6 din 11
6
ipHone in Carrefour oficial
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 13.09.07

auzi si pe tampitu ala de pe hotnews ... apple face dumping. cele mai scumpe produse mai noi au pret de dumping..

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

bai fratilor voua nu va e bine? Imi pare rau ca dezamagesc dar aia din carrefour nu fac nimic ilegal, atata timp cat au acte pe acel iPhone il pot vinde, si sunt obligati sa ofere garantie (cum se descurca ei cu telefonul e problema lor, de ex brusc iPhone-ul nu mai merge il inlocuiesc, ca altceva nu mai pot face.
Eu pot cumpara 30 de bucati, le fac intrarea in firma, ca am factura/chitanta, si le vand! Asigur garantia la ele (treaba mea cum) si gata! Puteti sa faceti voi ce reclamatii vreti ca ce fac aia nu e ilegal

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

Dupa teoria asta, daca ai factura poti vinde si bombe atomice in Romania. Cu conditia sa-i dai garantie lui Abdel care le cumpara sa demoleze juma’ de Bucuresti.
In orice caz, o reclamatie la OPC mi se pare frectie la picior de lemn. In primul rind ar trebui facuta o reclamatie la Apple. Si nu de catre unul din noi, ci de catre IRIS.

[ Modificat: 17 Martie 2008 08:25 PM de dtancu ]
 Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
dtancu - 17 Martie 2008 08:17 PM

Dupa teoria asta, daca ai factura poti vinde si bombe atomice in Romania. Cu conditia sa-i dai garantie lui Abdel care le cumpara sa demoleze juma’ de Bucuresti.
In orice caz, o reclamatie la OPC mi se pare frectie la picior de lemn. In primul rind ar trebui facuta o reclamatie la Apple. Si nu de catre unul din noi, ci de catre IRIS.

Nici una nici alta. Apple o sa-ti raspunda asa frumos ca nu-i intereseaza de numa. Din moment ce o firma a cumparat de la apple aparatura (indiferent de care) e libera sa faca cu ea ce o taie capul. Daca poate sa ofere service iarasi e treaba ei. De undeva aparatele alea au ajuns in posesia firmei ixulescu da? Cumva legal cu factura, asta-i garanteaza dreptul de proprietate asupra treburilor respective, deci in consecinta poate face ce doreste cu ele. Sa le distruga sa le utilizeze sa le revanda etc.

Cat despre bombe atomice…. dezamagirea tot de partea ta e pentru ca DA poti sa faci asta, atata timp cat ai o licenta speciala din partea Statului Roman, care nu ti-o va da niciodata datorita ratificarilor internationale, dar daca ai OO destul de mari poti sa vinzi armament conventional. De garantie aici nu poate fi vorba.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRank
Member

Ma cam indoiesc sa nu-l intereseze pe Apple ca fenomen. Acele iPhone-uri sunt vindute in US numai cu contract pe 2 ani la AT&T;. Imagineaza-ti ca nimeni nu-i va plati lui AT&T;(si implicit lui Apple) suma respectiva lunar pentru tot ce se vinde la negru prin tarile astea de papuasi.
Asta una la mina. A doua la mina, toti meseriasii care vind azi pe sub mina ii asigura iPhone-ului un faliment de toata frumusetea in momentul cind Apple se va hotari sa-l vinda oficial in Romania. Piata va fi saturata in acel moment si romanu’ pur si simplu nu va intelege de ce sa-l cumpere oficial si sa mai dea si ‘jde mii de lei pe luna abonament cind el l-a luat de la baietii din Carrefour de ani de zile deblocat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07
dtancu - 17 Martie 2008 09:50 PM

Ma cam indoiesc sa nu-l intereseze pe Apple ca fenomen. Acele iPhone-uri sunt vindute in US numai cu contract pe 2 ani la AT&T;. Imagineaza-ti ca nimeni nu-i va plati lui AT&T;(si implicit lui Apple) suma respectiva lunar pentru tot ce se vinde la negru prin tarile astea de papuasi.
Asta una la mina. A doua la mina, toti meseriasii care vind azi pe sub mina ii asigura iPhone-ului un faliment de toata frumusetea in momentul cind Apple se va hotari sa-l vinda oficial in Romania. Piata va fi saturata in acel moment si romanu’ pur si simplu nu va intelege de ce sa-l cumpere oficial si sa mai dea si ‘jde mii de lei pe luna abonament cind el l-a luat de la baietii din Carrefour de ani de zile deblocat.

