Problema iPhoanelor din tarile unde nu sa lansat oficial este totusi destul de delicata si cred ca ar trebui analizata la rece Apple are si casig dar si pierdere in aceasta situatie.
Chiar daca e greu de crezut apple vinde iPhone la 399$ si in pretul asta este inclus si un mic profit tinand cont de faptul ca odata ce l-ai deblocat iti pierzi support si garantie (deci a scapat apple de orice cheltuiala cu tine pe parcursul utilizarii produsului) eu as zice ca se mai echilibreaza situatia in cazul de fata, ca sa numai vorbim ca le creste cifrele de vanzarii de iPhone care iar la randul sau induce o crestere al actiunilor apple. In concluzie furt/nefurt le cam convine situatia si la apple sau a auzit cineva pe Steve vorbind de “activated” iPhones sold? cand arata cateo grafica cu zambetul pe buze?
@dtancu : in Romania nu avem Apple pt. este un procent mult prea mic de piata, si pur si simplu nu ii intereseaza, ii doare pe ei fix undeva ca se vand in Romania iphone-uri in nu stiu ce complex, pentru ca Apple nu isi mai asuma nici un fel de responsabilitate asupra iphone-ului daca nu il folosesti in retele selectate de ei, pt. ei nici nu mai exista, de asta si este iphone-ul inca o dovada de marketing destept, vand ceva, dar nu asigur garantie
Poti vinde in Europa, orice vrei tu, indiferent de continentul de unde ai cumparat, daca platesti vama, taxe etc. si ai acte de provenienta.
Dupa care, poti vinde aici ce vrei, atata timp cat nu este un produs ilegal, iti platesti darile la stat, si asiguri o garantie.
Legea privind un firmware modificat al unui telefon este valabila in SUA si atat, aici in Europa nu se aplica.
Ce tot vorbiti de Iris de parca ar fi o autoritate? Aia sunt niste importatori de mana a doua care sunt paraleli cu comertul, lasa-i saracii sunt depasiti de situatie ca Dacia de Porsche
In fond si la urma urmei, orice rahat isi are cumparatorul lui, nu vrei nu cumperi.
Bine spus mircea, si mai tin minte ca mai demult chiar dtancu a deschis un topic aici pe forum unde scria ca se interesa cum sa isi aduca un macpro parca direct din state in situatia aia nu ar trebui sa se aplice aceasi moralitate ca doar i fura pe IRIS de comisionul ala de 20% sau cat o fii????
Fugi de aici. Dtancu sa faca asa ceva?!? Sa fenteze el statul si legile americane care vorba aia, interzic exportul catre Europa, nu se baga el la a sunta dealer-ul local, ca se supara Apple si pe urma ce ne facem daca nu mai vine in Romania. Dtancu e imaculat, Dtancu poate fi numit Apple Evangelist, dar ce vorbesc eu, chiar Patriarh daca nu chiar Papa.
Sa mobilizam pensionarii, oamenii muncii, studentii, sa iesim in strada, sa facem greve, sa dam foc la Carrefour si la casa de nebuni.
@PocoLoco: la vremea cind am deschis respectivul topic se putea exporta in Europa fara probleme de pe BH. Apple nu a interzis niciodata TUTUROR dealerilor americani sa exporte in afara US. Nu puteai sa cumperi de la Apple US avind rezidenta in afara Americii, insa dealerii puteau (si inca pot, ca regula generala) vinde fara probleme. Din cite stiu, nu exista o lege in dreptul american care spune “Apple nu se poate vinde in afara US”.
Cazul bhphotovideo e ceva special: fiind cel mai mare retailer online de electronice din US, Apple i-a interzis in mod expres (vezi anuntul actual de pe site-ul BH) sa livreze orice produs Apple in afara US. Evident, din cauza ca toata Europa lua de acolo la pret redus si afecta vinzarile Apple in UE (nu neaparat ale lui IRIS). De-asta s-a interzis lui BH vinzarea in afara US, nu fiindca era ilegal.
@mr.fred: prietene, ce cumpara fiecare ca persoana fizica e treaba lui proprie si personala. Nu poti acuza pe nimeni ca s-a dus pe okazii.ro, pe acel site dat de mine, la Carrefour sau oriunde altundeva si a cumparat un iphone deblocat. E riscul lui, o face pe raspunderea lui. Pe de alta parte, cind un lant de retail gen Carrefour VINDE in mod asa-zis “oficial” fara pic de rusine, anuntind cu cartonase colorate “primul iphone adus oficial in Romania”,ei, aia ar trebui sa aprinda niste beculete in capul oamenilor. Se pare insa ca nu.
