Daca ar fi la aceeasi bani, eu as prefera de la un dealer Orange care-mi da “garantie”, oricat de limitata ar fi, decat de pe forum.
Chiar nu vad unde e problema. Ei vand un device, cine cumpara se informeaza ce cumpara, nu?
de fapt si magazinul ala de care zici tu(dtancu) este tot Dealer Orange , nu este Orange 100%
eu m-am dus direct unde ai zis tu, eram curios, chiar mi-am pierdut 30 min din timpul meu pretios sa vad niste MAGARII
auzi tu la ei!!! iti vand telefon cu 2300 RON desigilat, unde s-a mai auzit asa ceva ??? numai in Romanica noastra.
hai ca ma duc sa ma uit la Mircea Badea
prosteala pe fata !!!!
vorba celor de la Parazitii - F*** you Romania !
@huk: si tu a-i da 2300 RON pe un iPhone doar pentru ca ai garantie 12 luni ? si nu ii poti face update ? si mai este si desigilat !!!
[ Modificat: 17 Martie 2008 04:02 AM de virus_luci ]
Date luate dupa anpcnet.ro Reclamaţia/sesizarea dumneavoastră se rezolvă în termenul legal (conform prevederilor O.G. nr. 27/2002),
cu conditia ca aceasta să fie însoţită de toate documentele probatorii, respectiv factura fiscală,
bon fiscal sau chitanţa, contract, certificat de garanţie sau alte documente, după caz.
facem cheta ?
La “alte documente după caz” presupun că pot intra și pozele după specificațiile afișate, cele cu activarea la Orange, cu “primul iPhone oficial în Romania” etc. Nu?
pai nu este nimic oficial
oficial va fi cand vom avea si noi iTunesRO,si cand pe site la apple.com o sa fie o declaratie oficiala ca Orange va comercializa iPhone in Romania, probabil la Pastele Cailor !Si tot la Pastele Cailor o sa-l vedem si pe primul roman intrand in iTunes si cumparand melodii, eu cred ca Apple va face cea mai proasta afacere din instoria ei cu iTunesRO, ia cu iPhone v-a rupe, o sa aiba si badea Gheorge de la stana iPhone!
cel putin din punctul meu de vedere, eu nu consider niste poze de iPhone niste documente !
dar va ganditi si la “saracii” oameni care-si vor lua teapa de la dealerul acesta Elite ???
Elite astia si-au mutat iPhoanele din Targ de la Vitan si de pe okazii in carrefour. au plasat o spaga buna si gata… ce-o fi greu asa !
pai nu este nimic oficial
oficial va fi cand vom avea si noi iTunesRO,si cand pe site la apple.com o sa fie o declaratie oficiala ca Orange va comercializa iPhone in Romania, probabil la Pastele Cailor !Si tot la Pastele Cailor o sa-l vedem si pe primul roman intrand in iTunes si cumparand melodii, eu cred ca Apple va face cea mai proasta afacere din instoria ei cu iTunesRO, ia cu iPhone v-a rupe, o sa aiba si badea Gheorge de la stana iPhone!
cel putin din punctul meu de vedere, eu nu consider niste poze de iPhone niste documente !
dar va ganditi si la “saracii” oameni care-si vor lua teapa de la dealerul acesta Elite ???
Elite astia si-au mutat iPhoanele din Targ de la Vitan si de pe okazii in carrefour. au plasat o spaga buna si gata… ce-o fi greu asa !
Eu zic să te mai gîndești. Păi dacă e așa atunci mulți artiști români ar muri de foame. Dar ei o duc bine-mersi, vînd CD-uri, primesc discuri de platină, etc. Deci se vînd. Legal. Ei, acuma imaginează-ți că vine apple, face ITMS.ro și o să fie mai ieftin să iei de acolo. De piratat o să se pirateze și în România și-n Elveția. E natura umană. Cine se simte curat, să arunce piatra. Eu nu am de gînd să fac asta.
În ceea ce privește Elite, ar trebui [cenzurat]#i la propriu. Asta așa, ca să se vadă că nu e sat fără cîini. Și comunitatea utilizatorilor de produse Apple ar fi chiar îndreptățită să arunce piatra.
eu nu cred ca in chestia asta are treaba carrefour. ei au inchiriat un spatiu, unei societati comerciale. aveti idee daca ii poate impune acelei SC, ce si cum sa vanda?
deci stai ca nu m-am facut inteles. iPhoneul care se vinde acolo este al carrefourului.
carrefour a cumparat iPhoneul de la E*ite si-l vinde populatiei. adica ne prosteste !
e ca si cum tu ai vinde 1 iPhone cumparat de la X, ce treaba are X ce faci tu cu iPhoneul ?
plus ca am uitat sa va spun, certificatul de garantie pe care l-am vazut azi era completat acum 1 luna, deci Carrefour a cumparat acel iPhone de la El*te si la randul lui Carrefour prosteste populatia si cu telefonu, si cu mancarea si cu bauturile cu TOT ! era un iPhone 1.1.2 OTB fabricat in saptamana 40 parca sau 43 oricum nu asta este important.
cand au scos aia certificatul si-au vazut ca mai sunt doar 11 luni de garantie au inceput sa susoteasca, deci e magarie pe fata, ce-i care sunt angajati acolo nu au nicio vina saracii, dar ei isi iau bumbaceli la cap cand vine unu care mine (care mai stie cate ceva despre acel produs).
daca vreti sa va distrati duceti-va la orhideea, am ras azi cat pentru 1 luna de zile !
eu prefer sa cumpar CD-uri, muzica din iTunes never !
