Program subtitrari
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 15.08.06

Salut,

Am nevoie sa subtitrez niste filme documentare de 10-12 minute. Cum as putea face asta cu macul?

Am incercat cu Miyu si Subs Factory dar crapa din 30 in 30 de secunde si m-am saturat? Fileme sunt in format MP4, descarcate de la http://www.ted.com (e legal, nu va agitati). Nu are importanta in ce format ajung fileme atata timp cat le pot rula cu macul (quicktime, vlc, whatever).

Are cineva idei de programe care merg, eventual care au fost folosite in viata reala?

Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
arcromania - 18 Martie 2008 04:00 AM

Salut,

Am nevoie sa subtitrez niste filme documentare de 10-12 minute. Cum as putea face asta cu macul?

Am incercat cu Miyu si Subs Factory dar crapa din 30 in 30 de secunde si m-am saturat? Fileme sunt in format MP4, descarcate de la http://www.ted.com (e legal, nu va agitati). Nu are importanta in ce format ajung fileme atata timp cat le pot rula cu macul (quicktime, vlc, whatever).

Are cineva idei de programe care merg, eventual care au fost folosite in viata reala?

Multumesc

Cred că aici altero te poate sfătui, nu mai țin minte unde a mai vorbit despre asta pe aici și nici nu găsesc.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Vezi in wiki, exista un tutorial complet.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Încearcă și Jubler. Poate-poate. Dar slabe șanse să faci o subtitrare cu Mac. Hei, dar ce zic eu? Vrei să la vezi cu QT? Apăi ia mătăluță TitleLab, că pe ăsta l-am folosit și nu crapă. Ok, e nițel mai ciudat dar te prinzi repede.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc la toata lumea, dar poate n-am fost clar:

Nu am subtitrarea, nu vreau sa o convertesc, sincronizez, lipesc, sau bibilesc.

Vreau sa o fac!

Adica sa vad filmul intr-o fereastra iar in alta sa pot scrie traducerea, sa dau un timp de in si de out.

Filemele respective nu au subtitrare, sunt niste documentare/discursuri pe care Veverita si alti “profesionisti” nu le-au tradus.

Deci, exista vreun program in afara de Miyu si Subs factory? Sau patesc rusinea si trebe sa apelez la prietenii cu windows (oroare!!!)

Stiu ca teoretic pot folosi orice viewer si text edit pentru asta dar muncesc de capiez in felul asta. Am incercat si am lucrat o ora ptr 2 min de film.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu am facut decat o data subtitrare de la zero, si pe aia am facut-o cu iMovie, ca nu aveam nevoie sa fie separata de film.
Ocazional am mai subtitrat cu DVD Studio Pro, pentru bucati mici de film.

Iti crapa si ultima versiune de Miyu?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pai vad ca stii ce programe poti folosi… din cele free
mai simplu ar fi sa scrii intii textul, apoi sa faci editarea lui

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
altero - 18 Martie 2008 03:50 PM

Nu am facut decat o data subtitrare de la zero, si pe aia am facut-o cu iMovie, ca nu aveam nevoie sa fie separata de film.
Ocazional am mai subtitrat cu DVD Studio Pro, pentru bucati mici de film.

Iti crapa si ultima versiune de Miyu?

iMovie-m-am gandit, dar e foarte greoi

Miyu- da, cu 1.0 am incercat. Se blocheaza dupa 2-3 liniii te titlu. Curcubeu si asa ramane pe vecie ca initial am fost rabdator.

Ok, mai fac o incercare pe alt computer cu mai mult RAM si apoi daca nu merge ma duc la windows. O sa rada oamenii de mine :-(

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu cred ca ram-ul e problema ta…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
arcromania - 18 Martie 2008 02:40 PM

Adica sa vad filmul intr-o fereastra iar in alta sa pot scrie traducerea, sa dau un timp de in si de out.

Deci, exista vreun program in afara de Miyu si Subs factory? Sau patesc rusinea si trebe sa apelez la prietenii cu windows (oroare!!!)

Ți-a zis cineva mai sus să încerci Jubler. Are și fereastră de preview și tot ce-ți trebuie. Uite și un tutorial video:
http://www.youtube.com/watch?v=Rl_8hk6otK8

Semnătură 

⌘-N