1 din 2
1
Retea pc-macbook pas cu pas
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.11.07

Salut! ... vreau sa stiu cum sa fac un file sharing intre pc si macbook (cu osx tiger) pas cu pas. Am cautat pe forum threaduri de genu dar nu am gasit exact ce imi trebuia. Astept sugestii…sau linkuri catre alte threaduri de genu pe care din nefericire nu le-am gasit.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ca sa intri de pe pc trebuie sa te duci in osx in system preferences/sharing/windows sharing si bifezi. o sa-ti arate la ce ip gasesti macu si-l introduci in explorer

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ok am reusit ...mersi mult insa eu vreau sa accesez si fisierele de pe windows prin intermediul mac-ului…cum fac?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pur si simplu, sharuiesti folderele pe care vrei sa le accesezi. Fara functia Share, nimic nu e vizibil. Pe Windows, se-ntelege!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: U.A.E.
Macuser din: 02.03.08
.ral:cr - 17 Martie 2008 04:00 AM

ca sa intri de pe pc trebuie sa te duci in osx in system preferences/sharing/windows sharing si bifezi. o sa-ti arate la ce ip gasesti macu si-l introduci in explorer

...Am incercat si eu, caci si eu as vrea sa mearga reteaua , dar nu am windows sharing?  rolleyes

prin nu stiu ce setari de pe Pc putea sa vada fisierele “sharuite in ambele parti”, pe MAc dar acum nu mai merge. Eu vad PC-ul in SHARED folder >clik> si obtin conection failed.

Semnătură 

The windows made me to switch on Mac.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

aia era pe tiger, in leopard vad ca nu mai exista. ar putea sa fie file sharing optiunea.

cand vezi connection failed trebuie sa te duci si sa te loghezi cu user si parola.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: U.A.E.
Macuser din: 02.03.08

unde sa ma loghez? nici macar nu am parola pe userul meu (pe MAC)..si File sharing este bifat si ce foldere sa sharuiesc am ales….

Semnătură 

The windows made me to switch on Mac.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

in finder, in SHARED. te duci pe PC si dai “connect as” si completezi userul si parola pc-ului. tot asta trebuie sa faci si cu un mac din retea. de pe pc pe leopard las pe altii care au incercat sa-ti raspunda.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
annie - 17 Martie 2008 11:38 AM

...Am incercat si eu, caci si eu as vrea sa mearga reteaua , dar nu am windows sharing?  rolleyes

prin nu stiu ce setari de pe Pc putea sa vada fisierele “sharuite in ambele parti”, pe MAc dar acum nu mai merge. Eu vad PC-ul in SHARED folder >clik> si obtin conection failed.

Pînă la Tiger inclusiv, e comod să pui un utilitar numit SharePoints. Pe Leo nu merge, dar nici nu prea mai e mare nevoie de el.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

1. vezi setarile in firewall-ul windows-ului. trebuie sa permiti sa se poata accesa share-ul.
2. foloseste simple file sharing pe windows

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Alex Toderascu - 17 Martie 2008 06:04 PM

1. vezi setarile in firewall-ul windows-ului. trebuie sa permiti sa se poata accesa share-ul.

Da…stiu ce am de facut in windows…dar voiam sa stiu unde intru in mac sa vad fisierele sharate in win?...sa caut utilitarul de care vorbea cattus?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

in system prefs, sharing (ai iconita acolo) si bifezi file sharing
ar tb sa iti mearga

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Alexz - 18 Martie 2008 02:50 AM

...dar voiam sa stiu unde intru in mac sa vad fisierele sharate in win?...sa caut utilitarul de care vorbea cattus?

deschizi o ferestra noua, si te uiti in partea stinga,,,

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Alex Toderascu - 17 Martie 2008 06:04 PM

Da…stiu ce am de facut in windows…dar voiam sa stiu unde intru in mac sa vad fisierele sharate in win?...sa caut utilitarul de care vorbea cattus?

E gratuit și e foarte util pt lucrul în rețele mixte. În Leo nu merge, dar nu prea mai ai nevoie de el. În orice caz, poți și fără el, dacă nu uiți să bifezi activarea File Sharing și windows sharing (Samba = SMB), altfel sigur că nu merge. Eu zic să iei utilitarul ăla, e foarte simplu de lucrat cu el.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 18 Martie 2008 03:51 AM

...dar voiam sa stiu unde intru in mac sa vad fisierele sharate in win?...sa caut utilitarul de care vorbea cattus?

deschizi o ferestra noua, si te uiti in partea stinga,,,

Ah, just, asta am uitat să-i spun!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cred ca are fereastra deschisa in simple mode, de aia NU VEDE. Fa click pe butonelul din dreapta sus, din orice fereastra a Finderului! Apoi, in stinga, ai sa vezi - minune - toata reteaua!
Share Points NU MAI E NECESAR pe Leopard!
Sau da comanda Command+K.

1 din 2
1