1. am instalat un ttf, alien league se numeste, si mi-a inlocuit in sistem arial cu asta. in font book sunt amandoua dar pagina de start de la flash de exemplu este scrisa cu alien nu cu arial. l-am dezactivat si merge da sunt curios de ce face asa ca poate o sa vreau sa-l folosesc.
2. mai am un font, tot ttf, galaxative, il arata si pe el instalat dar nu exista nicaieri in aplicatii. asta o sa mi-l dea cineva convertit dar vroiam sa mearga.
1. am instalat un ttf, alien league se numeste, si mi-a inlocuit in sistem arial cu asta. in font book sunt amandoua dar pagina de start de la flash de exemplu este scrisa cu alien nu cu arial. l-am dezactivat si merge da sunt curios de ce face asa ca poate o sa vreau sa-l folosesc.
2. mai am un font, tot ttf, galaxative, il arata si pe el instalat dar nu exista nicaieri in aplicatii. asta o sa mi-l dea cineva convertit dar vroiam sa mearga.
in rest n-am avut probleme cu ttf-uri pana acum
Nu mai țin minte dacă tot tu erai cel căruia fontul Alien i-a stricat afișajul în Safari. Sînt multe fonturi generate cu erori car pot strica sistemul, pur și simplu. Șterge-le, chiar ai nevoie de ele? Lasă în sistem doar fonturile absolut necesare + cele care îți plac și le folosești.
nu, n-am specificat niciodata asta iar problema am avut-o acum cateva zile cand am postat, cand il instalasem, da sa intamplat in toate aplicatiile nunumai flash
chestie, l-am dezactivat, am restartat flashu, a fost ok. a doua zi iarasi problema desi fontul era dezactivat, l-am scos de tot.
nu toate fonturile free de pe net sunt ok / de aceea e bine sa le regenerezi cu un editor de fonturi // daca stii sa le si verifici, eventual sa le si completezi, totul va fi minunat pentru sistemul tau
nu toate fonturile free de pe net sunt ok / de aceea e bine sa le regenerezi cu un editor de fonturi // daca stii sa le si verifici, eventual sa le si completezi, totul va fi minunat pentru sistemul tau
dacă omu’ știa să deschidă, să verifice, să completeze și să genereze fonturi cu siguranță nu ridica problema aici
tocmai, am mai vb si pe alt forum… asa afla ce trebuie sa faca si ce e bine sa nu faca
ahaaa… si crezi ca asculta sfatul asta? eu, pana nu m-am fript personal, nu ascultam pe nimeni, faceam pe desteptu’ si mereu cadeam de prost, cum si sunt, de altfel.
cum pot sa ma asigur ca nu sterg niste fonturi de care are nevoie vre-un program de pe mac? vreau sa bag muuulte fonturi si apoi sa le sterg, stie dacu de ce. sa le dezactivez am vrut sa zic.
1. Instaleaza toate fonturile tale NUMAI in /Users/USERUL-TAU/Library/Fonts/
2. Nu te atinge sub nici o forma de fonturile din /System/Library/Fonts
3. Lasa-le in pace si pe cele din /Library/Fonts
ca o chestie. in flash la export se poate specifica sa inglobeze fontul cu care ai lucrat sau sa foloseasca fonturile din sistemul unde ruleaza. in primul caz ocupa mai mult loc dar poti folosi orice font vrei, in al doilea caz swf va fi mai mic, dar trebuie sa lucrezi cu fonturi “standard” si nici asa nu ai singuranta din cauza diferentelor dintre pc si mac.ceea ce pe pc se vede ok pe mac apare diferit, vb din experienta.
ca o chestie. in flash la export se poate specifica sa inglobeze fontul cu care ai lucrat sau sa foloseasca fonturile din sistemul unde ruleaza. in primul caz ocupa mai mult loc dar poti folosi orice font vrei, in al doilea caz swf va fi mai mic, dar trebuie sa lucrezi cu fonturi “standard” si nici asa nu ai singuranta din cauza diferentelor dintre pc si mac.ceea ce pe pc se vede ok pe mac apare diferit, vb din experienta.
te referi probabil la textele dinamice in flash si nu la cele statice
la cele statice nu poti exporta ca nu ai de ce. treaba e ca tocmai asta vreau, sa le foloseasc pe cele din sistem. da de unde stii ca e vorba de flash la mijloc?