Pe de alta parte..de ce naiba imi bat eu capul? 99% din cei de pe aici prefera sa-si fure caciula deci….sleep well.
hai sa admitem ca e corect, moral si legal ce face carrefour !
dar eu am o singura nelamurire. azi am trecut iar prin carrefour(cu alte intentii, nu vroiam sa mai vad tampenia ce-o vazusem ieri), si mi s-a pus pata asa… si m-am dus la alt tovaras “strofocat” (era altu)si i-am zis:
“daca ai un iPhone sigilat ti-l cumpar pe loc, scosesem si cardul, chiar eram pregatit”
am primit si-un raspuns foarte frumos
“imi pare rau nu avem iPhone sigilat, le-am desfacut pentru a le “verifica” “
ce poti sa verifici la un iPhone sigilat ? daca are bateria in cutie , incarcator etc. ?
cum mama lu Stefan cel Mare se poate asa ceva ? daca tot il vinde pe naspa, de ce-l desigileaza ? ce au de ascuns ?
Prieteni..dar stiu ca v-ati aprins bine! Eu sper din tot sufletul( chiar daca am i-phone) sa il aduca si orange cat mai repede in Romania. Eu sunt mai mult ca sigur ca este o chestiune de timp( cred ca anul acesta) si il vom gasi la orange. Nu ca as fi eu prea credul..dar am o presimtire! Orange e ditamai brandul si va zic eu ca negociaza cu aia, nu gluma! Am sa scriu un email catre ceo orange(de obicei am succes) in care am sa le zic cat de mult asteptam i-phone de la ei si sa ii rog sa depuna eforturi intense pt a-l aduce in magazine. Sa vedem ce raspund! apropos: cine a fost pe la carefour…se vindea vreo bucata?
Prieteni..dar stiu ca v-ati aprins bine! Eu sper din tot sufletul( chiar daca am i-phone) sa il aduca si orange cat mai repede in Romania. Eu sunt mai mult ca sigur ca este o chestiune de timp( cred ca anul acesta) si il vom gasi la orange. Nu ca as fi eu prea credul..dar am o presimtire! Orange e ditamai brandul si va zic eu ca negociaza cu aia, nu gluma! Am sa scriu un email catre ceo orange(de obicei am succes) in care am sa le zic cat de mult asteptam i-phone de la ei si sa ii rog sa depuna eforturi intense pt a-l aduce in magazine. Sa vedem ce raspund! apropos: cine a fost pe la carefour…se vindea vreo bucata?
LOOOOOOOOL Eşti tare!!!!
Uite, relaxează-te cu prima melodie din playlist ca să nu mai ai presimţiri. Trimiţi tu e-mail la CEO-ul de la Orange… . E-mail-ul tău va avea efect precum titlul primei melodii din playlist.
ce sa se vanda adriane??
se uitau necunoscatorii ca la OZN-uri, am vazut azi 2 baietasi (erau bine, vreau sa zic ca nu erau muncitori pe santier) care aveau ochii lipiti de geamu ala(iti dai seama ca snobii se duc acasa la mama si la tata si le cer 2300 RON, si dupa ce si-l cumpara merg cu el la vedere sa vada lumea, dar ei nu stiu ca noi am vazut iphone de 6-7 luni).
cand mai trec prin carrefour o sa intreb daca s-a vandut vreun iphone. e comedia dupa lume cand te duci si le ceri detalii alora. dupa cum am mai zis, daca sunteti suparati si vreti sa radeti bine, cereti detalii despre iphone la carrefour !
@PocoLoco: la vremea cind am deschis respectivul topic se putea exporta in Europa fara probleme de pe BH. Apple nu a interzis niciodata TUTUROR dealerilor americani sa exporte in afara US. Nu puteai sa cumperi de la Apple US avind rezidenta in afara Americii, insa dealerii puteau (si inca pot, ca regula generala) vinde fara probleme. Din cite stiu, nu exista o lege in dreptul american care spune “Apple nu se poate vinde in afara US”.
Cazul bhphotovideo e ceva special: fiind cel mai mare retailer online de electronice din US, Apple i-a interzis in mod expres (vezi anuntul actual de pe site-ul BH) sa livreze orice produs Apple in afara US. Evident, din cauza ca toata Europa lua de acolo la pret redus si afecta vinzarile Apple in UE (nu neaparat ale lui IRIS). De-asta s-a interzis lui BH vinzarea in afara US, nu fiindca era ilegal.
