Apropo de iPhonuri gri… Imi trimite un prieten din State si mie un iPhone… (Yupee!!!) ) Daca mai vrea cineva, plateste exact cat costa in Apple Store US 399$ sau 499$ si transportul (prin ce vreti voi).
Hai ca sunt generos azi. Imi dati o bere.
Apropo de iPhonuri gri… Imi trimite un prieten din State si mie un iPhone… (Yupee!!!) ) Daca mai vrea cineva, plateste exact cat costa in Apple Store US 399$ sau 499$ si transportul (prin ce vreti voi).
Hai ca sunt generos azi. Imi dati o bere.
dude? e off topic!!! Si nu e 399 sau 499, de fapt e 399 + VAT + taxe in functie de stat sau 499 + VAT + taxe in functie de stat!
VAT e 7%. Cel de 499 pentru Georgia ajunge 534. Si mie imi trimite cineva pe 1 aprilie.
Uau! Mersi ca ne-ai adus aminte de notiunea de taxa pe valoare adaugata a.k.a TVA. Ideea era ca platesti exact cat costa in State…
Eu am dat 13 milioane pentru cel de 499$ cu shipping prin DHL. Nu mai fi asa de inflamat!
nu am zis-o, ca doar suntem pe un forum unde discutăm preocupările “comunităţii”!
Dar tu esti mai dezinvolt na!, ce să zic, cu CEDO şi cu moşnegii tăi de la asociaţie!
La cat te vad de inversunat nu m-ar mira sa torni vreun coleg de forum pe la militie ca stii tu ca are programe piratate.
Ce ma doare pe mine la basca ca Orange sau Carrefour vinde iPhoane? Acum pe bune, cainele moare de drum lung…
Ce imi place isteria asta. “Sa reclamam la OPC, sa vina politia, hotii!!!!”.
Uau! Mersi ca ne-ai adus aminte de notiunea de taxa pe valoare adaugata a.k.a TVA. Ideea era ca platesti exact cat costa in State… Io am dat 13 milioane pentru cel de 499$ cu shipping prin DHL. Nu mai fi asa de inflamat!
VAT este TVA-ul in State si nu e ” taxa pe valoare adaugata a.k.a TVA”
a.k.a se foloseste in cazul pseudonimelor, nick-urilor. TVA este acronim pentru Taxa pe Valoare Adaugata.
1) Ai un complex de inferioritate puternic
2) a.k.a inseamna “also known as”
3) Crezi ca nu stiu ce inseamna VAT?
4) Nu te mai obosi sa raspunzi la post-urile mele, gaseste altceva de facut.
Buna seara lume ... am o veste extraordinara am fost azi in ‘orhideea’ sa vad iPhoneul. L-am vazut, l-am pozat, i-am citit foile cu garantia ... dar sa o luam pe rand
In primul rand iPhoanele alea din carrefour sunt aduse din state (dupa cum puteti vedea si-n poze), nici vorba de CE scris pe spate. Asa-zisi “Importatori” Elite se numesc, nu au avut bunul simt sa aduca iphone de CE, au adus d’alea ieftine din SUA.
Am fost si eu ca un om interesat ce sunt la omu ofuscat de la stand de acolo si l-am intrebat asa:
EU:“dom’le iPhoanele astea au garantie, sunt deblocate ?” el zice “DA”(raspicat si enervat ca l-am deranjat din “treaba lui cu colega”)
EU:“daca ii fac update din iTunes ce se intampla??” el zice “pai ce sa se intample??? se updateaza”(iar enervat ca pun prea multe intrebari)
EU:“pai si ce se updateaza stiti???” el zice “pai nu stiu! dar ce-i ala iTunes” gata m-am convins ca omu e out of the problem
EU:“pot sa vad certificatul de garantie??” el zice “DA”
Am citit eu certificatul acolo din scoarta in scoarta si stupoare: era o rubrica de vreo 4 pagini cu ceea ce nu trebuie sa faci cu iphoneul ca nu vei primi garantie daca faci ce scrie acolo, numai tampenii si idiotenii. nimic despre update despre cum se foloseste telefonul doar interdictii !!!
