nu vreau sa fiu rau dar sub foto scrie asta: Fotografia prezentata are caracter informativ si pot exista diferente intre aceasta si produsul respectiv. Specificatiile tehnice pentru Telefon mobil Apple iPhone 8GB sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. asta inseamna ca poate nici nu este apple :D
Right!
Si mai este chestia aceea cu 24 luni garantie. Garabtie la ce? doar sa-i faca un nou unlock in caz ca te “impiedici”, dar in rest… nu au ce service sa ofere.
Pare absurda garantia aia a lor cat timp nu au contract cu Apple, dar poti sa te gandesti si altfel : Cat timp mi se strica telefonu si imi da altu in loc in aia 2 ani , ce dracu sa imi pese mie de ce exploatari au facut ei cu garantia aia , treaba lor.
Daca iti da certificat de garantie sunt obligati prin lege sa il respecte , Unlockuit sau nu .
si totusi mai ramane o intrebare. inlocuire dar cum… in telefon tu ai date. teoretic ar trebui sa iti ofere si salvarea dateleor pe noul teflon in cazul in care cel cumparat la ei se strica. apoin inlocuire cand se face? dupa 30 de zile, timp in care au incercat ei sa repare teflonul? sau il trimit in usa si se repara acolo?
In USA nu il trimite nimeni , pt ca nu au contract cu APPLE , garantia asta o fac pe pielea lor , daca se strica aparatu probabil ca iti da altu nou , daca se strica softu probabil ca o sa zica ca nus ei responsabili , sau o sa incerce un restore/unlock nou.
Si cu datele de pe telefon ? HAH , unde ai vazut tu garantie care sa iti ofere asa ceva , de ex: hardiskuri , iti ofera cineva backup la datele de pe el ? nu cred , o sa pierzi tot.
Inlocuirea produsului, aici e buba , am avut mai multe probleme cu alte garantii la produse asemanatoare , in majoritatea contractelor scrie ca perioada maxima de inlocuire se face atunci cand produsul sta in service 10% din perioada de garantie fara sa poate fi reperat , si debia dupaia ti-l inlocuiesc.
Ei trebuie sa respecte legea , care e oricum aiurea si aia, dar macar cat e ...
Asta cu 10% era buna, dar nici ea nu mai e obligatorie. Acum, un vanzator se obliga sa-ti schimbe produsul daca nu poate sa ti-l repare intr-un timp t, specificat in contractul de garantie si negociat direct. Daca nu e specificat nici un t…
Si 2. Daca ti se schimba un produs in garantie, perioada ramasa nu e cat a mai ramas+ timpul cat a stat in servici, ci 2 ani (sau intreaga perioada de garantie). Am aflat asta cu un shredder si E7.
Iata-l si aici: http://www.cellgsm.ro/catalog/index.php?cPath=49_57. Deocamdata are cam cel mai mic pret de pe piata.
Voi chiar credeti ca pe Apple ii doare de Ro? Eu nu cred. La ce politica de preturi au ei in State si la ce preturi ajung produsele in Eu, dar mai ales in Ro, este clar ca nu prea ii intereseaza. Eu am iMac-ul si MacBook-ul cumparate din Ro de la IRIS. De aici mi-am luat si licenta de Leopard Family separat. De la apple.ch mi-am luat licenta .Mac, iPod-ul cu tot cu un Griffin FM Transmiter si EyeTV-ul, iar diferenta de preturi intre ei si noi e zdrobitoare. Dupa bunul renume al adaosurilor comerciale din Ro, daca in De. este 1000E, la noi va ajunge telefonul 1200-1300E, in conditiile in care vei avea si un abonament…Pai cine-l mai cumpara la banii si conditiile alea. Eu sunt convins ca Apple stie de treaba asta si de aia prefdera sa nu se implice. Ei vand unor societati, societatile le vand cum pot pe la noi, si unii si altii fac banii pe care si i-au propus. Eu zic ca aici functioneaza tacit sistemul “o mana spala pe alta si amandoua fata”.
Iar ca si client normal de pe strada ce prefera fiecare?...Sa ia cat mai ieftin ce o fi, indiferent de calitate. D-aia se mai vinde si Dacia si nu vezi Porsche sau Ferrari ca fiind masina nationala. Traim intr-o tara in care se cumpara marci precum Powasoanic, Akaiwa, Fugisony. Asta este…traim intr-o tara in care cultura generala si civica incape pe un bilet RATB compostat. Eu zic sa incepem sa ne obisnuim cu ideea asta si cine nu o poarte suporta…treaba lui…oricum aici nimic nu va fi bine niciodata.
In ceea ce priveste magazinele de gen Carrefour…nu prea ai ca sa le faci, deoarece conditiile Apple sunt valabile doar intr-o tara in care Apple este reprezentat oficial, (ca orice marca din lumea asta), IRIS cumparand marfa de la Apple.hu, care la randul ei este reprezentat la a doua sau a treia mana pana la Apple.com…deci…Daca IRIS era reprezentat oficial al Apple.com, puteau sa dea in consemn la vama acest produs, acest lucru insemnand cu nu putea fi importat de catre cineva, decat un nr redus de aparate, si numai cu scop personal..nu de comercializare…altfel erau confiscate. Cata vreme nu se intampla asa…prinde orbul-scoate-i ochii.
Va recomand cu caldura 24pc.ro
Eu am avut probleme cu iphone-ul in garantie si s-au comportat foarte corect.
Cand au vazut ca nu poate fi reparat l-au schimbat pe loc.
Pana la urma, e legal ceea ce face Carrefour? Pentru ca vinde in continuare iPhone in toate magazinele, la aproape un an de cand a aparut primul post aici. Si sunt si foarte senini cand ii intrebi - “Da, costa 2990 RON, iPhone 3G 16 GB. Nu necesita conectare!” O fi avut intr-un an de zile cineva probleme cu telefonul cumparat de la ei sa vada ce se intampla la garantie?