Servus la toata lumea!
Aș vrea sa achiziționez un Macbook Pro de 17” ptr. la muncă.
Am studiat piața, am văzut prețurile și la un moment dat am sezizat că există pe piața 2 modele de MBP cu procesor de 2,4Ghz: cel cu platforma Santa Rosa și cel dinaintea acestuia.
Ehh…, acu e acu; cum recunosc într-o CUTIE SIGILATĂ care e cel cu Santa Rosa; scrie cumva pe cutie?
Care credeți că merită mai mult sau mai bine zis care se mișcă mai bine.
Normal ca varianta Santa Rosa se misca mai bine decat Napa, dar nu cu mult. Procesoarele sunt acelasi nucleu, la Santa Rosa au FSB 800 mhz vs 667 mhz, in ambele cazuri vorbim de Core 2 Duo pe nucleu Merom. Abia in noile MBP tot pe platforma Santa Rosa a aparut Penryn ce e este o evolutie mai mare a Core 2 Duo.
Ce m-ar atrage insa pentru un MBP 17” ar fi placa video mai buna in cazul Santa Rosa vs Napa (8600 vs X1600).
păi cumperi de la cineva de pe stradă? dacă iei de la un reseller altceva decît ai comandat, trebuie să îl schimbe. îl poţi desigila, îl poţi verifica…
ai putea să vezi pe apple.com codul de produs de la ăstea cu procesoare noi. codul e trecut pe cutie,iar dacă e sigilată, ar tb să fie în cutie ce
trebuie…
Bun partea harhware am înțeles-o…
Ce facem cu diferențiatul fară a desigila produsul?
Nu vreau sa risc!
Serial number-ul face diferenta, tot ce trebuie sa faci e sa iei serial number-ul de pe cutie si sa il verifici pe la site la apple si iti va spune din ce generatie este, iar apoi pe cutie scrie placa video daca nu ma insel, si asa iti mai dai seamam modelul nou NVIDIA modelul vechi ATI. Simple as that.
Da asta cu palca video e o treaba…
La chestia cu serialul am sa studiez problema, ca nu m-am lovit de treaba asta pana acuma, eventual cineva daca imi poate da o mana de ajutor?
Il iau de la Media Galaxy si mi-a spus vanzatorul ca ma sunt doar 2 bucati si ca nu prea se vand, asadar ma gandeam sa nu fie din vechia generatie. Oricum pliantele cu pezentarea produsului sunt cu Santa Rosa, acum 1 luna fiind cele vechi.
Nu vreau sa risc!
Serial number-ul face diferenta, tot ce trebuie sa faci e sa iei serial number-ul de pe cutie si sa il verifici pe la site la apple si iti va spune din ce generatie este, iar apoi pe cutie scrie placa video daca nu ma insel, si asa iti mai dai seamam modelul nou NVIDIA modelul vechi ATI. Simple as that.
Unde poti verifica serial number-ul pe site-ul apple? ca eu am tot cautat si n-am gasit…:(
Nu vreau sa risc!
Unde poti verifica serial number-ul pe site-ul apple? ca eu am tot cautat si n-am gasit…:(
Servus la toata lumea!
Aș vrea sa achiziționez un Macbook Pro de 17” ptr. la muncă.
Am studiat piața, am văzut prețurile și la un moment dat am sezizat că există pe piața 2 modele de MBP cu procesor de 2,4Ghz: cel cu platforma Santa Rosa și cel dinaintea acestuia.
Ehh…, acu e acu; cum recunosc într-o CUTIE SIGILATĂ care e cel cu Santa Rosa; scrie cumva pe cutie?
Care credeți că merită mai mult sau mai bine zis care se mișcă mai bine.
Eu cred ca te inseli un pic , si anume din cite stiu eu exista intradevar 2 variante de macbook pro de 2.4 in momentul asta pe piata dar de 15 inch iar din astea doua Santa Rosa este cel vechi iar cel cu procesor Peryn este ultima varianta . Pentru cele de 17 inch exista doar o singura varianta de 2.4 ghz si este penultima (santa rosa) , ultima fiind doar de 2.5 ghz (peryn)
core2duo 2006 - 15 inch 2.16 ghz/ 2.33 ghz
-17 inch 2.33 ghz
santa rosa 2007 -15 inch - 2.2 ghz/ 2.4 ghz
-17 inch - 2.4 ghz
peryn 2008 - 15 inch 2.4 ghz si 2.5 ghz
- 17 inch 2.5 ghz
Nu vreau sa risc!
Ciudat…deși macbook-ul meu e cumparat în octombrie 2007 pe site imi spune doar ca nu mai am garanție. Nimic altceva despre generația din care face parte, etc.
Fostam la Magazinu cu pricina si l-am intrebat pe vanzator daca sunt din generatia veche sau din generatia noua.
Omul a fost sincer si mi-a spus ca sunt din cele vechi, cele noi neachizitionandu-se pana nu se dau astealalte.
Nu pot cumpara un produs de geratie veche la pret de model nou…
I-am spus sa vorbeasca la “imparatie” ca poate aduc ceva nou pentru mine, ceea ce nu prea cred. Sau sa mai lase la pret la cele de pe stoc, nu?!
A mai patit careva asa? Patesti ptr. hi-end si primesti generatia trecuta!
Cam care ar fi valoarea de magazin a unui astfel de produs (MBP 17” generatia veche)? Eu zic ca la cei 10.000 Ron (valoare MBP 17” Santa Rosa) daca se aplica o reducere de 5% este foarte bine.