Eram gata, gata sa cred ca e pe bune cand imi vine o idee geniala si… intreb iar:
EU:“dom’le dar eu vreau in iPhone sigilat pt ca vreau sa-l iau acum sa-l fac cadou, merge da?? e decodat da??” el zice “paaaaaaii(se gandea omu a stiut ca l-am prins ) nu avem sigilate”... YEEEEEEEEEEES l-am prins deci e MAGARIE
EU:“dom’le pai cum nu este sigilat??? de unde stiu eu ca este nou???” el zice “e atunci sunati la ei intrebati” (murea omu, mai avea un pic si exploda)
acesta este numarul de la Elite(asa-zis importatorul de iphone) : 0788778867 daca vreti sa le puneti intrebari )
1) Ai un complex de inferioritate puternic
2) a.k.a inseamna “also known as”
3) Crezi ca nu stiu ce inseamna VAT?
4) Nu te mai obosi sa raspunzi la post-urile mele, gaseste altceva de facut.
Sheesh!
Ce e cu tine? ALSO Known As… Altfel stiut ca!
TVA nu este “stiut ALTFEL ca”: Taxa pe Valoare Adaugata! Este acelasi lucru, doar ca se foloseste acronimul.
TVA este ACELASI lucru cu taxa pe valoare adaugata!
a.k.a. or aka (“also known as”), used to describe author pseudonyms, aliases, nicknames, working names, legalized names, pen names, noms de plume.
Complexul de inferioritate se stabileste prin teste, baterii de teste, chestionare, scoruri si altele puse impreuna. Iar complexul de inferioritate se stabileste referitor la relatiile sociale , aici e “cosmosul virtual”. Poate am 78 de ani, si mananc prune de foame… sau nu. De unde complexe…
Ce ma doare pe mine la basca ca Orange sau Carrefour vinde iPhoane? Acum pe bune, cainele moare de drum lung…
Ti-am explicat, dar nu vrei să întelegi.
Există oameni care ar da orice ca Apple să intre oficial pe piață în România, însă chestii de genul celor de acum mai bat încă un cui la coșciug.
Cei care azi spun că nu-i interesează ce se întâmplă să nu vină pe-aici in viitor plângându-se că de ce sunt mai scumpe Mac-urile la noi ca in restul UE, că de ce nu avem iTMS, că de ce nu avem servicii Apple la nivelul celor din UE șamd.
Buna seara lume ... am o veste extraordinara am fost azi in ‘orhideea’ sa vad iPhoneul. L-am vazut, l-am pozat, i-am citit foile cu garantia ... dar sa o luam pe rand
In primul rand iPhoanele alea din carrefour sunt aduse din state (dupa cum puteti vedea si-n poze), nici vorba de CE scris pe spate. Asa-zisi “Importatori” Elite se numesc, nu au avut bunul simt sa aduca iphone de CE, au adus d’alea ieftine din SUA.
Am fost si eu ca un om interesat ce sunt la omu ofuscat de la stand de acolo si l-am intrebat asa:
EU:“dom’le iPhoanele astea au garantie, sunt deblocate ?” el zice “DA”(raspicat si enervat ca l-am deranjat din “treaba lui cu colega”)
EU:“daca ii fac update din iTunes ce se intampla??” el zice “pai ce sa se intample??? se updateaza”(iar enervat ca pun prea multe intrebari)
EU:“pai si ce se updateaza stiti???” el zice “pai nu stiu! dar ce-i ala iTunes” gata m-am convins ca omu e out of the problem
EU:“pot sa vad certificatul de garantie??” el zice “DA”
Am citit eu certificatul acolo din scoarta in scoarta si stupoare: era o rubrica de vreo 4 pagini cu ceea ce nu trebuie sa faci cu iphoneul ca nu vei primi garantie daca faci ce scrie acolo, numai tampenii si idiotenii. nimic despre update despre cum se foloseste telefonul doar interdictii !!!
