are si mac-ul slabiciunile lui
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 18.10.05

http://www.jurnalul.ro/articol_46706/atac___hacker_roman.html

Semnătură 

Have an apple.
-It’s good for you!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

da…nu este ceva bun pentru apple stirea asta, pot doar presupune ca sistemele de operare folosite nu erau din cele mai recente, aka 10.3, 10.4..

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

de fapt, erau slabiciunile celor care ar fi trebuit sa configureze reteaua…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Nici un OS nu este invulnerabil! BLAbla ce am zis, vai ce destept sunt, dar asa e! Cu putina rabdare si pricepere…

Articolul nu e nici pe departe complet, si imi aduc aminte un articol asemanator mai vechi din categoria “MAC OS X a fost spart” in care in nu stiu ce gimnaziu american in care se foloseau iBook-uri pe post de carti (toate) + teme + lectii interactive multimedia, niste pusti “au spart sistemul de operare”. Daca citeai atent observai ca pustii au reusit asta folosint parola de admin scrisa pe o hartie si lipita cu scotch pe spatele fiecarul iBook. Mai, au spart ei protectia? DA. Trebuie sa ne aruncam pe ferestre macurile acum in graba/panica? Cu siguranta nu.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

O stire de umplutura. Nu se spune nimic despre modul in care a fost sparta reteaua. Poate aveau un server central; ce sistem de operare? ce optiuni de securitate avea? Sunt atatea variabile in ecuatie, incat aruncarea in ziar a unui astfel de articol este o dovada de diletantism jurnalistic.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

eu presupun ca reteaua era in spatele unui/unor servere // iar majoritatea serverelor sunt linux, statiile de lucru fiind macuri… oricum stirea (daca se poate numi stire) a fost scrisa asa, mai mult ca sa justifice fotografia (aproape la fel de mare ca articolul)
wink