1 din 2
1
noul meu MacBook
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 16.03.08

Salutari,

Doar vreau sa ma prezint. Sunt Dani din Cluj.
Intr-un final am intrat si eu in randul utilizatorilor de mac. Bine v-am gasit!!!
Saptamana trecuta mi-am luat un MacBook negru. Astept de mult timp reduceri si intr-un final au ajuns. Era programat mai spre finalul anului sa-mi aduca o cunostinta din state insa cu soldarile de la apple.ro am considerat ca nu mai e necesar sa-mi exersez rabdarea/nervii. Ba chiar mai mult am spus ca iau versiunea neagra deoarece era la acelasi pret ca si cel alb insa avea hdd mai mare. Desi albul mi se pare mai frumos.
In fine sunt super exaltat, entuziasmat, etc ... Nu am lucrat pana acum in mac os-x si dupa primele momente m-am indragostit de el (inca nu mi-a trecut hihi). Este chiar mai mult decat se aude despre el. Experienta este unica, totul este intuitiv, functional, si axat pe utilizator. Este mai mult decat ma asteptam. Totul functioneaza cum nu se poate mai bine(pana acum nu mi sa intamplat asa ceva)!!! Pe linux eventual dar pana le setezi pe toate ... in fine.

In weeeknd mi-am transferat toate pozele si ma tinut cam 2 ore ca sa le aranjez pe evenimente in iPhoto. Acum ma mandresc sa le prezint la visitatori folosint font row.  Ba chiar am montat si primul film cu iMovie in cateva ore, fara sa am cunsotinte si rezultatul este surprinzator (sau poate nu ar trebui sa fie surpinzator ci sa folosesc mai bine “asteptat” ) de bun. In fine multe chestii as mai putea spune despre experineta mea, insa cred ca si voi ati trecut prin ea si stiti despre ce vorbesc. Daca bat campii este deoarece inca sunt foarte incantat, va rog sa ma scuzatzi smile. A si desciderea pachetului si primul startup… vow man. in 5 muinute deja eram pe net!!

De ce MacBook si nu iMac? De ce nu! Am cautat un device general pentru casa. Acasa tot ce fac este navigare pe net, multimedia include filme, poze muzica si cateodata(din ce in ce mai rar) cate un joc (gen simcity civilization…). Am descoperit ca le pot avea cel mai bine pe un mac iar de aici la laptot este doar un pas, e mic, e cool, arata bine in camera de zi si e portabil pot sa citesc presa de dimineatza la ... baie smile)

Bun am batut destul campii!
Inca o data bine v-am gasit!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

sa te bucuri de el smile
toti am trecut prin asta…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

După acest prim entuziasm, ia-ţi o pauză şi uită-te puţin prin WIKI. O să-ţi folosească! OS X e mare, dar mai există o sumedenie de mici realizatori care îl fac şi mai mare!
Într-un cuvînt, să-l stăpîneşti (şi să te slujească) sănătos!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Trebuie udat de musai: aici
pardon, .... sarbatorit.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Mersi de link, m-am inscris pe liste smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.06

Uelcam, uelcam!
Te-ntelegem toti smile. Si nu te-astepta sa-ti treaca peste noapte (“upa primele momente m-am indragostit de el (inca nu mi-a trecut hihi)”)! :D

Semnătură 

jobber - joburi in IT
jobberBase - open source job board software

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 24.10.07

Felicitari pentru achizitie! Si eu eram ca tine acum aproape 6 luni si, crede-ma, dragostea inca e fierbinte smile Suntem foarte fericiti impreuna si… nici nu mai vreau sa vad cum e cu altceva (linux, windows, etc…) smile))

Anyway, am mai zis-o si ma repet si acum: prietena mea e geloasa pe mac, cica stau prea mult cu/la el smile) In concluzie: ai grija, sa nu-ti cauzeze neplaceri si tie pe anumite planuri!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.06

Acum, sincer, (cred ca) toti suntem constienti ca Mac-urile si OS X-ul au unele probleme, nu sunt perfecte si e mult hype in toata chestiunea…
DAR
Iz za best!

