1 din 2
1
BootLoader ... intrebare ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07

buna

am facut comanda de un iphone 16G

imi vine sigilat / nedecodat ... de out of the box

sunt nou nout in acest domeniu iphone

din cate am citit si am si vazut tutoriale pe youtube il decodez foarte rapit maxim 5 min cu ZiPhoneOSX
adica din ce am vazut pare simplu si iat am si gasit un tutorial pe web:

iClarified.com

dar vad tot mentionanduse si la inceput ceva de genul :

Step Five
If you have a 3.9 or 4.6 BL iPhone you can now activate, jailbreak, and unlock! Just simply select the Do it all! box. Then click the Start Process button. NOTE****: THIS OPTION WILL DOWNGRADE YOUR BOOTLOADER TO 3.9.

Deci aici stau si ma intreb care e faza cu BootLoader asta

Adica eu ce primesc din state ce stiu e ca maine 21.03.2008 omul il cumpara din magazin ... si ca are 1.1.4 ... dar de unde stiu ce BootLoader are ?

Adica lamuriti-ma si pe mine sa nu ma trezesc cu surprize ... sper ca il pot debloca

A si cum aflu ce varianta e exact ... adica cum vad exact daca e 1.1.4 ?

merci

[ Modificat: 20 Martie 2008 11:16 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

99,99% va avea 4.6. de deblocat o sa-l poti debloca numai ca:
1. Daca vrei sa ai musai 1.1.4 pe el va trebui sa faci downgrade la BL (deocamdata este ireversibila actiunea)
2. Poti sa-i faci restore la 1.1.3 si sa-l deblochezi fara probleme cu ziphone si-si pastreaza BL-ul, asa il am eu pe al meu
Diferenta intre 1.1.3 si 1.1.4 nu pot sa-ti spun care e pentru ca eu nu am butonat niciodata 1.1.4, gura targului zice ca 1.1.4 e mai stabil. Eu cu 1.1.3 nu am avut probleme pana acum decat minore si nu de nerezolvat.

Mai asteapta si alte raspunsuri sa fii sigur ca nu faci prostii cu noua ta jucarie.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

deci mai sus in acel tutorial cand zice :

NOTE****: THIS OPTION WILL DOWNGRADE YOUR BOOTLOADER TO 3.9

deci bootloader 3.9 = 1.1.3

adica in tutorial nu zice ca voi fi coborat de la 1.1.4 la 1.1.3

aici nu inteleg si din ce am vazut pe youtube aia nu zic nimic de downgrade de la 1.1.4 la 1.1.3

asa o fi ?

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 17.02.08
grEEnlighter - 21 Martie 2008 12:28 AM

1. Daca vrei sa ai musai 1.1.4 pe el va trebui sa faci downgrade la BL (deocamdata este ireversibila actiunea)
2. Poti sa-i faci restore la 1.1.3 si sa-l deblochezi fara probleme cu ziphone si-si pastreaza BL-ul, asa il am eu pe al meu
Diferenta intre 1.1.3 si 1.1.4 nu pot sa-ti spun care e pentru ca eu nu am butonat niciodata 1.1.4, gura targului zice ca 1.1.4 e mai stabil. Eu cu 1.1.3 nu am avut probleme pana acum decat minore si nu de nerezolvat.

Mai asteapta si alte raspunsuri sa fii sigur ca nu faci prostii cu noua ta jucarie.

Sal! Zi-mi si mie ce probleme ai avut cu 113?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Nu. Bootloader-ul n-are nici o treabă cu firmware. Baseband-ul are. Poți avea 1.1.4 cu bl 3.9 sau 4.6. Ca să înțelegi mai bine citește aici.
Scuze, văd că știai de iClarified. Dacă folosești procedeul de aici rămîi cu 1.1.4, bl 4.6 dar cu modem firmware de 1.1.2 (nu-ți merge funcția locate în maps).
@ greenlighter: 1 Ca să ai 1.1.4 nu trebuie musai downgrade la bootloader.
                2 Dacă folosești iPlus, acesta îți face downgrade la 3.9 blank, reversibil.

