problema nu este ca o anumita persoana fizica/juridica vinde iphone in romania. Oricine poate vinde orice bun (exceptand arme
) dar ca si in cazul altor bunuri de folosinta indelungata pers juridice sunt obligate prin lege sa-ti ofere garantie. Daca carrefour doreste sa vanda acest bun trebuie sa-mi acorde o garantie minima de 12 luni ... se poate sa gresesc, dar eu stiu ca asa sunt regulile jocului. Poti vinde orice telefon, dar poti face acest lucru OFICIAL doar daca esti dealer autorizat sau importatorul bunului respectiv (adica ai un contract cu producatorul .... in acest caz APPLE). Cum nu cred ca are cineva un aemenea contract .... e clar ... NU ESTE OFICIAL !!!
ce fac eu ca persoana fizica ca-l cumpar de aici, din state sau ue ... e problema mea. Dar nu are logica faptul ca ma duc la carrefour peste 2 saptamani, cumpar iphone si constat ca mai am doar 10 luni si 1/2 .... pentru ca de 1luna si 1/2 au achizitonat ei bunul de la ellit sau cum il cheama pe furnizorul lor. Carrefour ar trebui sa-mi acorde o garantie de 12 luni .... mai ales ca bunul comercializat e second-hand !!!! Daca pe anuntul lor apare ca este iphone OFICIAL, adica de la APPLE, Iris ar trebui sa se sesizeze pentru ca si acesta este una din obligatiile sale. Nu cred ca apple face un contract cu o pers jur care nu este capabila, printre altele, sa-i protejeze imaginea in piata, pentru ca in fond si la urma umei asta cumperi .... calitate si imagine .... in rest toate bunurile it au cabluri, procesor, memorie, hdd, etc .... diferenta este data de calitate si imagine (in cazul apple)
cat depsre itunes store eu sunt unul din “fraerii” care-l doresc si in romania, pentru simplul motiv pentru care am achizitionat si mac .... CALITATE. Da stiu, poti lua muzica si filme de pe net cat vrei, dar nu o sa ai niciodata calitatea bunului original. Doresc sa inchiriez filme de pe ITS pentru ca imi este mai comod sa dau 4euro de acasa, sa-mi tin posteriorul de caldurica
, si totodata sa inchiriez un film de o calitate foarte buna, sa nu merg la un shop de inchirieri sa nu am la dispozitie decat CD-uri zgariate si piratate, sa nu trebuiasca sa verific fiecare film care-l “dau jos” daca e sau nu corespnzator d.p.d.v. calitativ, daca o disting pe angelina sau e altcineva
in concluzie: nu stiu ce e de facut dar eu inca astept sa vina apple si pe la noi
p.s. daca retin bine a aparut pe banknews o stire conform careia se comercializeaza OFICIAL iphone in austria si irlanda. In irlanda NFIIND OBLIGAT sa pastrezi activ abonamentul .... promit ca voi cauta articolul si voi da link-ul
va doresc o zi minunata ... la Timisoara a iesit in sfarsit si soarele