Asta e problema a lor ca nu sa grabit cu lansarea si nu pot fi tinuti responsabili cei care le revand aici la noi.

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

După cum am mai spus, e ILEGAL sa comercializezi telefoane (iPhone în cazul de faţa), dacă s-a umblat la firmware. Nu este ilegal dacă le foloseşti doar în scopuri personale. La reevaluarea setului de legi, din 2009, totul poate fi complet diferit!
Sora mea este în ultimul an la drept in State deci informaţia este corectă, aceste legi pot fi găsite probabil şi pe internet.

Cell phone unlocking legal (for three years)
November 24, 2006 - 10:43AM CT

The newest list of exemptions to the Digital Millennium Copyright Act (DMCA) is out, and the Register of Copyrights is recommending six exemptions this time around. If you’ve been hankering for the legal authority to remove Sony’s rootkit or to unlock your cell phone, then this will be big news. If you were hoping for the ability to make backup copies of your legally purchased DVDs, you’re (still) out of luck.

Related StoriesPatent settlement may reap riches for Apple
RIAA slams FAIR USE Act
Every three years, the Copyright Office develops a list of approved exemptions to the DMCA’s anti-circumvention protections. This is the third time through the process, and the government has approved the largest number of exemptions to date—though they’re still incredibly narrow.

Exemptions are allowed for 1) the educational library of a university’s media studies department, in order to watch film clips in class; 2) using computer software that requires the original disks or hardware in order to run; 3) dongle-protected computer programs, if the the dongle no longer functions and a replacement cannot be found; 4) protected e-books, in order to use screen-reader software; 5) cell phone firmware that ties a phone to a specific wireless network; and 6) DRM software included on audio CDs, but only when such software creates security vulnerabilities on personal computers.

The provision likely to be of most interest to consumers is the one allowing cell phones to be unlocked and used on other networks. The Copyright Office allowed this exception because the software that prohibits users from accessing their phone’s firmware has little to do with copyright and much to do with a business model. “The underlying activity sought to be performed by the owner of the handset is to allow the handset to do what it was manufactured to do—lawfully connect to any carrier,” writes the government in explanation. “This is a noninfringing activity by the user… The purpose of the software lock appears to be limited to restricting the owner’s use of the mobile handset to support a business model, rather than to protect access to a copyrighted work itself.”

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
RankRankRank
Member
PocoLoco - 17 Martie 2008 09:57 PM

Asta e problema a lor ca nu sa grabit cu lansarea si nu pot fi tinuti responsabili cei care le revand aici la noi.

Nu zau. Ce legatura e intre prima si a doua parte a frazei de mai sus?
Daca azi e duminica si n-am de unde sa cumpar paine si ma duc si fur de la unu’ de pe strada, asta ma absolva de responsabilitate?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 13.09.07

pai poti ori sa furi de la unu care vinde pe forumuri sau sa furi de la unu care a furat si el din america. mai terminati cu ipocrizia. daca nu erau astia nu aveam nici unul iphone azi si ne curgeau balele pe clipuri pe youtube

