Sal, sunt nou in ale mac-ului si am si eu o problema. Am doua imprimante hp puse pe un printserver care ruleaza win 2003 server si nu reusesc sa printez de pe mac la ele desi le vad in retea, nu reusesc sa instalez drivr-ii samd… Va rog ajutati-ma. Multumesc anticipat.
2. Dai plus si alegi more printers.
Aici ar trebui sa-ti apara reteaua in care te afli. Daca nu, ai o problema cu conectarea macului tau in reteaua locala.
Daca iti apare, selecteaza subreteaua (daca ai), calculatorul respectiv si apoi imprimantele shareuite.
3. Alegi imprimanta ta si apoi tipul. Daca alegi HP si ai driveri instalati din OS alegi modelul cel mai apropiat de al tau. Va merge OK.
Daca ai instalat deja driverii de pe net ar trebui sa-ti apara in lista chiar modelul tau sau clasa de imprimante.
Daca nu apare nici o imprimanta in lista de driveri specifici, atunci poti alege Generic Postscript Printer (Generic). Ai sa pierzi functionalitati specifice ale imprimantei cum ar fi Watermark, Print fata verso, copii multiple din imprimanta, etc., dar imprimarea ar trebui sa-ti mearga perfect.
Nu stiu modele tale, noi la munca avem 1320, PSC750 si 1280 dar singura (ne)sansa sa nu mearga Generic Postscript Printer e ca imprimanta(ele) sa fie antica(e) de genul Port Paralel Exclusiv sau mai stiu eu…
am incercat deja toate acestea si cu generi si cu modele apropiate si i-mi printeaza 3 randuri de caractere ciudate dupa care scoate numai foi albe cu nemiluita, iar driver-ul ei nu-mi apare in lista desi l-am instalat in prealabi…
Ma straduiesc in continuare
am incercat deja toate acestea si cu generi si cu modele apropiate si i-mi printeaza 3 randuri de caractere ciudate dupa care scoate numai foi albe cu nemiluita, iar driver-ul ei nu-mi apare in lista desi l-am instalat in prealabi…
trebuia sa dai toate aceste detalii de la inceput ca sa nu isi bata lumea gura(degetele) aiurea.
trebuia sa dai toate aceste detalii de la inceput ca sa nu isi bata lumea gura(degetele) aiurea.
Asa este dar dak nu stiam care e treba cu postscript-ul am crezut ca nu e important, defapt nici nu am bagat de seama
Canonul ala din poze care NU este PostScript (adica antica si de demult) nu merge nici acum sa fie folosita pentru print de pe mac. Eu unul n-am gasit solutie pentru printul din retea. Nu pozi sa zic ca nu exista solutie, dar m-am lasat batut.
P.S. Simptomul ala cu 3 randuri ai apoi pagini goale il are, intermitent, si HP-ul 4M plus (extra antic si de demult) de la cealalta munca. Imprimanta merge bine 95% din cazuri dar la PDF-uri uneori face asa.
Fa-i si un test cu un text obisnuit inainte sa te dai batut, daca pana acum ai incercat numai cu pdf-uri.