[ Modificat: 17 Martie 2008 05:30 AM de virus_luci ]
Nu cumva pentru că un iTMS românesc e o utopie dat fiind că românul n-ar cumpăra muzică in viața vieților lui, neștiind că muzica trebuie și plătită?
Nu cumva pentru că zece SRL-uri nenorocite vând iPhone-uri ca pe verze, deblocate de băieții și fără a plăti nimic lui Apple pentru distribuție, fără a oferi suport iTMS etc? Spre deosebire de US unde 90% din populație cumpără de la Apple și vreo 10% de la acele SRL-uri?
Nu cumva fiindcă 99% din populația care a auzit de Apple știe că Apple produce iPod-uri dar daca le arăți un Mac se uită ca la urs și te întreabă cum pot și ei să instaleze pe PC un OSX crăckuit și moca?
Nu cumva fiindcă 90% din posesorii de Apple de la noi le-au adus din US/EU rupându-li-se de garanție pentru a câștiga ceva la preț? Ca urmare cifrele de vânzări pe România tind spre zero și toată lumea umflă vânzările celor de afară.
Principalele motive pentru care Apple nu e interesat de România sunt pirateria, puterea de cumpărare redusă și nivelul de civilizație tribal. Care văd că se continua btw și culmea, pe un forum al comunitătii Apple românesti, plin de oameni extrem de inteligenți ca dumneavoastră.
Dacă mâine Apple intră în România oficial nu va face un leu în plus față de ce încasează azi indirect prin dealeri, deoarece veniturile suplimentare pot veni numai din iTMS sau din contracte iPhone. Ambele sunt o utopie în România la gradul nostru de civilizație.
Românul are un principiu de aur: în primul rând încerc sa mă descurc pe sub mână, sau să piratez cât pot, apoi ies tare în față și acuz nivelul de trai scăzut, sărăcia, vechiul regim, pe Iliescu etc.
Cât despre mine, continui să cred în nemernicia mea că orice exemplu pe față de piraterie acceptată oficial la nivelul unei companii de talia Carrefour va îndepărta momentul intrării Apple în România din greu.
Ascultam deunazii un podcast al PCMAG.com.Se pare ca Apple nu prea face bani grei cu ITunes.ITunes e o unealta ajutatoare pentru a vinde hardware-ul, acolo unde sunt banii grei ai Apple. De fapt asta reiese si din raportul financiar al lui Apple.
Deci singurul cost, aditional pentru Apple este sa localizeze portalul(aplicatia). Dar trebuie luat in consideratie si faptul ca avem antecedente in furtul identitaii, plata cu mijloace false, etc. Asta ar fi cu adevarat o piedica.
Orange are in Romania 10 mil de clienti.Asta pozitioneaza Romania in top 5-6 tari unde Orage are o filiala locala. Din pacate ARPU este destul de mic, iar Iphone nu ar face decat sa-l creasca.Asa ca Orange cred ca face eforturi pentru a lansa si in Romania Iphone-ul.Mingea este doar la Apple si de ce nu la IRIS.
Am să postez o stire (veche ce e drept) dar care dă o notă diferită faţă de faza asta tâmpită cu iPhone-urile vândute ilicit prin cele mai mari Hypermarket-uri dintr-o capitală europeană!
Domain name
On July 1, 2007, it was reported that Apple paid at least US$1 million to Michael Kovatch for the transfer of the iphone.com domain name. Kovatch registered the domain in 1995.[23] That URL now redirects to Apple’s iPhone page.
U.S. release
People waiting in line for the iPhone release in New York City.On June 28, 2007, during an address to Apple employees, Steve Jobs announced that all full-time Apple employees and those part-time employees that have been with the company at least one year would receive a free iPhone. Employees received their phones in July after the initial demand subsided
enderlabs, cu iTMS nu e asa de usor. Problema nu e de localizare a aplicatiei, asta e partea simpla.
Problema e de copyright. Pentru a lansa un iTMS trebuie ca Apple sa incheie contracte cu toate casele mari distribuitoare de muzica in tara respectiva (atit cele nationale cit si marile case de discuri din lume care vind in tara aceea) pentru distributie. Contractele includ evident si niste volume de vinzari minime anuale precum si acorduri de copyright si angajamente de respectare a volumului de vinzari. Aici e buba, pentru ca in Romania nimeni nu isi va asuma riscul sa semneze asa ceva data fiind rata pirateriei in muzica.
De asemenea (si asta e pur speculatie personala) modelul de business al Apple in tarile civilizate este sa se bazeze pe vinzarea de software si de hardware Mac, iar iPhone + iPod vin si se grefeaza pe structura asta. In Romania presupunind ca Apple ar intra oficial ar fi o structura inversa: software-ul + hardware-ul Mac ar fi niste accesorii pe linga vinzarile de iPod + iPhone si nu sunt deloc convins ca Apple e pregatit sa accepte un astfel de model.
la SRI si la FBI
oricum treaba asta e aiurea pt ca carrefour nu are niciun fel de licenta pt acest produs dar daca este la nivel international inseamna ca e ceva la mijloc si oamenii au o acoperie, sau poate nu au as vrea sa vad un proces intre Apple si Carrefour. Super tare. Pana atunci ramane sa asteptam lansarea oficiala.