Pînă la urmă, oricît ne-am ascunde prin cireși, nu exista metodă 100% sigură și fără neajunsuri la deblocarea iPhone. Fiecare face ce vrea, după o documentare amănunțită în prealabil. Eu recomand iNdependance. Neajunsurile sînt următoarele:
- E nițel mai complicat = necesită mai multă atenție
- Îți instalează modem firmware 04.02.13(1.1.2) = Nu-ți merge funcția Locate în Google Maps
- Îți rămîn aprox 200 de mega ocupați = mai puține muzici/filme/foto
Recomand această soluție ca temporară pînă se rezolvă problema cu ziphone,iPlus, apare altceva mai bun, devteam rupe tăcerea și gura tîrgului cu Pwnage sau iese geohotz cu ceva teribil wink

[ Modificat: 21 Martie 2008 01:46 AM de toma ]
 Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

The 3.9BL allowed us to load a hacked baseband which matches the firmware version.
Apple changed this feature in the 4.6 BL and made it require a baseband of a newer firmware version.
This is why the Dev Team has released a 3.9 fakeblank BL which allows you to load a hacked baseband matching your firmware version.

Deci daca am :

Firmware 1.1.4 cu Bootloader 3.9 + deblocare cu ZiPhone ==> 1.1.4 cu 3.9 BL
Firmware 1.1.4 cu Bootloader 4.6 + deblocare cu ZiPhone ==> 1.1.4 dar cu 3.9 fakeblank BL

In ambele cazuri Firmware ramane 1.1.4 ... deci OS-ul il voi avea pe cel nou cu ” new features, fix bugs, and improve stability

Singura modificare va fi la Bootloader nu la Firmware

Sper sa fi inteles bine smile

Tu zici :

Îți instalează modem firmware 04.02.13(1.1.2) = Nu-ți merge funcția Locate în Google Maps

am vazut tutorialul :

How to activate, jailbreak and unlock 1.1.4 firmware with iNdependence (3.9 / 4.6 bootloader)

am inteles sper ce inseamna b]Firmware este de fapt OS-ul cu e tiger sau leopard la mac ... dar tu zici modem firmware

Care e diferenta intre :

Modem Firmware si Firmware ... acolo in Dictionary of iPhone Terminology ... nu gasesc termenul

[ Modificat: 21 Martie 2008 02:31 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

smile

nu mai stiu ce metoda sa folosesc

iNdependence
ZiPhone
iPlus

deja am ametit smile

@toma

- metoda iNdependence nu e chiar asa de complexa dupa parerea mea m-am uitat la tutorial pas cu pas ... dar tot nu inteleg cum e cu faza Modem Firmware ... ca Maps e o app care nu cred ca o voi folosi vreodata sincer
- daca folosesc aceasta metoda ... pot sa instalez apropo chiar de BSD Subsystem / Open SSH / Boss Tool / AppPatch pt 1.1.4 ... sa adaug iClarified Source ... deci cam tot ce am citit pe site la iClarified ... deci intrebarea e pot dupa aia sa ma folosesc de acele tutoriale sa fac anumite chestii care le zic ei acolo ? imi inchipui ca da smile

ZiPhone
- acest BootLoader ... care e faza cu el ... daca folosesc aceasta metoda deci ma aleg cu un 3.9 fakeblank BL
- deci daca eu am sa zicem 4.6 BL si prin deblocare ma coboara la 3.9 BL ma pot intoarce inapoi la 4.6 BL vreodata sau acolo raman la 3.9 fakeblank BL pt tot restul vietii smile
- aici cu ce Modem Firmware o sa ma aleg ?

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Vezi ca le incurci un pic ; daca folosesti ziphone te alegi cu 1.1.4 si cu bootloader 3.9 normal ( acest tip de downgrade al bootloader-ului fiind ireveresibil) , daca folosesti iplus 2b te alegi cu un bootloader 3.9 fakeblank (acest tip de downgrade al bootloader-ului fiind reversibil) . In ambele cazuri iphone-ul va functiona la fel de bine doar ca in cazul in care foloseti ziphone , care este foarte usor de folosit , peste ceva timp poate vei regreta , pentru ca se tot zvoneste de o metoda fantastica de deblocat care presupune sa ai bootloader 4.6 ca sa o poti aplica de aceia toata lumea mai informata despre ce se intimpla si ce va urma cu hack-urile iphone-ului foloseste iplus care fie vorba intre noi este mai greu un pic de aplicat si poate cu ceva probleme din cind in cind , din ce am citit si eu pe alte forumuri .Oricum eu alte variante in momentul de fata nu as lua in calcul

