Si iata primul post in acest sens: in corel la align objects, iti face align la obiecte in functie de ordinea lor de selectie. Primul obiect e cea dupa care se aranjeaza restul. In Ai. nu am inteles care este logica.
Si iata primul post in acest sens: in corel la align objects, iti face align la obiecte in functie de ordinea lor de selectie. Primul obiect e cea dupa care se aranjeaza restul. In Ai. nu am inteles care este logica.
În AI poți defini tu care din obiecte este referința printr-un clic suplimentar pe el după ce le-ai selectat pe toate. Adică: shift-clic pe rând obiectele (sau Select All dacă e cazul) și apoi încă un clic (simplu, fără shift sau altceva) pe obiectul de referință. Apoi aplici Align.
În AI poți defini tu care din obiecte este referința printr-un clic suplimentar pe el după ce le-ai selectat pe toate. Adică: shift-clic pe rând obiectele (sau Select All dacă e cazul) și apoi încă un clic (simplu, fără shift sau altceva) pe obiectul de referință. Apoi aplici Align.
Treaba treaba…
Dupa aproape 10 ani de butonat in Corel mi-am luat un mac si mi-am dat seama ca ar fi bine sa trec la Ai.
In Corel sunt tatic insa in Ai. numai un junior . Si iau incet cu proiecte mici ..pana invat.
Oricum am intrebari foarte multe…
In corel aveai replace color (si puteai cauta spot, cmyk, daca stiai codul de culoare, etc)
in ilustrator echivalentul e sa selectezi obiectul, culoare si sa te duci in Select - Same - si acolo ai fil, stroke, color.
Mie imi trebuia la un moment dat sa schimb mai multe culori intr-o harta vectoriala in ilustrator,
si fiind fost corelist, mi-a trebuit cvea timp pana m-am prins cum e cu replace color.
Am un patrat cu colturi rotunjite ....in corel e simplu sa modifici un nod si se mareste/miscoreaza raza de rotunjire.
In Ai. cum e treaba asta ca nu dupa cum vad nu este atat de simplu cum e in Corel.
2>
Clipping mask/Power clip
In corel dupa ce ai bagat o poza/obiect in Pclip nu iti mai ia in considerare marimea ascunsa al obiectului si asa poti face align direct la Power clip.
In Ai. dupa ce ai un obiect in Cmask iti arata zona ascunsa si nu te lasa sa aliniezi la Cmask diect ca el ia in considerare si obiectul ascuns si da align la acesta. Ce solutii sunt ?
In corel dupa ce ai bagat o poza/obiect in Pclip nu iti mai ia in considerare marimea ascunsa al obiectului si asa poti face align direct la Power clip.
In Ai. dupa ce ai un obiect in Cmask iti arata zona ascunsa si nu te lasa sa aliniezi la Cmask diect ca el ia in considerare si obiectul ascuns si da align la acesta. Ce solutii sunt ?
Nu prea sunt soluții, în afară de a alinia măștile înainte de a băga obiectele în ele, sau de a folosi niște scripturi care cică fac un align mai deștept (nu le-am încercat).
asteptam cu nerabdare sa adopte simplitatea freehandului, daca tot l-au “omorat”
chestia cu aliniatul mastilor ma seaca si pe mine, chiar nu-i vad rostul. noroc ca nu am nevoie de ea atat de des
Nu prea sunt soluții, în afară de a alinia măștile înainte de a băga obiectele în ele, sau de a folosi niște scripturi care cică fac un align mai deștept (nu le-am încercat).
Evident ar fi o solutie sa le aliniezi mastile inainte insa ce se intampla daca tu ai o masca la margine ? iti va iesi desenul de pe format !
Asta nu e o problema - in principiu AI face print dupa Page si/sau Bleed. Exportul in PDF la fel. Problema e la export - jpg de ex - tre sa intri inca odata in photoshop sa tai albul de pe margine. Asta ma dispera si pe mine. Si eu sper sa faca ceva cu freehandul ala ...
In principiu softurile functioneaza la fel numai ca eu cred ca ai-ul e mai logic daca gandesti ca un american. Incearca sa faci o transparenta pe o banda ... de abl peste o poza - asa cum o faci in corel - cu instrumentul de transparenta . . . si mai vorbim. Apropo - cel mai bine e cu tutorialul de la CS3.
Asta nu e o problema - in principiu AI face print dupa Page si/sau Bleed. Exportul in PDF la fel. Problema e la export - jpg de ex - tre sa intri inca odata in photoshop sa tai albul de pe margine.
Folosește Crop Area pentru a defini zona pe care dorești s-o exporți. În CS3 există un tool dedicat pentru definirea de Crop Areas.
In corel aveai replace color (si puteai cauta spot, cmyk, daca stiai codul de culoare, etc)
in ilustrator echivalentul e sa selectezi obiectul, culoare si sa te duci in Select - Same - si acolo ai fil, stroke, color.”
am cautat dar nu am gasit… ,a inscriu si eu la cei care doresc raspuns…
in ilustrator echivalentul e sa selectezi obiectul, culoare si sa te duci in Select - Same - si acolo ai fil, stroke, color.”
am cautat dar nu am gasit… ,a inscriu si eu la cei care doresc raspuns…
ce nu ai gasit? cum se face treaba asta in Corel sau in Illustrator?