4 din 10
4
iPhone News
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 02.02.07
cridaro - 11 Aprilie 2008 05:57 PM

LST, cred ca te pasioneaza un pic prea mult teoria conspiratiei… wink Apple este o companie detinuta de niste actionari care vor sa stoarca bani din ea si asta e ceva normal, oriunde in lume. Dar mai sunt acolo si niste oameni pasionati de ceea ce fac, unii dintre ei cu adevarat vizionari, care vor lupta ca ceea ce fac ei sa ajnga la cat mai multa lume. Pana la urma, ca in toate cele pe lumea asta, exista un echilibru. Apple putea sa striveasca din fasa tot fenomenul “iPhone hacking” dar nu a facut-o… Am incredere in priceperea lui Jobs de a tine in echilibru foamea de bani si cea de inovatie. A facut o treaba destul de buna pana acum…

Si-apoi…sa nu uitam ca e vorba de o companie americana, cu plusurile si minusurile ei: nu cheltuie bani pe tehnologii folosite de 1% din (potentialii) clienti, protejeaza cat pot ei de bine afacerea pe care o au si nu tolereaza pirateria. Cu timpul lucrurile se vor aseza, indiferent ce politici oficiale va avea Apple. Ma indoiesc ca doar la Apple AppStore se vor gasi aplicatii de iPhone…pot sa bag mana in foc ca tot comunitatea Open Source va avea mai mult de oferit. Crede cineva ca Apple va da cu piciorul unei piete imense, doar de dragul controlului? Hmmm….come on…

Sunt deacord cu tine in ceea ce zici dar am o nelamurire simpla in legatuta cu pirateria ... da sunt deacord sa nu lase la liber TOTAL transferul de fisiere ... dar sa fim sinceri ... se pot face fel de fel de app/protocoale/etc etc/incluse in softul de baza OS-ul in sine ... in asa fel incat sa nu poti trimite anumite formate de fisiere cum ar fi melodiile / filmele / ringtonuri sau mai stiu eu ce vand ei pe iTunes ... dar niste [cenzurat] de poze care le-ai facut tu cu camera care sunt proprietatea ta sau niste atasamente de mail care iar sunt proprietatea ta ... macar aici se pot face niste protocoale sa poti avea accesibilitate putin gen SmartPhone ... nu zic sa-l faca peste noapte un adevarat Smartphone ... ca sincer ar fi un punct forte in plus de care Europenii / Asiaticii au nevoie ... deci conectivitatea simpla cu alte deviceuri la ora actuala o consider un MARE MINUS la iPhone si se simte asta si in vanzarile din Europa pt ca sincer oricat de avansat o fi el oricat de bine arata nu am ce comenta aici e cel mai tare ... dar omul stii cum e se ia de niste chichite de 2 lei cu care s-a obisnuit deja de la cele mai banale telefoane folosite in decursul anilor

Si sa fim clari ... acest telefon nu a avut succes mare pana acum in Europa dar sa zice a avut in USA ... pt ca in USA fata de noi europenii nu ne lasam asa de impresionati de aceste deviceuri gen Gadget ... muzica / filme

Parerea mea e ca asta apple trebuie sa inteleaga ... Europa are nevoie de niste functii daca nu advanced de SmartPhone dar macar medii ... adica macar putin praf aruncat in ochi daca ar fi smile s-ar trece peste faze de genul cu bateria (sincer prieteni din germania mi-au zis asa : “ca le place iPhone dar sunt super sictiriti cu politica asta gen americana de corporatie ... auzi tu sa nu-ti poti schimba singur clasic bateria “) ... deci vezi fel de fel de chestii stupide care ii derajeaza pe cei din Europa ... si nu mai zic parerea in mare parte generala si ce e mai naspa chiar si la tineri ... ” Unde sunt functiile simple / clasica de SmartPhone ” ... de ce trebuie sa umbli cu iTunes dupa tine smile ... asa zic / fac misto de cei cu iPhone ... daca te vad cu iphone se uita in dreapta /stanga/fata /spate si te intreaba unde e iTunes smile l-ai lasat acasa sa se odihneasca ... si asta pt ca apple nu a vrut sa faca macar limitat o optiune Plug&PLay;pt iPhone

Si asta nu face decat sa-i limiteze vanzarile in tarile unde este deja oficial adus ... deci tot apple pierde bani

Eu nu pot sa cred doar ca va apare iphone cu 3G si niste push mail / calendar / etc etc gata se dau peste cap europenii si asiaticii ca sa cumpere iphone ... deci nu poti la infinit sa te faci ca arunci paraf in ochi fara sa arunci defapt mai nimic smile ... nu zic ca aupdateul din 2 nu e bun dar repet oricate functii advanced / bussines vor pun pe iphone atat timp cat nu le va avea pe cele clasice tot vor avea probleme la vanzari ... oricat ar incerca apple sa faca ceva diferit ... cand deja exista o temelie solida trebuie sa te folosesti cat de putin de ea nu sa o darami total s-o elimini

