postari.
Incearca ceva tutoriale de PHP si vezi daca intelegi ceva de acolo. HTML-ul nu e dinamic la baza, dar cu PHP/ASP si XML devine un instrument destul de puternic. A si era sa uit, in spate-ti trebuie si o baza de date unde sa fie stocate commenturile.
Nici eu nu ma stiu foarte bine la fazele astea, dar pe cat posibil ma chinui sa inteleg anumite module de care am nevoie la diverse ocazii. (nunti, botezuri cumetrii, taieri de mot =)) )

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

- Comentariile în iWeb se activează cu un clic, ca în poza atașată. Pot fi citite și șterse direct din iWeb. Ai o comandă “Check for comments” și în cazul în care au apărut comentarii noi, o să vezi acest lucru în iconița din Dock a programului (exact ca la Mail).
- Există și alte metode pentru a permite comentarii pe iWeb, chiar și fără cont .Mac. Caută pe Google “iweb comments” și o să găsești.
- Dacă vrei ca mai întâi comentariile să ajungă pe email la tine și apoi tu să decizi ce faci cu ele, soluția ar fi pur și simplu un link în pagină către mailul tău, oamenii îți trimit un email, dar după aia ar trebui să pui tu mesajele manual.
- Resurse pentru învățat iWeb în limba română nu știu să existe. Sunt niște tutoriale video la Apple.com. De asemenea, o căutare pe Google te poate ajuta foarte mult uneori. Și bineînțeles, help-ul aplicației e prima resursă de înțelepciune. wink

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

hmmm
i`v got it all wrong. sorry

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Mulțam de sfaturi și de bunăvoință!. Tutorialele le-am citit înainte, dat și pe google, după am întrebat pentru că nu m-am dumirit îndeajuns și voiam niște direcții. Mai caut!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

daca stie careva cum activez commenturile fara sa-mi tin site-ul la .mac, ii raman recunoscator pe viata. am incercat icomment si iweb enhancer din toate pozitiile si tot nu vrea

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.08.08

Salutare am si io o problema mi-am luat un mac book de vreo saptamana si vreau sa-mi fac un web site in iweb mi-am tot batut capul am reusit si am facut prima pagina acuma am ales ca pagina de produse pagina de album foto pentru ca pot sa le organizez pe categorii pun albume foto cu categoriile de produse dar la album foto nu imi ia nimic imi spune “drag album here” daca trag fotografie simpla acolo nu mi-o ia, un director cu fotografii nici pe ala nu mi-l ia nustiu ce sa ii fac ajutor….
o sa atasez si niste screen shot-uri
multumesc anticipat si astept raspunsurile voastre

Semnătură 

MacBook unibody 13,3”, Core2Duo 2,26ghz o bijuterie magica :D tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

din cate stiu eu tre sa iti faci albumul in iphoto(sau ce ai tu )si dupa aia sa il tragi acolo…....asa am facut eu odata si a mers(sper sa nu ma insel)

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

uite mai jos cum

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 09.08.08

Multumesc mult de raspuns acuma sunt lamurit intre timp am mai citit cate ceva prin tutoriale dar tot nu gasisem ceva asa explicit ca articolul; postat de Boly inca o data multumesc smile

Semnătură 

MacBook unibody 13,3”, Core2Duo 2,26ghz o bijuterie magica :D tongue wink

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

pentru putin…...de asta suntem pe aici,sa ajutam cand putem

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

bine ca am dat sfaturi mai sus ca acum sa intreb eu…..
e vorba despre themes…cum cele din iweb sunt putine la numar as vrea sa stiu ce posibilitate exista sa am acces la mai multe…..
exista vreun programel ceva care sa ma ajute?fiind incepator ,am cautat ceva detalii si pe net dar nu prea stiu la ce sa ma opresc(ipresentee,dreamwaver…..si ar mai fi cateva dar nu asa de interesante)
ce credeti ca ar fi mai indicat pentru mine?
thanks!

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

asta mi-ar putea fi de folos?
http://11mystics.com/2007/12/13/customize-iweb-20-themes-and-edit-xml/

Semnătură 

Camionagiu