RDS-ul foloseste SORBS ca blacklist anti-spam. Serverele Hostrocket.com (unde e hostat Macuser.ro) sunt trecute pe aceasta lista. Din acest motiv RDS-ul blocheaza ABSOLUT orice email care vine de la aceste IP-uri, indiferent de adresa de email sau de domeniu. Mai am un domeniu hostat acolo si nici de pe ala nu pot trimite mail la adrese @rdslink.ro. Este o idiotenie faptul ca SORBS marcheaza ca spam un intreg interval de IP-uri, din cauza ca un tembel care a avut hosting acolo a trimis spam. Si mai mare idiotenie este faptul ca daca Hostrocket ar vrea sa se de-listeze, trebuie sa plateasca la SORBS $50 de fiecare data cand ajunge iar pe lista. Asta suna a santaj, si de aia cei de la Hostrocket au zis ca ei nu vor face nimic in aceasta privinta.
Asta e viata. SORBS e o porcarie. In general blacklist-urile astea mi se par tembele, am mai patit asa ceva cu unele, dar macar la alea te puteai scoate de pe lista in 10 minute pe gratis, si nu dadeau “banned” pentru jumate de internet. In plus, mi se pare corect ca eu singur sa decid care din emailurile primite este spam si care nu, si nu vreau ca ISP-ul sa-mi blocheze de capul lui emailurile.
Daca aveti pile la RDS, spuneti-le sa renunte la tâmpenia asta.