Deci sa le luam pe rand :
1. ZiPhone
AVANTAJE :
- cea mai simpla metoda atat pe Windoze cat si pe Mac
DEZAVANTAJE :
- momentan la aceasta data pentru Firmware 1.1.4 si 4.6 BL inca nu este rezolvata problema cu BootLoader ... adica daca folosesc aceasta metoda mi se face downgrade de la 4.6 BL la 3.9 BL ... chestie permanenta ... cel putin pana acum rezolvare nu exista ... acest downgrade este permanent ... pe viitor voi regreta
- deci daca ai:
Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL) (ireversibil catre 4.6 BL)
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL)
- este metoda plug & play cea mai simpla de a rezolva totul dar nu e cea mai indicata
TUTORIAL :
MAC : How to Unlock 1.1.2-1.1.4 iPhones with ZiPhone 2.5 GUI
WIN : How to Unlock 1.1.2-1.1.4 iPhones with ZiPhone 2.5 GUI
CONCLUZIA MEA : nu folosesc ZiPhone
2. iPlus
AVANTAJE :
- deci prin aceasta metoda ti se face tot un downgrade la un 3.9 BL diferenta fata de ZiPhone ca nu este permanent acest downgrade ... de fapt NU este un downgrade la 3.9 BL real este un fake blank ... un fel de emulare sa-i zicem a unui 3.9 BL
- deci dupa zvonurile citite pe web e mai indicat asa ceva sa ai un FAKE BLANK 3.9 BL ... pe viitor se vor face o multime de chestii care vor avea nevoie neaparat de 4.6 BL ... si prin aceasta metoda iPlus ... te poti intoarce inapoi de la FAKE BLANK 3.9 BL—> 4.6 BL
- deci daca ai :
Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 (fake blank 3.9 BL) (pe viitor reversibil la 4.6 BL) - dar ce modem firmware sau baseband = ???
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL) - dar ce modem firmware sau baseband = ???
DEZAVANTAJE :
- putin mai complicata metoda fata de ZiPhone
TUTORIALE :
MAC - How to activate, jailbreak and unlock 1.1.4 firmware with iPlus (3.9 / 4.6 bootloader)
WIN - How to Unlock 1.1.4 with iPlus and Downgrade to 3.9-fakeblank iPhone Bootloader
CONCLUZIA MEA : ar merge sa folosesc iPlus
3. iNdependence
SINCER nu inteleg aici care e faza
... pare buna metoda dar care e diferenta intre iNdependence si iPlus ?
TUTORIAL :
MAC : How to activate, jailbreak and unlock 1.1.4 firmware with iNdependence (3.9 / 4.6 bootloader)
You can use an iPhone with any firmware and any bootloader, I personally did this with two iPhones, one on 3.9 and one on 4.6. Just restore to 1.1.4 with iTunes first. This method will leave you with 1.1.4 firmware but 04.02.13_G baseband (I do have another Step 1 tutorial that will get you onto the correct baseband). Don’t forget to continue on to page 2, which is linked at the bottom of this tutorial. It will help you install the Installer (and fix common issues) and addresses EDGE compatability.
Deci din cate imi dau sema iNdependence si iPlus ... fac cam aceeasi chestie ?
Diferenta e ca acel Baseband difera ?
Adica daca am :
Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 ce BL (ce varianta si e permanent sau reversibil) = ??? - dar ce modem firmware sau baseband = ???
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL) - dar ce modem firmware sau base band = ???
.
.
.
INTREBARE : indiferent ce metoda aleg pot instala aceleasi app ... Installer / BSD Subsystem / Open SSH / Boss Tool / AppPatch pt 1.1.4 / iClarified Source ... deci in general ce e pe site la iClarified
ADICA uite ce se obtine la sfarsit prin :