Eram gata, gata sa cred ca e pe bune cand imi vine o idee geniala si… intreb iar:
EU:“dom’le dar eu vreau in iPhone sigilat pt ca vreau sa-l iau acum sa-l fac cadou, merge da?? e decodat da??” el zice “paaaaaaii(se gandea omu a stiut ca l-am prins ) nu avem sigilate”... YEEEEEEEEEEES l-am prins deci e MAGARIE
EU:“dom’le pai cum nu este sigilat??? de unde stiu eu ca este nou???” el zice “e atunci sunati la ei intrebati” (murea omu, mai avea un pic si exploda)
acesta este numarul de la Elite(asa-zis importatorul de iphone) : 0788778867 daca vreti sa le puneti intrebari )
succes
Foarte tare povestirea. Totusi oamenilor astia nu le e rusine, nu au pic de obraz.De ce mint ? Spune nene ca e decodat la negru, ca esti un biznitar de pe okazii si nu-ti zice nimeni nimic.
Clar, eu fac maine recalmatie la tot ce pot inclusiv la IRIS.
Si eu am cuparat Iphone, dar am facut-o semilegal, din state si mi-am asumat pirdera garantie prin deblocare.
Ti-am explicat, dar nu vrei să întelegi.
Există oameni care ar da orice ca Apple să intre oficial pe piață în România, însă chestii de genul celor de acum mai bat încă un cui la coșciug.
Cei care azi spun că nu-i interesează ce se întâmplă să nu vină pe-aici in viitor plângându-se că de ce sunt mai scumpe Mac-urile la noi ca in restul UE, că de ce nu avem iTMS, că de ce nu avem servicii Apple la nivelul celor din UE șamd.
Nu ne jigni inteligenta si incearca sa nu ai naivitatea sa crezi ca Apple nu vine in Romania din cauza ca o amarata de firma vinde iPhone in Carrefour. Daca ar renta ar fi fost de mult aici si ar fi avut o armata de avocati care ar fi desfinat orice supermarket. Probabil am inventat noi apa calda si in america nu exista nici un SRL (aka nu stiu cum ii zice pe limba lor) care sa vanda iPhoane decodate iar noi cu atitudinea noastra intreprinzatoare am scuipat pe obrazul Apple si uite ca de aia nu mai vine.
Sa iesim pe strazi, sa parjolim campurile, sa dam foc la fantani, sa scoatem bordurile astea noi, sa ne baricadam in case sau la universitatea si sa luptam impotriva dusmanului de moarte Carrefour Romania, ca uite din cauza lui avem noi iMac-uri scumpe si PIB-ul mic (dar vioi).
@enderlabs - eu cred ca l-ai cumparat legal. la fel si ei. l-ai deblocat si ti-ai asumat pierderea garantiei. la fel si ei. diferenta e ca tu nu-l vinzi. deocamdata. poate o sa-l vinzi dar o sa precizezi toate “chichitele” lui. ei nu o fac + ca-l vand cam semilegal. nu stiu ce poate sa faca OPC-ul sau IRIS. poate se inhama de ei ca nu au manual in limba romana. dar nici cei care-l comercializeaza nu-s foarte idioti. au ceva acoperire prin contabilitate si alte hartii.
mr. fred, departe de mine intenția de vă jigni strălucitoarea inteligență. N-aș îndrăzni.
Dealtfel, sunt perfect de acord că Apple nu vine în România pentru că nu rentează.
Totuși, pentru cei mai slabi de înger, de ce credeți dumneavoastră că nu rentează să vină Apple în România la ora actuală?
Nu cumva pentru că un iTMS românesc e o utopie dat fiind că românul n-ar cumpăra muzică in viața vieților lui, neștiind că muzica trebuie și plătită?