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Moderator
LST - 21 Martie 2008 02:59 AM

smile

nu mai stiu ce metoda sa folosesc

iNdependence
ZiPhone
iPlus

deja am ametit smile

@toma

- metoda iNdependence nu e chiar asa de complexa dupa parerea mea m-am uitat la tutorial pas cu pas ... dar tot nu inteleg cum e cu faza Modem Firmware ... ca Maps e o app care nu cred ca o voi folosi vreodata sincer
- daca folosesc aceasta metoda ... pot sa instalez apropo chiar de BSD Subsystem / Open SSH / Boss Tool / AppPatch pt 1.1.4 ... sa adaug iClarified Source ... deci cam tot ce am citit pe site la iClarified ... deci intrebarea e pot dupa aia sa ma folosesc de acele tutoriale sa fac anumite chestii care le zic ei acolo ? imi inchipui ca da smile

ZiPhone
- acest BootLoader ... care e faza cu el ... daca folosesc aceasta metoda deci ma aleg cu un 3.9 fakeblank BL
- deci daca eu am sa zicem 4.6 BL si prin deblocare ma coboara la 3.9 BL ma pot intoarce inapoi la 4.6 BL vreodata sau acolo raman la 3.9 fakeblank BL pt tot restul vietii smile
- aici cu ce Modem Firmware o sa ma aleg ?

E vorba de baseband. Doar că și în iPhone și în BBInfo scrie modem firmware. Nu scrie nicăieri baseband 04…...... De aia mă gîndii să-i zic și eu așa, deoarece oricum e o confuzie generală cu toți acești termeni. Mai poți citi și aici.
Bootloader-ul 3.9 fake e upgradabil, doar că se așteaptă o metodă mai simplă. Există posibilități,uite niște discuții.

Dacă citești atent tutorialul cu iNdependance, vei vedea o trimitere la a doua pagină unde îți arată cum să instalezi SSH și Installer.
Și da, după aceea poți să-ți adaugi ce surse vrei tu și să instalezi ce aplicații vrei, în funcție de compatibilitate.

Aș vrea să mă fac cît de clar posibil Eu nu-ți zic să îți deblochezi iPhone-ul cu iNdependence. Nici cu iPlus. Îți recomand însă să nu folosești ziphone. În ceea ce privește celelalte două, ei bine rămîne la latitudinea ta. Eu iPlus n-am folosit, pentru că eu mi-am urcat al meu 1.1.2 OTB 4.6 la 1.1.4 direct și l-am crăcuit cu iNdependence. Prin urmare îți pot spune că această metodă e bună. Pentru mine. Pentru că nu am avut nici o problemă cu el și a trecut ceva vreme. Nu pot să-ți spun să folosești ceva ce eu n-am folosit. Sper că s-a înțeles.

[ Modificat: 21 Martie 2008 04:25 AM de toma ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

LST !?!!!?!!
După cum vezi părerile sunt imparţite, fiecare işi propune metoda de jailbreak, activate & unlock.
Tu având 1.1.4 OTB BL 4.6 este inutil să-ţi faci iPhoneul cu ziPhone pentru că iti v-a face downgrade de la 4.6 la 3.9 ireversibil momentan nu ai ce pierde dar pe viitor da ....
Eu am folosit şi ziPhone si iPlus si metoda de unlock mai complicată cu wi-fi (pentru 1.1.2 vorbesc), pentru mai multe telefoane, am prieteni care s-au grăbit să şi-l facă cu ziPhone şi acuma regretă niţel !
iNdependence nu am folosit pt că n-am Mac momentan.
Pentru al tău 1.1.4 iţi recomand şi cred că toţi cei cu BL 4.6 ţi-ar recomanda metoda cu iPlus2.0b, pentru că iţi face un downgrade de la 4.6 la un 3.9FakeBlank, in situaţia asta upgradeul la 4.6 este reversibil
citeşte mai multe AICI pe forum şi iPlus2.0b pe iClarified şi pe ipluspwns.blogspot
eu iţi zic să uiţi de metoda cu ziPhone
iPlus e mai ‘complicat’ pentru ca trebuie să scrii in cmd 3 chestii, in timp ce la ziPhone apeşi pe ‘Do it all now’ şi rămâi cu BL 3.9 for ever !!!

este alegerea ta, iPhoneul tău.

