1 din 2
1
Cu dedicatie pentru Cattus
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Tg. Mures
Macuser din: 18.10.05

Ia uite: http://science.slashdot.org/article.pl?sid=08/03/10/0142258&from=rss “Cat Ownership Correlated With Heart Health”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

Nu numai pisica reduce riscul imbolnavirilor de acest gen ci orice animal de companie. E super sa ajungi acasa si sa te astepte in usa cuminte dupa care nici nu te dezbraci bine si te apuci sa te joci cu el. Treaba asta elibereaza stresul de pe toata ziua. Sau cand stai la film/computer sa vina sa se aseze langa tine/pe tine (daca talia-i permite) si tu sa il mangai, iarasi te eliberezi de stres. Sunt studii, cercetari si experimente facute cu animale si copii care au probleme de integrare sociala, au rezultate spectaculoase.
“Animals are better than humans” Animal Planet

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
alxx - 10 Martie 2008 09:59 PM

Ia uite: http://science.slashdot.org/article.pl?sid=08/03/10/0142258&from=rss “Cat Ownership Correlated With Heart Health”

Mersi… Da, cam așa este. Sufăr că la țară iar mi-au murit recent două pisicuțe, se pare călcate de mașină, dar - de ani - suspectăm că unul dintre vecini are asemenea pasiuni, uciderea pisicilor. Ce oameni, ce animale…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Cattus Thraex - 11 Martie 2008 02:11 PM

Mersi… Da, cam așa este. Sufăr că la țară iar mi-au murit recent două pisicuțe, se pare călcate de mașină, dar - de ani - suspectăm că unul dintre vecini are asemenea pasiuni, uciderea pisicilor. Ce oameni, ce animale…

E departe la tara? Mi-am achizitionat recen un marker de paintball cu un fire rate de 25-30 bile/secunda. As face un target practice cu animalul asta (chiar dor ca dracu bilele alea mai ale trase de aproape). Daca se confirma cu vecinul cu cea mai mare placere intr-o sambata vin si descarc 1 punga (500buc.) de bile in animal. NU SUPORT OAMENII CARE CHINUIE ANIMALELE, da asa mi-ar placea sa le rup o mana sau un picior . Just for the fun of it.
Aici numa de bine despre americani cu al lor Animal Precinct

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
grEEnlighter - 11 Martie 2008 02:09 PM

Nu numai pisica reduce riscul imbolnavirilor de acest gen ci orice animal de companie.

Ba nu, articolul spune ca datele referitoare la posesorii de cîini nu au fost relevante în aceeași direcție…

Si cei ca mine, care sintem alergici la parul de animale, ce facem?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
grEEnlighter - 11 Martie 2008 02:20 PM

... cu un fire rate de 25-30 bile/secunda…

See attached picture ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
grEEnlighter - 11 Martie 2008 02:20 PM
Cattus Thraex - 11 Martie 2008 02:11 PM

E departe la tara? Mi-am achizitionat recen un marker de paintball cu un fire rate de 25-30 bile/secunda. As face un target practice cu animalul asta (chiar dor ca dracu bilele alea mai ale trase de aproape). Daca se confirma cu vecinul cu cea mai mare placere intr-o sambata vin si descarc 1 punga (500buc.) de bile in animal. NU SUPORT OAMENII CARE CHINUIE ANIMALELE, da asa mi-ar placea sa le rup o mana sau un picior . Just for the fun of it.
Aici numa de bine despre americani cu al lor Animal Precinct

Te invit cu plăcere, nu e departe, vreo 45-60 km, depinde de unde pleci în București. Să fim calmi cu vecinii, sînt și ei proștii noștri.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

N-as vrea sa va stric bucuria cu mîțele (am si eu una, si ca sa „beneficiez” de protectie maxima am si un caine LOL), dar ce se descrie in studiul poate fi o asociere falsa. Asemanatoare cu „cafeaua provoaca neoplasm pulmonar”. Nu face asta, dar fiind mai frecvent insotita de de o tigara la cafeluta…

N-am gasit nicaieri sursa primara a datelor, articolul despre care se vorbeste, sa verific daca au ajustat rezultatele pentru confound-eri si baseline, dar mai sap. Studiul nu e inca indexat pe Medline, ceea ce pentru americani inseamna ca nu exista.

Oricum, o reducere de risc de 30% pentru decese e foooarte bine.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
alxx - 11 Martie 2008 03:05 PM
grEEnlighter - 11 Martie 2008 02:09 PM

Nu numai pisica reduce riscul imbolnavirilor de acest gen ci orice animal de companie.

Ba nu, articolul spune ca datele referitoare la posesorii de cîini nu au fost relevante în aceeași direcție…

Si cei ca mine, care sintem alergici la parul de animale, ce facem?

uite ce faci: http://www.petplace.com/cats/choosing-a-sphynx/page1.aspx#

Eu personal am o EuroPubelista neagra. Stalin Miana (si da stau cu prietena mea. cred ca alegerea numelor e relevanta).