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

Asa is daca legile alea sunt in state cu ce ma incalzeste pe mine asta? In unele state fumatul de trabuce si comercializarea trabucelor Cubaneze este interzisa prin lege. Acum mie sa-mi tremure chilotii pe mine ca fumez cubaneze in RO? Nicidecum prietene. Legea de mai sus este aplicabila DOAR pe teritoriul STATELOR/STATULUI respectiv. Deci ma lasa rece ilegalitatea asta.
@ dtancu extrapoland la alti producatori, crezi ca pe nokia de exemplu intereseaza cine si cum si cat vinde pe sub mana? nu cred. In plus gresesti pentru ca APPLE si-a primit banii cu varf si indesat pe aparatele respective pentru ca de la ei au fost cumparate si nu de la altcineva. AT&T;? Se vand iPhonuri si fara plan tarifar deci… sorry.
Ce ar putea sa le fie inputat celor de la Carrefour e faptul ca-ti vand un bun desigilat, dar si asta se poate rezolva si chiar cu temei legal.
De curiozitate o sa ma uit intr-un LEXICON sa vad ce ratificari are legislatia romana in legatura cu fenomenul asta.
Si daca baietii de la apple ar fi cat de cat atenti la fenomenul acesta sau ar fi fost putin in fata celor 5 minute asa cum se lauda in strategiile lor de marketing ar fi intrat si pe pietele “papuase” fie si fara iStore. Daca nu am putere de cumparare ca si tara nu inseamna ca nu am basini in cap si sa-mi iau MERCEDES cand stau la garsoniera confort 3. Deci Apple nu are decat sa intre in EST cand or vrea ei, dar poate ca va fi prea tarziu sa mai prinda crema. Da na is treburile lor de marketing pe care nu avem cum sa le stim.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 86 ]
RankRankRank
Member

Sunt de acord ca legea din US nu ne afecteaza aici cu absolut nimic.
Nokia nu e un exemplu bun, pentru ca de regula isi lanseaza telefoanele cam peste tot (cu mici exceptii). De asemenea, nu conditioneaza update-ul de firmware de o activare prealabila printr-un sistem gen iTunes. La Nokia cumperi pur si simplu un aparat, fara nici un serviciu specific gen visual mail, fara un sistem proprietar de activare.

Apple nu va veni niciodata in Romania pentru cei 1% smecheri cu bani care vor sa-si ia iPhone ca au basini in cap. E o piata mult prea insignifianta. Pierderea unei astfel de piete potentiale il lasa complet rece pe Apple, cistigul la iphone e din contractele de parteneriat cu providerii iar la noi nu facea nici dracu contract pe 2 ani la tarifele din Franta/Germania. Sau facea si dupa o luna il alergai cu vinatorii de credite sa-ti plateasca restul.
A, daca s-ar trezi guvernul sa introduca in invatamint 40.000 Mac-uri prin licitatie internationala, cum s-a facut in Ungaria si Polonia, altfel discutam.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 87 ]
RankRankRank
Member
Din: Lagan, Suedia
Macuser din: 17.02.07
dtancu - 17 Martie 2008 10:29 PM

Daca azi e duminica si n-am de unde sa cumpar paine si ma duc si fur de la unu’ de pe strada, asta ma absolva de responsabilitate?

Mai tancule iti propun sa bei un pahar cu apa rece si sa te linistest putin ca vad ca te comporti de parca ti ciuda pe situatie…..
In primul rand eu nu ma consider un “smecher” cu besini in cap si nu de asta mi-am cumparat iPhone ci din cauza ca imi plac gadgeturile de toate formele….
Este o mare diferenta intre a cumpara un iPhone si a fura unul!!! acele iPhoane nu cred ca sunt furate ci cumparat legal si revandute cu adaus comercial intradevar sunt mult mai scumpe dar asta e taxa daca vrei sa ai un produs care inca nu sa lansat aici oficial dar in orice caz APPLE au primit banii pe ele asa ca nu vad care e problema?

[ Ignoră ]   [ # 88 ]
RankRankRank
Member
PocoLoco - 17 Martie 2008 11:21 PM

Este o mare diferenta intre a cumpara un iPhone si a fura unul!!!

Fa socoteala cit platesti tu lunar catre Apple folosind iphone-ul tau luat pe sub mina, compara cu cit plateste un american care e obligat sa-si ia abonament de la AT&T;dat fiind ca el il ia legal, si ai sa vezi ca nu e asa mare diferenta intre ce faci tu si un furt. Judecind din punctul de vedere al Apple.
Ca si ceea ce face Apple restrictionind vinzarea in anumite teritorii e la limita imoralului, perfect de acord. Insa in conditiile de joc date, a cumpara un iphone cu 399 USD si a-l folosi la negru fata de a cumpara unul legal si a plati lunar un abonament catre AT&T;(si implicit Apple) reprezinta dpdv al Apple…furt.