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07
Adrian_is - 21 Martie 2008 01:24 AM
grEEnlighter - 21 Martie 2008 12:28 AM

Sal! Zi-mi si mie ce probleme ai avut cu 113?

Intr-o prima faza-mi crapa app de mail, se deschidea statea 1 sec si se inchidea. Am mai avut mici probleme (si pe 1.1.2) cand am conectat o casca bluetooth la el si nu a mai vrut sa se deconecteze nici mort. Si la restart tot conectat la ea credea ca e desi casca era inchisa. Mai crapa app-urile din vreme in vreme fara motive aparente. Uite de exemplu drop copy nu-mi merge desi am inteles ca functioneaza pe 1.1.3. Treburi minore nedemne de luat in seama.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci sa le luam pe rand :

1. ZiPhone

AVANTAJE  :
- cea mai simpla metoda atat pe Windoze cat si pe Mac

DEZAVANTAJE :
- momentan la aceasta data pentru Firmware 1.1.4 si 4.6 BL inca nu este rezolvata problema cu BootLoader ... adica daca folosesc aceasta metoda mi se face downgrade de la 4.6 BL la 3.9 BL ... chestie permanenta ... cel putin pana acum rezolvare nu exista ... acest downgrade este permanent ... pe viitor voi regreta

- deci daca ai:

Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL) (ireversibil catre 4.6 BL)
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL)

- este metoda plug & play cea mai simpla de a rezolva totul dar nu e cea mai indicata

TUTORIAL :

MAC : How to Unlock 1.1.2-1.1.4 iPhones with ZiPhone 2.5 GUI

WIN : How to Unlock 1.1.2-1.1.4 iPhones with ZiPhone 2.5 GUI

CONCLUZIA MEA : nu folosesc ZiPhone

2. iPlus

AVANTAJE :
- deci prin aceasta metoda ti se face tot un downgrade la un 3.9 BL diferenta fata de ZiPhone ca nu este permanent acest downgrade ... de fapt NU este un downgrade la 3.9 BL real este un fake blank ... un fel de emulare sa-i zicem a unui 3.9 BL

- deci dupa zvonurile citite pe web e mai indicat asa ceva sa ai un FAKE BLANK 3.9 BL ... pe viitor se vor face o multime de chestii care vor avea nevoie neaparat de 4.6 BL ... si prin aceasta metoda iPlus ... te poti intoarce inapoi de la FAKE BLANK 3.9 BL—> 4.6 BL

- deci daca ai :

Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 (fake blank 3.9 BL) (pe viitor reversibil la 4.6 BL) - dar ce modem firmware sau baseband = ???
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL) - dar ce modem firmware sau baseband = ???

DEZAVANTAJE :

- putin mai complicata metoda fata de ZiPhone

TUTORIALE :

MAC - How to activate, jailbreak and unlock 1.1.4 firmware with iPlus (3.9 / 4.6 bootloader)

WIN - How to Unlock 1.1.4 with iPlus and Downgrade to 3.9-fakeblank iPhone Bootloader

CONCLUZIA MEA : ar merge sa folosesc iPlus

3. iNdependence

SINCER nu inteleg aici care e faza smile ... pare buna metoda dar care e diferenta intre iNdependence si iPlus ?

TUTORIAL :

MAC : How to activate, jailbreak and unlock 1.1.4 firmware with iNdependence (3.9 / 4.6 bootloader)

You can use an iPhone with any firmware and any bootloader, I personally did this with two iPhones, one on 3.9 and one on 4.6. Just restore to 1.1.4 with iTunes first. This method will leave you with 1.1.4 firmware but 04.02.13_G baseband (I do have another Step 1 tutorial that will get you onto the correct baseband). Don’t forget to continue on to page 2, which is linked at the bottom of this tutorial. It will help you install the Installer (and fix common issues) and addresses EDGE compatability.