[ Modificat: 16 Aprilie 2008 07:56 AM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]
2 x iMac 2012 27” i7 3.4Ghz 32GB OS X Mavericks
1 x MacBook Pro 2012 i7 2.6Ghz 8GB Anti-Glare OS X Mavericks
1 x iMac White 2GHz Intel Core 2 Duo 4GB OS X Snow Leopard
0 (zero) x Windoze Micro$oft from 2007

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.06.07

Sunt sigur ca foarte multi actuali utilizatori de iPhone s-au gandit la toate chestiile astea inainte sa-si cumpere telefonul de la Apple. Sunt si eu unul dintre ei. Daca privesti pragmatic, iPhone nu se ridica la nivelul unui smartphone obisnuit din ziua de azi. Dar tocmai aici este schepsisul: Apple a spart standardele de cand s-a infiintat si pana azi, pentru ei e o treaba normala sa iasa pe piata cu produse asa cum le vor ei, nu cum le vor ceilalti din industrie. Si au cam nimerit-o pana acum.

Ca un vechi pasionat de hi-tech ce ma aflu smile mi-am luat iPhone in ciuda acelor calcule “la rece” pentru ca tentatia a fost pur si simplu prea mare. Am avut si alte modele de smartphone pana acum, cu plusuri si minusuri, dar pana la iPhone n-am realizat cat de putin imi trebuie toate acele “facilitati” standard. Acum tind sa cred ca mai degraba ceilalti ne arunca cu praf in ochi, incearca sa ne atraga cu tot felul de nimicuri pe care nu le vom folosi decat rarisim dar care dau bine intr-o lista lunga… N-am transferat in viata mea un fisier intre doua telefoane de nevoie…doar de curiozitate. Am vazut ca merge, am fost multumit, dupa care am folosit mail-ul de fiecare data cand aveam de trimis ceva. Sincronizarea cu calculatorul se facea oricum printr-un soft specializat, ca se numeste iTunes sau Phone Tools sau naiba stie cum altfel…mi-e indiferent. Si multe altele…

Sigur, exista si chestii care par mai greu de inteles, cum ar fi asta cu bateria ce nu poate fi inlocuita decat la service. Daca privesti lucrurile din perspectiva unui utilizator obisnuit de telefon, e ciudat. Dar din perspectiva unui pasionat de iPod…nu-i nimic in neregula. Cate telefoane mobile se pot mandri cu soliditatea unui iPhone? Lipsa capacelor de orice fel conteaza mult in cazul asta…

Si pana la urma…cei de la Apple au spus-o raspicat in cateva ocazii, inainte de lansarea produsului pe piata: iPhone se va baza pe iPod. Primul iPhone era condamnat sa fie un iPod cu functii de telefon (datorita lipsei de experienta) si asta a ajuns sa fie. Dar nu e deloc rau ce-a iesit. Cine nu poate fara acele facilitati de tipul “praf in ochi”...exista o vasta oferta de la Nokia… raspberry

[ Modificat: 16 Aprilie 2008 02:31 PM de cridaro ]
 Semnătură 

MacBook Pro 2.4 GHz, 2 GB RAM, 200 GB HDD
iPhone 16 GB, FW 1.1.4 (BL 4.6 Neutered), FW 1.1.3 (BL 4.6) OTB

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

iPhone la 99 eur

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
mediaconvertor - 19 Aprilie 2008 07:24 PM

iPhone la 99 eur

Da… cel de 8 G. Dar şi obligativitatea abonării pe 24 de luni. Iar tariful abonamentului lunar e de 89 Euro. OOppps!
Pentru cine într-adevăr foloseşte acel număr de minute, sms etc., probabil e avantajos.

Am observat că preţurile sunt reduse în funcţie de tipul abonamentului doar la iPhone de 8 Gb, la cel de 16 preţul e acelaşi indiferent de tipul de abonament.

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
cridaro - 16 Aprilie 2008 02:25 PM

Sunt sigur ca foarte multi actuali utilizatori de iPhone s-au gandit la toate chestiile astea inainte sa-si cumpere telefonul de la Apple. Sunt si eu unul dintre ei. Daca privesti pragmatic, iPhone nu se ridica la nivelul unui smartphone obisnuit din ziua de azi. Dar tocmai aici este schepsisul: Apple a spart standardele de cand s-a infiintat si pana azi, pentru ei e o treaba normala sa iasa pe piata cu produse asa cum le vor ei, nu cum le vor ceilalti din industrie. Si au cam nimerit-o pana acum.

