1 din 2
1
Diferențieri MBP sigilate
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.02.06

Servus la toata lumea!
Aș vrea sa achiziționez un Macbook Pro de 17” ptr. la muncă.
Am studiat piața, am văzut prețurile și la un moment dat am sezizat că există pe piața 2 modele de MBP cu procesor de 2,4Ghz: cel cu platforma Santa Rosa și cel dinaintea acestuia.
Ehh…, acu e acu; cum recunosc într-o CUTIE SIGILATĂ care e cel cu Santa Rosa; scrie cumva pe cutie?
Care credeți că merită mai mult sau mai bine zis care se mișcă mai bine.

Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 17.01.08

Normal ca varianta Santa Rosa se misca mai bine decat Napa, dar nu cu mult. Procesoarele sunt acelasi nucleu, la Santa Rosa au FSB 800 mhz vs 667 mhz, in ambele cazuri vorbim de Core 2 Duo pe nucleu Merom. Abia in noile MBP tot pe platforma Santa Rosa a aparut Penryn ce e este o evolutie mai mare a Core 2 Duo.
Ce m-ar atrage insa pentru un MBP 17” ar fi placa video mai buna in cazul Santa Rosa vs Napa (8600 vs X1600).

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Bun partea harhware am înțeles-o…
Ce facem cu diferențiatul fară a desigila produsul?
Nu vreau sa risc!

Semnătură 

Compot de mere - Ingrediente: mere, apa, zahar, borcane cu capac, foc si rabdare…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

ERATĂ
harhware = hardware

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

păi cumperi de la cineva de pe stradă? dacă iei de la un reseller altceva decît ai comandat, trebuie să îl schimbe. îl poţi desigila, îl poţi verifica…
ai putea să vezi pe apple.com codul de produs de la ăstea cu procesoare noi. codul e trecut pe cutie,iar dacă e sigilată, ar tb să fie în cutie ce
trebuie…

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Kiwi land
Macuser din: 06.11.06
foxygen - 11 Martie 2008 04:24 AM

Nu vreau sa risc!

Serial number-ul face diferenta, tot ce trebuie sa faci e sa iei serial number-ul de pe cutie si sa il verifici pe la site la apple si iti va spune din ce generatie este, iar apoi pe cutie scrie placa video daca nu ma insel, si asa iti mai dai seamam modelul nou NVIDIA modelul vechi ATI. Simple as that.

Semnătură 

MacBook Pro 2.2 C2D, 4 Gb, 120 Gb, 128 VM Nvidia
MacBook 2.0 CD, 2 GB, 120 Gb
iPod Touch 8 Gb
Time Capsule 500GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Da asta cu palca video e o treaba…
La chestia cu serialul am sa studiez problema, ca nu m-am lovit de treaba asta pana acuma, eventual cineva daca imi poate da o mana de ajutor?
Il iau de la Media Galaxy si mi-a spus vanzatorul ca ma sunt doar 2 bucati si ca nu prea se vand, asadar ma gandeam sa nu fie din vechia generatie. Oricum pliantele cu pezentarea produsului sunt cu Santa Rosa, acum 1 luna fiind cele vechi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
neo - 11 Martie 2008 04:34 AM

Nu vreau sa risc!

Serial number-ul face diferenta, tot ce trebuie sa faci e sa iei serial number-ul de pe cutie si sa il verifici pe la site la apple si iti va spune din ce generatie este, iar apoi pe cutie scrie placa video daca nu ma insel, si asa iti mai dai seamam modelul nou NVIDIA modelul vechi ATI. Simple as that.

Unde poti verifica serial number-ul pe site-ul apple? ca eu am tot cautat si n-am gasit…:(

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 03.05.07
Alex Toderascu - 11 Martie 2008 07:30 PM

Nu vreau sa risc!

Unde poti verifica serial number-ul pe site-ul apple? ca eu am tot cautat si n-am gasit…:(

https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.10.05
foxygen - 11 Martie 2008 03:22 AM

Servus la toata lumea!
Aș vrea sa achiziționez un Macbook Pro de 17” ptr. la muncă.
Am studiat piața, am văzut prețurile și la un moment dat am sezizat că există pe piața 2 modele de MBP cu procesor de 2,4Ghz: cel cu platforma Santa Rosa și cel dinaintea acestuia.
Ehh…, acu e acu; cum recunosc într-o CUTIE SIGILATĂ care e cel cu Santa Rosa; scrie cumva pe cutie?
Care credeți că merită mai mult sau mai bine zis care se mișcă mai bine.

Eu cred ca te inseli un pic , si anume din cite stiu eu exista intradevar 2 variante de macbook pro de 2.4 in momentul asta pe piata dar de 15 inch iar din astea doua Santa Rosa este cel vechi iar cel cu procesor Peryn este ultima varianta . Pentru cele de 17 inch exista doar o singura varianta de 2.4 ghz si este penultima (santa rosa) , ultima fiind doar de 2.5 ghz (peryn)

core2duo 2006 - 15 inch 2.16 ghz/ 2.33 ghz
                -17 inch 2.33 ghz

santa rosa 2007 -15 inch - 2.2 ghz/ 2.4 ghz
                -17 inch - 2.4 ghz

peryn 2008 - 15 inch 2.4 ghz si 2.5 ghz
            - 17 inch 2.5 ghz

mai multe detalii despre modelele macbook pro gasesti aici : http://news.google.com/archivesearch?client=safari&rls=en-us&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=macbook+pro+models&um=1&scoring=t&sa=X&oi=archive&ct=title

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

de la ce vine santa rosa? ce este de fapt?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
.ral:cr - 12 Martie 2008 12:32 AM

de la ce vine santa rosa? ce este de fapt?

Este o platformă Intel.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06
wysiwyn - 11 Martie 2008 07:55 PM
Alex Toderascu - 11 Martie 2008 07:30 PM

Nu vreau sa risc!

https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do

Ciudat…deși macbook-ul meu e cumparat în octombrie 2007 pe site imi spune doar ca nu mai am garanție. Nimic altceva despre generația din care face parte, etc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Fostam la Magazinu cu pricina si l-am intrebat pe vanzator daca sunt din generatia veche sau din generatia noua.
Omul a fost sincer si mi-a spus ca sunt din cele vechi, cele noi neachizitionandu-se pana nu se dau astealalte.
Nu pot cumpara un produs de geratie veche la pret de model nou…
I-am spus sa vorbeasca la “imparatie” ca poate aduc ceva nou pentru mine, ceea ce nu prea cred. Sau sa mai lase la pret la cele de pe stoc, nu?!
A mai patit careva asa? Patesti ptr. hi-end si primesti generatia trecuta!
Cam care ar fi valoarea de magazin a unui astfel de produs (MBP 17” generatia veche)? Eu zic ca la cei 10.000 Ron (valoare MBP 17” Santa Rosa) daca se aplica o reducere de 5% este foarte bine.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Sint uimit! Chiar nu stiati ca MBP de 17 Santa Rosa, generatia trecuta a scazut la 6700 de lei?
http://www.magazinapple.ro/macbookpro

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Ete domne ca se poate si mai jos cu pretu’...
Acu’ e momentu’ oportun sa tragi o gaura-n buget. wink

Semnătură 

1 din 2
1