Intotdeauna mi-am pus intrebarea “la ce te ajuta pe tine ca votant, un top?” - luand exemplul de fata, e oare vorba de spirit patriotic? (Brancusi fiind pe locul doi).
Un top de genul asta nu poate decat sa expuna o ierarhizare pe considerente de popularitate.. fondul problemei fiind insa arta.
Fratilor, de ce nu va place ceea ce va place? De ce aveti nevoie de topuri? Ca sa se umfle pasatul in voi cind cistiga altul?
Bogdan909 - 20 Martie 2008 04:07 AM
Intotdeauna mi-am pus intrebarea “la ce te ajuta pe tine ca votant, un top?” - luand exemplul de fata, e oare vorba de spirit patriotic? (Brancusi fiind pe locul doi).Un top de genul asta nu poate decat sa expuna o ierarhizare pe considerente de popularitate.. fondul problemei fiind insa arta.
mai sa ... nu inteleg pot sa jur ca era pe primul loc ... avea 18.000 de voturi ... ciudat ... pacat ca nu am facut screen shot. insa uite unul facut cu cateva secunde in urma a urcat 5 locuri in cateva minute???
Si uite asa se nasc critici de arta pe macuser. Ma dezgusta tonul pe care criticati sau va exprimati parerea.Va rog sa va documentati mai intai. Cat despre Picasso intrebare nu este daca imi place sau nu, ca nu asta defineste genialitatea unui artist fie el Picasso, Durer, Brancusi sau Corneliu Baba. Fiecare trebuie apreciata in contextul propriu trebuie inteles in spiritul timpului. E mai complicat pana la urma si nu poti discuta aceste lucruri pe un forum dar eu va recomand doua carti de la Umberto Eco ( traduc eu titlul ca nu stiu in romana cartea) Istoria Frumosului, Istoria Uratului. Va salut domnilor.
Trecand peste ridicolul ideii de “top al artistilor” si peste lipsa de corectitudine a organizatorilor, am intrat si eu si am votat. Pe Constantin Brancusi. Poate fiindca ca e roman ... sau pentru ca simplitatea sculpturilor lui si modul in care surprinde esenta mi se par absolut geniale.
, Amuzant de ridicol, top ones sunt deja “alesi”, si pentru a clarifica pozitia mea, va rog sa vizitati Guggenheim Museum din New York! Desigur si Olteanul Brancusi e pe undeva pe acolo…