De ieri mi-am luat un MacBook si am avut surpriza sa nu pot sa conectez boxele mele prin mufa normala de casti la el. Tin neeaparat sa conectez boxele respective pentru ca au o putere foarte mare si sunt bune calitativ. Ce trebuie sa fac insa sa le conectez? Unde pot gasi mufa , daca se poate gasi si cam la ce pret?
Acolo incercasem, insa tocmai ca jackul ala nu intra decat jumate, nu intra de tot. La orice alt calculator intra, insa. MacBook-ul e luat din Anglia, nu stiu daca are legatura. Eu intrebam daca e un jack special de macbook.
La Macuri jackul audio nu intra niciodata complet (cel putin la astea noi). Si pe iMac si pe MBP intra cat sa mai ramana cam 3mm de intrat, dar de auzit se aude normal. Probabil din cauza ca in mufele accepta atat jackuri analogice cat si optice, deci au alta “anatomie”. Daca se aude cu cat intra jackul inseamna ca e OK.
o alta chestiune: sa presupunem ca ai sonorul in MB dat la maxim. in momentul in care introduci casti sau boxe, automat volumul scade foarte mult. asta pt protectia urechilor…ca daca ai niste casti puternice pe urechi si le-ai conectat la MB-ul cu vol la maxim, e posibil sa-ti zboare timpanele!
N-am observat sa scada volumul la conectarea castilor. Pe de alta parte am observat ca macul tine profile de volum separate pentru conexiunea prin jack si boxele lui personale. De ex daca dai la maxim si boxele externe sunt conectate, apoi le scoti si dai mute, cand vei conecta inapoi boxele sunetul va fi la maxim. Daca scoti iar jackul, mute. s.a.m.d.
N-am observat sa scada volumul la conectarea castilor. Pe de alta parte am observat ca macul tine profile de volum separate pentru conexiunea prin jack si boxele lui personale. De ex daca dai la maxim si boxele externe sunt conectate, apoi le scoti si dai mute, cand vei conecta inapoi boxele sunetul va fi la maxim. Daca scoti iar jackul, mute. s.a.m.d.
Ba da, volumul scade MULT cînd pui căștile, exact din motivul descris: dacă ar fi la maxim, cu anumite tipuri de căști SE POATE SPARGE TIMPANUL, pe bune. Aceste detalii extraordinare ne fac să folosim produsele Apple, nu?
Am incercat mai multe jackuri de la casti, iar unele intra si se aude insa la unele apare aceiasi problema ca si la boxe. Nu intra. Oricum tot ce trebuie sa fac este sa schimb jack-ul, probabil ca este un pic de tot mai gros. Merci de sfaturi.
Am incercat mai multe jackuri de la casti, iar unele intra si se aude insa la unele apare aceiasi problema ca si la boxe. Nu intra. Oricum tot ce trebuie sa fac este sa schimb jack-ul, probabil ca este un pic de tot mai gros. Merci de sfaturi.
Posibil, unele jack-uri sînt bloncoase și un pic mai mari decît trebuie.