Salut prieteni! Am fost nevoit sa lucrez un catalog de 250 pagini in corel 12 pe un pc destul de bine dotat (dual, 1 gb Ram, geforce 512, etc). Dimensiunea la care a ajuns este de 2GB. Ieri l-am terminat, salvat inchis calcu. Azi dimineatza deschis calcu, corelu si cand dau sa deschid fisierul respectiv… pac o pagina alba fara nimik altceva!!!!! Infarctul batea la usa. In windows explorer fisierul respectiv figureaza cu toate datele corecte: dimensiune 2 GB, last modified, etc. Reinstalez corelul 12 si tremurand dau click pe open… ciuciu!!! mai incerc ceva: copiez fisierul pe ipod, dureaza cateva minute, dovada ca el de fapt exista ca dimensiune insa cand dau sa-l deschid iarasi direct de pe ipod aceeasi problema! O pagina mare si alba!!! Please…. help!!!!
in illustrator cs3 vezi ceva daca il deschizi? macar o pagina cu ceva….
250 de pagini in corel? iarta-ma, dar metoda asta de suicid mi se pare destul de dureroasa…
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
cauta daca ai fisiere de backup pe linga fisierul de corel. Default parca e sa salveze un backup… (numele e ceva de genul backup_of_numele fisierului tau.cdr)
vezi daca ala se deschide.
daca da, pasul 2 e sa-l spargi pe sectiuni…
(parca vad ca ai importat tone de imagini A4 care au fost rescalate la 15% din dimensiune…)
Esti angajat Corel? Daca nu, atunci merita sa le scrii, cred ca o sa-ti dea un premiu pentru efortul tau.
Fara sa te superi, de Quark sau InDesign nu ai auzit?
Problema e ca nu poti scrie un fisier de 2G corect, cand ajunge la 2G e aproape sigur ca fisierul se buseste. E ca la mail, cand arhiva se apropie de 2G vin problemele. Nu cred ca o sa mai recuperezi ceva. Nu tin minte sa fi vazut pe PC un fisier atat de mare care sa nu dea erori. La salvare s-au scris 2G pe hard insa structura fisierului nu e completa. Salveaza pe bucati data viitoare, desi nu asta e solutia. Cand ai atatea pagini mi se pare nebunie sa lucrezi in Corel.
Ai si iPhone?
stiu foarte bine ca nu prea aveam ce cauta cu ditai namila in corel dar asta e situatia. sa inteleg ca tre sa ma pregatesc de parastas pentru “disparut”.cdr???
[am fost incurajat la atatea pagini datorita faptului ca el totusi procesa si procesa si procesa….]
[ Modificat: 13 Martie 2008 05:08 PM de csampais ]
Of, f…u-i, de ce faceti documente asa mari dintr-o bucata?
Din cinci bucati nu era bine? Nu mai e nimic de facut, ori, la disperare, sa incerci sa deschizi in Corel 13 sau 14!
Fa o copie si deschide headerul documentului. Vezi ce diferenta e intre headerul documentului tau si cel al unuia nou! De aici se intimpla ce se intimpla.
Salut Iaru, stiam ca trebuia rupt in bucati, dar din graba, isterie si constrangeri am mers pe un singur file. Basca (dupa cum am mai spus) mergea procesarea. Spre exemplu atunci cand am inceput lucrul la album a avut 2GB dupa importul primordial de imagini si text. Si asta ma intriga. Am lucrat pe el la aceeasi dimensiune vreo 7 zile. Mai schimb una alta, mai un coloncif sau o inlocuire de imagine, sau doar o corectura. Apoi stop si mersul la o bere. A doua zi functioneaza tarasenia fara probleme. Pana azi cand….
Nu comentez utilizarea corelului la albume intrucat au facut-o si altii inainte. Poti sa pui documentul pe un ftp de unde sa il iau? Daca da, PM cu detalii de conectare.
Nu prea vreau sa imi bag nasul pe aici ca nu sunt tocmai un expert in corel draw dar totusi fac o incercare sa te ajut…
Problema cu acel fisier impreuna cu corel draw este de memorie se pare, incearca sa bagi mai mult ram in pc si incearca sa il mai deschizi sunt multi care o reusit sa isi recupereze lucrarile folosind aceasta solutie. (sa nu uiti sa inchizi toate prgramele deschise inafara de corel draw in timp ce incerci pt a elibera cat mai multa memorie.)
O a doua incercare ar fii sa ii dai import la acel fisier dintrun fisier nou aceasta metoda functioneaza cate o data cate o data nu…..
si eu am patit treaba asta cu corel 11. nu am reusit sa recuperez nimic, aveam in schimb salvate fisiere intermediare.deci nu am luat-o de la 0.
a fost ultima data cind am folosit corelul.