Semnătură 

jobber - joburi in IT
jobberBase - open source job board software

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: U.A.E.
Macuser din: 02.03.08

felicitari! si eu sunt inca in love cu iphoto si imovie, cel putin pana cand windowsul va face ce face iMovie e cale lunga,  (el singur nu cu alte enshpe softuri aditionale)..

Semnătură 

The windows made me to switch on Mac.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

Mersi la toti de urari and stuff, eu am facu upgrade-ul de la prietena x.y la sotie 1.0 deja de o vreme buna si a venit de 2 luni si “al micu” 1.0 asa ca nu prea am vreme sa stau mult pe calc, mai fur unele momente. Asta e si unul din motivele care i-mi place, pana acum totul mergea faca instalari, configurari, setari excesive. Nu prea mai am vreme sa stau sa fac diverse chestii adiacente jobului evectiv care doresc sa il fac, oricare ar fi ala. Dupa cum spune-am am pus pozele am setat evenimentele si am ascuns ce e naspa. In 2 ore am sortat cateva sute bune de poze cu al micu si cand vine cineva doar iau telecomanda si le prezint intr-o maniera extrem de eleganta. Pe pc-ul vechi toate le aveam in directoare cand vedea cineva cautam pe date in fine pierdere de vreme inutila. Si nu stiu cat timp mi-ar fi trebuit sa re rezolv intr-o maniera la fel de eleganta (nu spun ca nu se poate sau nu puteam sa fac mai bine, totul se poate in lumea asta la modul general hihi). Cel putzin mi-ar fi luat cateva ore sa gasesc ceva pe net sa instalez sa configurez etc ... Nu spun ca nu are probleme lucrez in domeniu si stiu ca soft fara buguri nu exista, si mai mult tot timpul se poate mai bine insa ce mi-a placut a fist ca in timp foarte scurt am reusit sa fac unele chestii care pe windows i-mi era graza sa ma si gandesc ca trebuie sa le fac. E cel mai user friendly la momentul actual.

Oricum abiea astept sa ne vedem la urmatoarea intalnire macuser din CJ sa mai i-mi spunetzi si mie niste tips and trics-uri.

Apropo nu stie cineva o tastatura care merge la fel de bine (user, smooth, etc…) ca si cea de mac doar sa fie pe PC. Am o tastatura microsoft internet keyboard de vreo 7 ani care eu o consideram buna pana mi-am luat mac-ul. Acum sa schimabt situatia:))

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

doamne ce mindru esti!!!!
ca fiecare cind a muscat din mar… smile

bine ai venit!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

... și nu uitați să faceți backup-uri ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 26.01.06

felicitari, si sa-l folosesti la capacitate maxima. am vazut ieri spre exemplu un specimen pe un mbp si ca sa ajunga pe desktop la un anumit fisier dadea la o parte toate ferestrele, iar safaari care era pe tot ecranul il minimiza si maximiza la loc. toate astea cu o mana de la trackpad.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Felicitari si la mai mare. Ai numa’ grija mama ca da dependena. wink Poate ne vedem la urmatoarea intalnire MacUser Cluj.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 22.03.08
.ral:cr - 18 Martie 2008 05:38 PM

felicitari, si sa-l folosesti la capacitate maxima. am vazut ieri spre exemplu un specimen pe un mbp si ca sa ajunga pe desktop la un anumit fisier dadea la o parte toate ferestrele, iar safaari care era pe tot ecranul il minimiza si maximiza la loc. toate astea cu o mana de la trackpad.

Hehe, eu deja cand scap pe un windows, laptop sau desktop, imi rup firele din cap ca scapa mana prin cine stie ce colt de ecran si nu se intampla nimic.

Semnătură 

“Progress comes only when you’re never proud of yourself”

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 10.11.07

de ce nu spuneti solutia corecta ?  F11!

Semnătură 

Macbook Pro Retina 13,3”, 2.7 Ghz i5 (early 2015)
Macbook Pro Retina 13,3”, 2.6 Ghz i5 (mid 2014)
MacBook Pro 13,3”, 2.26 Ghz Core2Duo (mid 2009)
Mac mini Core 2 Duo 2.0 Ghz, 2 Gb Ram (mid 2007)

1 din 2
1