Deci din cate imi dau sema iNdependence si iPlus ... fac cam aceeasi chestie ?
Diferenta e ca acel Baseband difera ?

Adica daca am :

Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 ce BL (ce varianta si e permanent sau reversibil) = ??? - dar ce modem firmware sau baseband = ???
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL)  - dar ce modem firmware sau base band = ???

.
. .

INTREBARE : indiferent ce metoda aleg pot instala aceleasi app ... Installer / BSD Subsystem / Open SSH / Boss Tool / AppPatch pt 1.1.4 / iClarified Source ... deci in general ce e pe site la iClarified

ADICA uite ce se obtine la sfarsit prin :

[ Modificat: 21 Martie 2008 05:44 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

SI prin independence :

indepedence si iplus fac acceasi chesti ... downgrade la un fake blank 3.9 BL ??? ... ce difera intre ele ? faza cu baseband - ul ???

[ Modificat: 21 Martie 2008 06:01 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

la metoda cu iPlus zice la sfarsit :

If you go to your About screen, you’ll see you are on 1.1.4 firmware and its matching baseband.

Version : 1.1.4
Modem Firmware : 04.04.05_G

I ran the program Baseband Info before and after this hack.
The one on the left shows the 4.6 bootloader.
The one on the right shows the 3.9 bootloader with the EEPROM version from the 4.6 bootloader.
That’s the tell tale sign.

STANGA in Bseband:

Modem Firmware : 04.03.13_G
BootLooaer : 4.6

DREAPTA in Baseband :

Modem Firmware : 04.04.05_G
BootLooaer : 3.9

Deci sincer care e faza in STANGA e inainte de HACK si DREAPTA dupa HACK ... nu mai inteleg nimic smile

inainte de hack avea o MF : 04.03.13 mai slab ca dupa hack MF : 04.04.05 deci sa schimbat in bine MF dar s-a schimbat in rau BL inainte de hack BL 4.6 si dupa hack BL 3.9

Asta sa inteleg ?

Si sa mai inteleg ca acel BL 3.9 de fapt e BL fake blank 3.9 ?

DECI ca o concluzie final clar nu folosesc ZiPhone dar ce sa folosesc iNdependence sau iPlus ?

Eu sunt pe MAC

Adica care e diferenta intre iNdependence si iPlus ... sincer din tutorial pare mai simpla varianta independence decat iPlus ... dar sincer nu-mi dau seama de diferenta intre ele ?

Am ametit complet smile

[ Modificat: 21 Martie 2008 06:19 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Moderator

Da. iPlus face downgrade la bootloader, reversibil în viitor, dar păstrează baseband-ul. iNdependence NU face downgrade la bl dar schimbă baseband-ul. Din această dilemă nu putem ieși. Am zis. smile
Pînă la urmă, metodă sută la sută nu există, încă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
toma - 21 Martie 2008 06:14 PM

Da. iPlus face downgrade la bootloader, reversibil în viitor, dar păstrează baseband-ul. iNdependence NU face downgrade la bl dar schimbă baseband-ul. Din această dilemă nu putem ieși. Am zis. smile
Pînă la urmă, metodă sută la sută nu există, încă.

OK deci :

iPlus :

din BL 4.6—> BL 3.9 fake blank (reversibil in viitor inapoi catre 4.6 BL)
baseband ramane neatins—> ramane cel original ???

- pai vad la sfarsitul tutorialului ca se modifica si Basebandul (Modem Firmware) din 04.03.13_G in 04.04.05_G adica din mai slab in mai bine ...

iNdependence :

din BL 4.6—> BL 4.6 (ramane neatins)
baseband—> se modifica la o varianta mai slaba ... Baseband (Modem Firmware) 04.02.13_G

Deci ce e mai bine sa pierd / downgrade ...

BL 4.6—> BL fake blank 3.9
04.03.13_G—> 04.04.05_G

SAU

BL 4.6—> BL 4.6
nu stiu ce var—> 04.02.13_G

RED - down
GREEN - up
BLUE - constant

[ Modificat: 21 Martie 2008 06:38 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]