Nici un OS nu este invulnerabil! BLAbla ce am zis, vai ce destept sunt, dar asa e! Cu putina rabdare si pricepere…
Articolul nu e nici pe departe complet, si imi aduc aminte un articol asemanator mai vechi din categoria “MAC OS X a fost spart” in care in nu stiu ce gimnaziu american in care se foloseau iBook-uri pe post de carti (toate) + teme + lectii interactive multimedia, niste pusti “au spart sistemul de operare”. Daca citeai atent observai ca pustii au reusit asta folosint parola de admin scrisa pe o hartie si lipita cu scotch pe spatele fiecarul iBook. Mai, au spart ei protectia? DA. Trebuie sa ne aruncam pe ferestre macurile acum in graba/panica? Cu siguranta nu.
O stire de umplutura. Nu se spune nimic despre modul in care a fost sparta reteaua. Poate aveau un server central; ce sistem de operare? ce optiuni de securitate avea? Sunt atatea variabile in ecuatie, incat aruncarea in ziar a unui astfel de articol este o dovada de diletantism jurnalistic.
eu presupun ca reteaua era in spatele unui/unor servere // iar majoritatea serverelor sunt linux, statiile de lucru fiind macuri… oricum stirea (daca se poate numi stire) a fost scrisa asa, mai mult ca sa justifice fotografia (aproape la fel de mare ca articolul)