Nu cumva pentru că zece SRL-uri nenorocite vând iPhone-uri ca pe verze, deblocate de băieții și fără a plăti nimic lui Apple pentru distribuție, fără a oferi suport iTMS etc? Spre deosebire de US unde 90% din populație cumpără de la Apple și vreo 10% de la acele SRL-uri?
Nu cumva fiindcă 99% din populația care a auzit de Apple știe că Apple produce iPod-uri dar daca le arăți un Mac se uită ca la urs și te întreabă cum pot și ei să instaleze pe PC un OSX crăckuit și moca?
Nu cumva fiindcă 90% din posesorii de Apple de la noi le-au adus din US/EU rupându-li-se de garanție pentru a câștiga ceva la preț? Ca urmare cifrele de vânzări pe România tind spre zero și toată lumea umflă vânzările celor de afară.
Principalele motive pentru care Apple nu e interesat de România sunt pirateria, puterea de cumpărare redusă și nivelul de civilizație tribal. Care văd că se continua btw și culmea, pe un forum al comunitătii Apple românesti, plin de oameni extrem de inteligenți ca dumneavoastră.
Dacă mâine Apple intră în România oficial nu va face un leu în plus față de ce încasează azi indirect prin dealeri, deoarece veniturile suplimentare pot veni numai din iTMS sau din contracte iPhone. Ambele sunt o utopie în România la gradul nostru de civilizație.
Românul are un principiu de aur: în primul rând încerc sa mă descurc pe sub mână, sau să piratez cât pot, apoi ies tare în față și acuz nivelul de trai scăzut, sărăcia, vechiul regim, pe Iliescu etc.
Cât despre mine, continui să cred în nemernicia mea că orice exemplu pe față de piraterie acceptată oficial la nivelul unei companii de talia Carrefour va îndepărta momentul intrării Apple în România din greu.
@enderlabs - eu cred ca l-ai cumparat legal. la fel si ei. l-ai deblocat si ti-ai asumat pierderea garantiei. la fel si ei. diferenta e ca tu nu-l vinzi. deocamdata. poate o sa-l vinzi dar o sa precizezi toate “chichitele” lui. ei nu o fac + ca-l vand cam semilegal. nu stiu ce poate sa faca OPC-ul sau IRIS. poate se inhama de ei ca nu au manual in limba romana. dar nici cei care-l comercializeaza nu-s foarte idioti. au ceva acoperire prin contabilitate si alte hartii.
are manual in limba romana :D l-am citit eu azi
e scris frumos la imprimanta nu este ceva “oficial” sa-i zic ! in schimb certificatul de garantie eram cam blank nu scria seria corespunzatoare iPhoneului, era scris doar un numar de inregistrare al acelui act !
m-a distrat un pasaj care suna cam asa(tineti-va bine):
“Daca sunteti in masina si va suna iPhoneul nu faceti miscari bruste pentru a raspunde la telefon, daca sunteti in aglomeratie si credeti ca va atrage atentia, nu raspundeti lasa-ti sa intre casuta vocala”
daca vreti sa stiti mai multe din “prostiile” scrise de aia acolo imi ziceti ca si-asa am drum prin carrefour, ma duc si-l citesc in fiecare zi pana il invat
nu am retinut aberatiile de acolo dar asta chiar m-a umflat de ras si pe mine si pe , prietena mea !
Da’ cel mai tare e că la Orhideea, la 10 metri de respectivul dealer e magazinul Orange (cel mare, din afara supermarketului). Ieri am intrat acolo și ăia de la Orange erau exasperați de întrebări de la toți care vroiau să cumpere de la ei și nu înțelegeau de ce nu pot, că peste drum e la vânzare cu activare la Orange
Le dau cam o săptămână până să apară pe okazii.ro anunțuri de genul :Vând iPhone cumpărat oficial de la Carrefour România, garanție 2 ani, activare la Orange, băgați măi!