Problema display la un Powerbook G3 mai vechi
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.02.06

Salutare…
De putin timp am un Powerbook G3 la 250 Mhz. Am observat o problema la display…Cateodata acesta clipeste sub forma unei/unor benzi..(ca la refresh-ul de la monitoare - nuj daca m-am exprimat chiar corect smile). Aseara insa display-ul s-a facut gri dintr-o data..Pentru mai mult timp…Are legatura cu faptul ca s-a incins sub el? Pentru ca l-am inchis si deschis si nu si-a revenit…Dar azi dimineata cand i-am dat drumu mergea normal..
Cand am venit de la munca am avut aceeasi poveste dupa vreo 2 h de utilizare..Am apasat pe marginile de plastic de langa display si si-a revenit instantaneu…Am citit pe net ca aceasta problema ar fi de la cablu ce face legatura intre display si placa de baza…Ca ar fi pus intr-un fel anume care nu e prea indicat…Nu stiu prea multe…
Apelez la voi ca poate exista cineva sa ma ajute…Exista cineva sa ofere o solutie?:-/
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!

Semnătură 

Doi crocodili taiau benzina sub o usa…La un momentdat apare un stol de iepurasi care intreaba…Cat e ceasul?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Din ce spui, pare ca e nevoie de un mester care sa ti-l desfaca si sa vada ce-i pe acolo. Poti sa o faci si tu, daca te pricepi si daca faci rost de manualul de depanare pentru modelul tau (circula pe net).
Ar putea fi si displayul epuizat?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Display-ul nu stiu daca e “obosit”...Se poate si asta…Laptop-ul a fost folosit de o fata…Insa de vreo 3 ani el n-a mai avut nici o utilizare…Dupa cum am mai scris cand ecranul s-a facut gri din nou am apasat pe marginile disply-ului (pe partea cu plastic nu direct pe display) la jumatatea sa (pe verticala) si si-a revenit instantaneu…Si n-ma mai avut probleme dupaia…Insa ma gandesc ca totusi reprezinta un semnal de alarma…:(
Inca mai astept lamuriri la aceasta problema si/sau rezolvari..
10x a lot 4 anyone hwo can help me…:)

Semnătură 

Doi crocodili taiau benzina sub o usa…La un momentdat apare un stol de iepurasi care intreaba…Cat e ceasul?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ei, daca a fost folosit de o fata… smile
Pe bune, daca a stat pe tusa 3 ani, nu are cum sa fie epuizat. Din ce spui, pare ca atunci cand ai apasat pe margini ai refacut ceva contacte slabite. Poate e suficient asta. Daca nu mai face figuri, te-ai scos. Daca da, parerea mea e sa te duci la un service de Mac.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

smile) Un service de Mac…Buna treaba…Asta cred ca face 3 mil max. 4…Daca ma duc la service mai las si pe acolo vreo 2 mil cred..Si nu cred ca isi are rostul…:)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai cauta pe net instructiuni, si fa-te minitehnicus /  dupa ce desfaci ecranul, verifica contactele de pe panglica care face legatura intre circuite /  in principiu e simplu (zic si io, ca am desfacut mai multe - la primul e mai greu wink )

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Mersi…Dar nu cred ca voi ajunge sa ma bag la desfacut disply-ul…e prea mult pentru mine…:) Poate doar in conditii extreme…:)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

atunci ai 2 variantep: service sau suni un prieten…
bafta grin