Bună, oameni buni!
Vaz că sunt destui meseriași p-acilea – dtp-iști cu “ștate” vechi –, mă rog… și, d-aia, pun și eu o întrebare: cum e posibil să te folosești, bine-merçi, de un program – QXP 6.5 în speță – luni de zile (sau ani, nu mai știu) și, dintr-o dată, să constați că nu mai poți lucra ?!?
Dar, să condensez… Am un bătrân G4 la 400 Mhz, de care nu-mi vine încă să mă despart și cu care, de ceva vreme, fac o revistă care abundă de imagini, pagini cu background-uri, tăt felu’ de șmițiacuri, mă rog… Problema e că, de la o vreme, Quarku meu a început să se blocheze dacă trec din el, în Finder, sau în altă aplicație… când revin, îmi apare umbreluța-nvârtitoare și nu mai pleacă nici bătută! Este extrem de frustrant… păi, am nevoie să trec în Photoshop, să ajustez, mă rog ale, alea… ce mă fac?!? Nu pot lucra pe felii: o data textul, după aia imaginile, ș.a.m.d… Sunt convins că mă înțelegeți! Vă rog, din suflețelu’ meu de cătană bătrână… ajutați un biet detepist ce are de lucru și care s-a cam kkt la semnal! Ce-i de făcut? Am încercat toate variantele de “reșapare” cunoscute; am șters cache, am reparat permisiuni, i-am dat zeama de Onix… da’ nu-ș ce să mai fac! D-aea, vă rog pe voi, învățătorilor, să-mi spuneți ce să fac. Că mult mai am de lucru și “clentu”, EL, n-așteaptă!