Vorbesc la persoana a doua fara a avea nimic personal cu tine man, e doar un exemplu.

Si da, mi-e ciuda pe situatie, fiindca asta e unul din motivele pentru care intirzie Apple sa vina in tara asta de handicapati. Ca urmare, platim toti 20% in plus pe Mac-uri fata de cei din UE, ne chinuim cu iTunes Gift Card-uri ca sa putem si noi cumpara de pe iTMS si tot asa.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 89 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
PocoLoco - 17 Martie 2008 11:21 PM
dtancu - 17 Martie 2008 10:29 PM

Mai tancule iti propun sa bei un pahar cu apa rece si sa te linistest putin ca vad ca te comporti de parca ti ciuda pe situatie…..
In primul rand eu nu ma consider un “smecher” cu besini in cap si nu de asta mi-am cumparat iPhone ci din cauza ca imi plac gadgeturile de toate formele….
Este o mare diferenta intre a cumpara un iPhone si a fura unul!!! acele iPhoane nu cred ca sunt furate ci cumparat legal si revandute cu adaus comercial intradevar sunt mult mai scumpe dar asta e taxa daca vrei sa ai un produs care inca nu sa lansat aici oficial dar in orice caz APPLE au primit banii pe ele asa ca nu vad care e problema?

Se încalcă anumite protocoale
1. Nu au plătit taxe vamale.
2. Nu ai voie să cumperi un produs din State şi să îl vinzi în Europa (sunt anumite protocoaleşi taxe)
3. Apple are filiale in Europa, iar preţurile din Europa sunt pe măsura protocoalelor (pretul din State dar pus semnul EUR nu USD plus comisioane)
4. Nu se platesc taxe la stat, asta e frauda! Nokia plateste taxe la statul roman ca brand-ul sa fie legal vândut in Romania, si altele.

Chestia e că suntem atat de mici încât cuiva (Apple) să-i pese sau să acuze, să iasă scandal , etc.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 90 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 02.11.06

Citesc si ma gandesc ca m-as fi asteptat la mai mult din partea utilizatorilor de Mac.
Desigur, chestia cu vanzarea iPhone-urilor in Carrefour poate fi o plasa pentru unii. Dar nu sunteti avocatii poporului si nici ai lui Apple. Daca ei nu se sesizeaza, ce treaba aveti voi? Cum va afecteaza acest lucru? Fiti siguri ca nu asta e motivul pentru care Apple nu vine in Romania.
Nu uitati niste aspecte ale problemei: Apple are ca target 10 milioane de iPhone-uri vandute pana la sfarsitul anului. Pietele unde iPhone-ul a fost lansat deja oficial sunt (poate) deja saturate. Asa ca unde or sa mai vanda? Oricum Apple nu merge in pierdere cu vanzarea iPhone-ului: pretul din America (cel mai mic) ofera Apple un profit deloc neglijabil.
In al doilea rand, cat timp credeti ca va mai trece pana la lansarea generatiei a doua de iPhone? Eu cred ca odata cu lansarea versiunii cu numarul 2 a firmware-ului vom vedea si lansarea unei noi platforme hardware. Iar acest lucru s-ar putea intampla in vara, asa ca trebuie vandute cat mai multe iPhone-uri 1G.

Desigur ca Apple pierde niste bani prin faptul ca aceste telefoane nu sunt folosite cu abonamentele de rigoare. Dar si daca reuseste sa interzica vinderea lor pe piete gri, ce are de castigat? Nimic! Doar nu o sa se duca romanii in SUA sa-si faca abonamente AT&T;doar pentru a putea folosi telefonul.

Semnătură 

bla bla bla ....

MacBook Pro, iMac, iPhone, iPod Video… True Apple sucker

6 din 11
6