@mr.fred: prietene, ce cumpara fiecare ca persoana fizica e treaba lui proprie si personala. Nu poti acuza pe nimeni ca s-a dus pe okazii.ro, pe acel site dat de mine, la Carrefour sau oriunde altundeva si a cumparat un iphone deblocat. E riscul lui, o face pe raspunderea lui. Pe de alta parte, cind un lant de retail gen Carrefour VINDE in mod asa-zis “oficial” fara pic de rusine, anuntind cu cartonase colorate “primul iphone adus oficial in Romania”,ei, aia ar trebui sa aprinda niste beculete in capul oamenilor. Se pare insa ca nu.
Pe de alta parte..de ce naiba imi bat eu capul? 99% din cei de pe aici prefera sa-si fure caciula deci….sleep well.
Haha asta e buna eu unul nu stiu sa se fi schimbat vreo lege in domeniul asta nici la apple nici in SUA ce in schimb ma deranjeaza tare este atitudinea ta fata de situatie dupa ce ca ai demonstrat ca la o adica esti mai “patat” cu importuri de acest gen decat altii te dai acuma mare moralist peaici si incerci sa ne convingi ca am fii niste hotii de buzunar simpli.
Probabil ca esti frustrat de faptul ca alti au posibilitatea sa dea dublu dar sa obtina la ce tu doar visezi si de asta ai ajuns sa faci si tara asta pe care noi alti ne mandrim ca facem parte din ea de [cenzurat]. (prin faptul ca ai scris ca traim intro tara de handicapatii)
O intrebare dtancu care e diferenta intre ce facea bhpfoto video sau cum se chema atunci cand zici tu sau ce face carrefour acum?? In afara de faptul ca apple inca nu ia avdertizat pe carrefour inca evident?
Prietene drag, iMac-ul meu e luat de la Noumax, cu 30% mai scump decit in US. Cam atit de “patat” sunt eu.
iPhone-ul meu…nu exista, poate cind va apare oficial in RO. Deocamdata…spor la deblocare.
Atentie ca discutam de iPhone. BH nu a vindut niciodata iPhone, nici in US nici in alta parte in lume. Daca ar fi facut vreodata BH ce face Carrefour azi, n-ai mai fi auzit vorbindu-se de BH astazi.
Dar, de curiozitate, arata-mi si mie legea care ii interzice unei companii americane sa vinda in EU. Vezi ca incepi sa confunzi politica Apple cu legile.
Si inca ceva ce devine periculos: faptul ca tu ai cumparat un iPhone deblocat e una. Nu vad ce vina ai avea tu pentru asta, dupa cum am spus. E alegerea fiecaruia personala. Faptul insa ca avind un iPhone deblocat tinzi sa iei apararea lui Carrefour si a ceea ce se intimpla astazi e ceva mai grav. Daca asta e parerea generala a userilor de Mac de la noi…de ce naiba ne miram ca n-avem Apple in Romania?
Prietene drag, iMac-ul meu e luat de la Noumax, cu 30% mai scump decit in US. Cam atit de “patat” sunt eu.
iPhone-ul meu…nu exista, poate cind va apare oficial in RO. Deocamdata…spor la deblocare.
Atentie ca discutam de iPhone. BH nu a vindut niciodata iPhone, nici in US nici in alta parte in lume. Daca ar fi facut vreodata BH ce face Carrefour azi, n-ai mai fi auzit vorbindu-se de BH astazi.
Dar, de curiozitate, arata-mi si mie legea care ii interzice unei companii americane sa vinda in EU. Vezi ca incepi sa confunzi politica Apple cu legile.
mai mult ca sigur prin acel agreement e interzisa altei companii sa vanda iphone in EU. cu atat mai mult deblocate. deci noi nu aveam nici o posibitate 100% legala de a le obtine. nimic. poate doar acele telefoane vandute prin germania cu 800-900 euro gata deblocate
Bineinteles. De-asta spun ca nu poate nimeni sa condamne un utilizator roman sau chinez sau congolez ca si-a luat un iPhone deblocat de la nu stiu cine. OK, poate fi o problema de moralitate pe care si-o pune fiecare dar atit. Iar faptul ca l-a luat din US sau de la cineva de pe okazii nu vad cum poate afecta imaginea pietei locale in ochii lui Apple (presupunind ca ar binevoi sa se uite spre RO).
Cind insa discuti de un vinzator, unul mare, un lant de retail, care apare pe piata cu surle si trimbite cu primul iPhone adus oficial in Romania, asta mi se pare strigator la cer. Si cind lumea cumpara de la el, in Romania, pe fata, devine grav.
pai de ce sa cumpere de la el(carrefour) ??
hai sa cumpere de la noi , macar noi le vindem sigilate, nu ca idiotii aia din carrefour care “le-au deschis pentru verificare” ! ce penibil!
ce sa-i faci traim in Romanica, unde totul este posibil!