Ca un vechi pasionat de hi-tech ce ma aflu smile mi-am luat iPhone in ciuda acelor calcule “la rece” pentru ca tentatia a fost pur si simplu prea mare. Am avut si alte modele de smartphone pana acum, cu plusuri si minusuri, dar pana la iPhone n-am realizat cat de putin imi trebuie toate acele “facilitati” standard. Acum tind sa cred ca mai degraba ceilalti ne arunca cu praf in ochi, incearca sa ne atraga cu tot felul de nimicuri pe care nu le vom folosi decat rarisim dar care dau bine intr-o lista lunga… N-am transferat in viata mea un fisier intre doua telefoane de nevoie…doar de curiozitate. Am vazut ca merge, am fost multumit, dupa care am folosit mail-ul de fiecare data cand aveam de trimis ceva. Sincronizarea cu calculatorul se facea oricum printr-un soft specializat, ca se numeste iTunes sau Phone Tools sau naiba stie cum altfel…mi-e indiferent. Si multe altele…

Sigur, exista si chestii care par mai greu de inteles, cum ar fi asta cu bateria ce nu poate fi inlocuita decat la service. Daca privesti lucrurile din perspectiva unui utilizator obisnuit de telefon, e ciudat. Dar din perspectiva unui pasionat de iPod…nu-i nimic in neregula. Cate telefoane mobile se pot mandri cu soliditatea unui iPhone? Lipsa capacelor de orice fel conteaza mult in cazul asta…

Si pana la urma…cei de la Apple au spus-o raspicat in cateva ocazii, inainte de lansarea produsului pe piata: iPhone se va baza pe iPod. Primul iPhone era condamnat sa fie un iPod cu functii de telefon (datorita lipsei de experienta) si asta a ajuns sa fie. Dar nu e deloc rau ce-a iesit. Cine nu poate fara acele facilitati de tipul “praf in ochi”...exista o vasta oferta de la Nokia… raspberry

Da ai multa dreptate in ce zici

Eu nu vreau sa stau toata ziua sa trimit poze sau cine stie ce alte fisiere de pe un tel pe altul

Sunt situatii extreme cand sincer imi crapa capul de nervi datorita acestori lipsuri

Pe mine m-ar fi interesat mai mult app Mail ... aici e interesul meu maxim ... atunci cand primesc Mail sa am posibilitatea cumva sa transfer fisierele atasament de la mail de pe iPhone pe un Mac / PC

Asta ma intereseaza cel mai mult daca stau sa ma gandesc ... sincer locurile in care imi petrec cel mai mul timp dintr-o zi lucratoare ... ori nu au internet ori nu merge etc etc ... si ar fi mana cereasca macar asta sa pot face un trensfer al atasamentelor de mail cat mai simplu de pe iPhone pe alt device fie Laptop / Desktop

Si acum de curiozitate ma gandeam smile nu stiu daca se poate ... atentie e o aberatie poate ... nu ma pricep foarte bine aici ... se poate daca se face partea de software necesara ... deci se poate ca iphone sa devina un fel de WiFi Access Point (AP) ... adica tu sa ai optiunea sa devii AP si altii sa se conecteze la tine ?

Si sincer niste functii simpliste ... ca de ex send contact via SMS ... e ceva logic si sincer util pt multi ...

Iti aduci aminte pe vremuri cand nu exista optiunea sa intri in adress book pe telefoane cand vorbeai la tel ? cat de util a fost acest addon sa poti face asta ... si mai tarziu sent contacts e ceva simplu si super util nu revolutionar ... pe mine ma seaca sa fac acum faze de genul :

In timpul convorbirii poate in public sa incep cu Speaker / Contacts si sa incep sa-i dictez omului cu care vorbesc un nr de tel ... nu e intim procesul in sine ... aude tot poporul de langa tine smile parerea mea

Deci dupa cum vezi tine totul de niste chichite simple si utile parerea mea ca Apple ar avea de castigat nu de pierdut

[ Modificat: 20 Aprilie 2008 04:05 PM de LST ]
 Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 01.04.08

LST, apropo de WiFi. Se poate sa faci PC-ul / Laptopul sa iti fie AP. Iar tu sa te poti conecta la net prin WiFi folosind reteaua de cablu. Fara sa ai nevoie de un Router. Routerul sa fie computerul personal. Apoi, ele fiind in retea, poti sa-ti trimiti pe laptop fisierul de care ai nevoie, folosind mail-ul. Sunt si softuri cu care poti face browse pe tel si extrage din el ce te intereseaza dar nu o sa intru in amanunte, pt ca nu ma pricep.

Pentru partea de WiFi, am sa fac un topic separat. Aici e sectiune de news.

