Ia sa ne arate Judge cum se(re)scrie o “Declaratie de Independenta”(fata de Regina Angliei!), sau vre-un “Regulament Organic"si sa luam cu totii aminte. Comploturi, conspiratii si atentate ne mai trebuie si gata Revolutia… Sau sa punem o placuta la intrare:“Private Property No Trespassing”, chiar si “Beware of Dog” n-ar strica, ca de, cu lozinca “user friendly” n-ajungem departe.Se pare ca notiunea de PRIVATE PROPERTY nu-si face treaba cum ar trebui.Well, daca adimii ar dori sa stabileasca ca de maine toata macuserimea sa poarte tricou galben, cine e prins fara poate si merita sa fie exclus pentru eternitate, nu vad de ce s-ar impotrivi cineva acestei decizii. “Love It or Leave It” is simple as that. Asta e regulamentul, s-a votat deja, si cu asta basta (n-ai fost pe faza?!, ai pierdut!).Si daca tot ai timpul necesar, scrie te rog cate un regulament pentru fiecare membru al forumului, asta asa, ca sa fie facut in mod democratic. Da-mi un PM cand crezi ca esti gata…
p0110 - EU l-am rugat pe judge sa rescrie corect d.p.d.v. avocățesc ce am zis noi acolo după urechea noastră.
De ce musai tre sa fie scris in termeni avocatesti, ce crezi ca in noua formulare nu vor fi altii care sa gaseasca irelevant cutare sau cutare paragraf, virgula, sau formulare. Ce ma deranjaza pe mine e faptul ca din cand in cand se mai gaseste cineva care sa se lege de cate o chichita din regulament pe motiv de irelevanta, ambiguitate, sau mai stiu eu ce li se mai nazareste. Vanatori de greseli sunt cu gramada, dar cine a pretins ca regulamentul macuser e perfect?
Asa imperfect cum e, cu mult bun simt si bunavointa forumul se guverneaza bine, si e chiar de succes din moment ce a supravietuit pana in 2008. Situatii tensionante apar din senin cu sau fara regulament, sau poate se pregateste forumul pentru privatizare si eu nu stiu (duh!).
My 2 cents, cand incep avocatii sa faca reguli, miroase a corporatie.
si care cauzeaza sau sunt susceptibile in mod rezonabil de a cauza, o vatamare a intereselor, imaginii si/sau drepturilor persoanei respective. .
Hop si eu. De la ce s-a plecat, si la ce s-a ajuns…
Cine va face aprecierea asupra “rezonabilitatii” de a cauza…” Onorata instanta? Sau o firma de avocatura?
Cred ca incepem sa ne indepartam din ce in ce mai mult de ideea de forum. Cred ca nimeni nu a umblat din usa in usa cu o lista de inscriere in forumul macuser.ro, promitand marea cu sarea - tot vin alegerile, nu?
Ne-am inscris pentru ca ne interesa sa dezbatem si/sau sa aflam subiecte de interes, legate de MAC. Si, implicit, am acceptat regulamentul, bun sau rau, asa cum era el. Si chiar daca s-a facut o greseala in “cazul Voicu” - deja a devenit un caz - cred ca timpul si energia consumata se puteau cuantifica in lucruri mai folositoare comunitatii macuser.
Iar a te inscrie intr-un forum fara sa-i citesti regulamentul, macar din curiozitate, chiar mai tarziu, este o dovada de superficialitate, normala pana intr-un anumit punct. Necunoasterea regulamentului nu exonereaza pe nimeni de nerespectarea lui, in forma in care este prezentat.
Incet incet s-a ajuns la atacuri personale sau de grup, complet unfair.
Personal, prefer sa citesc un regulament “pe limba mea”, decat sa stau cu dictionarul de termeni juridici, pentru a intelege cuvintele “care dau din coada” folosite.
Poate ca ar fi bine sa se inchida acest topic. Sau vom ajunge ca fiecare sa faca cate un poll, ca sa votam cine are si cine n-are dreptate!!!
Si eu. Si nu cred ca un limbaj “juridic” poate fi mai clar, in cazul unui regulament de forum, decat un limbaj normal, de bun simt.
Putem pune problema altfel: cati din cei ce nu cunosc limbajul juridic vor pricepe ce scrie in regulament, daca acesta este conceput in limbaj juridic? Si atunci, sau vor accepta ceva ce nu inteleg, in ideea ca si altii au acceptat, sau vor refuza sa accepte acel “ceva”, tocmai pentru ca nu le este clar.
Hop si eu. Un regulament de ordine interioara ar trebui priceput de toata lumea indiferent de mediul din care provine si pentru asta trebuie gasit un limbaj comun. Pana la urma si legile ar trebui scrise intr-un limbaj comun pentru a putea fi intelese si de nea Ion de la coada vacii, dar si de un Profesor Universitar.
In plus, daca are vre-o relevanta, sunt de acord cu decizia administratorilor de a-l bana pe mai sus numitul (impricinatul) pentru reproducerea integrala sau chiar partiala a corespondentei. Pana si legislatia romana asa cum e ea buna sau rea garanteaza inviolabilitatea corepondentei. Ar mai fi de spus, dar nu cred ca are rost.
Pana la urma si legile ar trebui scrise intr-un limbaj comun pentru a putea fi intelese si de nea Ion de la coada vacii, dar si de un Profesor Universitar.
eu bag un cartus pe teava, nu exista limbaj mai bine inteles decit acesta!
Nu, dragii mei, degeaba va faceti iluzii. Nea Ion de la coada vacii NU intelege. Degeaba va zbateti, intotdeauna va fi cineva care sa se jure ca albul e negru, pentru ca asa vor muschii lui oculari. Inca o data. Daca nea Ion vrea aici, pe forum, e musai sa fie politicos. Atit. Restiul e tacere sau ban!
Buna sara,
uimitor cat se poate discuta pe seama unei nemultumiri.
Suntem latini si iubim intrigile.
Dar, pentru ca am dat dovada de intelepciune cand ne-am lepadat de Windows, hai sa mai dam inca odat dovada de creier si sa nu ne avantam in discutii ce ar putea rupe fratia in doua, trei sau 9.
Impreuna suntem puternici, iar disciplina e un lucru ce ne poate tine impreuna.
Sper ca nu trebuie sa se mai explice de ce exista forumul acesta si regulile lui.
Cu totii cred ca au aflat cate ceva folositor aici , fie ca e vorba de resetat PRAM-ul sau o comanda in terminal, de cumparat un iBook sau de vandut un iMac..
Deci, forumul asta o sa stea aici atat cat il vom tine curat si bogat.
Iar noii membrii vor invata de la cei vechi una alta iar cei vechi pot afla lucruri noi.
Cu tot respectul, macuser.ro nu e nici Tudor, nici cei 4-5 sau cati au luptat cu maru in mana…
Macuser e un total de 2953 de membri este 109060 de posturi, si datele pot continua.
Deci hai sa punem deoparte laserele si sa facem din forumul asta un loc unde sa poti gasi la nevoie un sfat, o gluma buna o bucurie la pret bun, si de ce nu o discutie pe orice tema dar cu bun simt.
Va urez noapte buna si sper ca lucrurile se vor limpezi curand.
O seara fantastica domnilor.
dlor, drelor si dnelor, are dreptate. forumul suntem noi
Daaa, sigur. Amintiți-vă de chestia asta și atunci când adminii cer ajutorul, la un HTML, la un wiki, la altceva. Că la bătut cu cărămida în piept toată lumea e bună.