@Psergiu:
http://youtube.com/watch?v=XqUAky2BemM&feature=related
exact configuratia asta o am si eu si niciodata nu vin cu butelia incarcata acasa, se pot intampla accidente grave daca nu ai grija (bila la 1 m de teava are 287-301 feet/s~ 314-330 km/h si poti regla si mai sus, dar pana in 300 e ok pt competitiile Centurion si nu mai mult de 12 BPS, in state ai voie cu ea necapata->cat duce)

asta e un ego 7
http://youtube.com/watch?v=Fk50F91NPuo&feature=related

@Cattus daca ai nevoie de un back heavy gunner stii unde sa ma gasesti mai ales ca mi-ar face placere sa-i ard 2 in fese

[ Modificat: 11 Martie 2008 06:00 PM de grEEnlighter ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Hell, motanul meu îmi ajută inima fie şi numai când mă aleargă prin casă, are un mod foarte activ de a se juca.

alxx, există nişte pisici fără păr (deşi sincer mie nu-mi plac), sau poți să-ți iei o pasăre. Am avut mai demult un peruş foarte drăguț şi afectuos. Nu prea îl lăsam decât într-una din camere (în celelalte am foarte multe machete de avioane şi după ce a doborât vreo două, am decis să nu repet experiența), dar chiar şi aşa, era foarte plăcut s-ajungi acasă. Ar trebui totuşi să ai grijă în cazul ăsta—să ai plase (solide) la toate geamurile, să ai girjă când ieşi din casă (altfel o să ai parte de o foarte plăcută alergătură pe scări), şi să nu-l laşi în bucătărie, am o cunoştință care s-a trezit cu papagalul în ciorbă (la propriu). A, şi să nu-l înveți să muşte, al meu muşca, bestia dracului, de-ți venea să-l jumuleşti.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Deci am de ales intre o bestia dracului si o hidosenie cheala de care ma sperii si daca o vad, daramite sa pun mina pe ea.

Bune solutii imi mai dati si voi…

P.S. In plus am si o fetita de doi ani jumate.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

De regulă peruşii (i.e. papagalii ăia mici şi ieftini) nu muşcă, nu ciupesc şi nu deranjează nicicum. Al meu o fi fost neam cu bin Laden. Cum se înțeleg cu copiii—asta nu ştiu.

P.S. Să-ți trăiască smile.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
alxx - 11 Martie 2008 07:51 PM

Deci am de ales intre o bestia dracului si o hidosenie cheala de care ma sperii si daca o vad, daramite sa pun mina pe ea.

Bune solutii imi mai dati si voi…

P.S. In plus am si o fetita de doi ani jumate.

Verifica-ti avatarul =))
Nu e chiar atat de urata pe cat pare mai ales cand te obisnuiesti cu ea.
Ma batea gandul la un moment dat sa-mi iau una da a adus pretena acasa o EuroPubelista asa ca… poate pe viitor cand o sa ma mut la casa sa-mi iau si 2 rottweileri (Thor si Marduk)

Oricum animalele sunt… de-a dreptul superbe si nu cred ca as concepe viata fara un animalut pe acolo prin preajma. Pisicile sunt mai independente ca fire, dar se si ataseaza cat de cat de stapan. Cainii… eh aici e altceva. Nu mai e doar un simplu companion ci un adevarat prieten care (spre deosebire de lumea umana) nu te lasa nicicand (vorba aia moare cu el de gat). Fantastice speciile astea 2 catei si pisici.
Ce nu mi-as lua cred ca soareci, porci de guineea sau mai stiu eu ce cudatenii de astea.
Da o Iguana… oi ce mi-ar placea asa ceva, sau un Geko hihihi de ala mic simpatic si verde verde verde. Sau un papagal de ala MARE MARE MARE si sa fie si obraznic sa injure si sa bea rom.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Un gecko sau un papagal mare mi-ar plăcea şi mie. De fapt am vrut să-mi iau un papagal de-ăla anul trecut, dar nu cred că s-ar fi înțeles prea bine cu motanul meu.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

avand in vedere ca nevasta e medic veterinar si strange tot ce prinde, acasa e menajerie:

1 brac german
1 iepure
1 motan balinez
1 pisica birmaneza
1 pisic tomberonez
1 papagal rosella
2 zebre australiene (pasarele)
1 acvariu pesti

PS V-am facut pe toti ! smile

PS2 Culmea e ca ar trebui conform teoriei sa fiu cel mai linistit si ponderat om de pe planeta. Nu sunt!

PS3 Iau bani la intrare!

[ Modificat: 11 Martie 2008 11:09 PM de D.O.R.U.T.Z. ]
 Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 16.01.08

Si eu URASC oamenii care fac rau animalelor. Mergand saptamana trecuta prin Bucuresti, am vazut un lucru ingrozitor…
Pisica e intr-adevar o sursa de fun si relaxare.

1 din 2
1