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
merlin2578 - 21 Aprilie 2008 12:57 PM

LST, apropo de WiFi. Se poate sa faci PC-ul / Laptopul sa iti fie AP. Iar tu sa te poti conecta la net prin WiFi folosind reteaua de cablu. Fara sa ai nevoie de un Router. Routerul sa fie computerul personal. Apoi, ele fiind in retea, poti sa-ti trimiti pe laptop fisierul de care ai nevoie, folosind mail-ul. Sunt si softuri cu care poti face browse pe tel si extrage din el ce te intereseaza dar nu o sa intru in amanunte, pt ca nu ma pricep.

Pentru partea de WiFi, am sa fac un topic separat. Aici e sectiune de news.

Un computer cu placa de reţea wireless poate doar primi internet wireless nu şi transmite, deci nu poate îndeplini funcţia de router wireless.
FIY: un router poate fi şi wired, deci fii mai concis.

Se poate sa faci PC-ul / Laptopul sa iti fie AP

De ce ai scris ca şi cum un PC şi un Laptop sunt doua chestii distincte? Ai vrut sa zici Desktop/Laptop?

Semnătură 

_______
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 01.04.08

Andrei, da-mi voie sa te contrazic. O placa WiFi nu primeste numai, ci si transmite. Cand tu vrei sa te conectezi pe “gicule.ro” placa ta trimite semnal request pe router iar de aici primeste datele. Ai grija ce afirmi wink

Laptop/Desktop - Da aici ai dreptate, nu m-am exprimat corect. Da, la ce ai spus tu ma refeream.

Citeste Threadul meu cu privire la WiFi. Poate iti e de folos.

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci LOGIC ca la ora actuala iau net wireles de pe iMac prin AirPortul de la iMac ... si avand in vedere ca sunt in reteau Czone ... a trebuit sa fac si cateva artificii ca sa pot face asta ... Czone nu permite impartirea benzii

Intrebarea mea era exact invers ...

AirPortul de pe iPhone (daca e AirPort sau ce e asta nu stiu) pote sa se comporte la fel ca AirPortul de pe iMac ?

Daca ar fi partea de software / app ... pt iPhone ... cum exista pt OSX (System Preferences / Sharing /... ) ... ar fi posibil ca iPhone cu AirPortul sau sa se comporte ca AP ?

Cam asta era intrebarea ?

Intrebare S.F. dar e doar intrebare ?

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

unii zice ca da.

[ Modificat: 21 Aprilie 2008 05:25 PM de Mediaconvertor ]
 Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sarumana ... misto faza am sa o incerc ... smile ... de dragul de a vedea cum se face

Dar ca utilitate e aiurea ... ma gandeam ca se poate mai simplu ... eu am o problema de concept cu iphone non stop stau si incerc sa gasesc o metoda cat mai simpla si comuna de conectivitate cu alte deviceuri asa zisa metoda Plug&Play;... mai am de cautat ...

problema e ca m-am cuplat cu cineva care vrea sa se bage pe faza de developement pt iphone ... si tot stau si ma gandesc la ideii smile

eu trebuie sa vin cu ideea si el cu programarea smile poate reusim ceva smile

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
LST - 21 Aprilie 2008 05:57 PM

problema e ca m-am cuplat cu cineva care vrea sa se bage pe faza de developement pt iphone ... si tot stau si ma gandesc la ideii smile

eu trebuie sa vin cu ideea si el cu programarea smile poate reusim ceva smile

Cuplarea ta e bine sa fie cu cineva din SUA, altfel… deocamdată nu sunt acceptaţi ca “developeri” decât cei din State.

The iPhone Developer Program will initially be available to a limited number of developers in the U.S. and will expand to other countries in the coming months

[ Modificat: 21 Aprilie 2008 06:11 PM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

_______

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Adica cum eu daca vreau sa fac o app pt iPhone trebuie sa fiu neaparat din USA ?

Am SDK - ul si imi vad de treaba smile de vandut daca e o app se poate vinde si independent daca e vorba de asa ceva ... nu vreau sa devin membru pe 99$ la Apple

Nu facem asta ca sa fim pe viitorul site AppStore ... si nici nu avem nevoie de recunoasterea Apple

Si daca Apple isi imagineaza ca va face avere cu developerii din USA ... se inseala smile tot Europa / Asia va fi baza nu USA ca si acolo tot europenii / asiaticii sunt programatorii adevarati smile

Poate apare si Romania pe harta app pt produse Apple ... sa vedem deocamdata e la stadiu de planuri smile

Semnătură 

iPhone 4 [32G]

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

S-ar părea că apple ne pregătește un IM pentru iPhone. Uite.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

apple a lansat firmware 2.0 beta 4 (5a258f)
http://www.iclarified.com

Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

4 din 10
4