LST, cred ca te pasioneaza un pic prea mult teoria conspiratiei…
Apple este o companie detinuta de niste actionari care vor sa stoarca bani din ea si asta e ceva normal, oriunde in lume. Dar mai sunt acolo si niste oameni pasionati de ceea ce fac, unii dintre ei cu adevarat vizionari, care vor lupta ca ceea ce fac ei sa ajnga la cat mai multa lume. Pana la urma, ca in toate cele pe lumea asta, exista un echilibru. Apple putea sa striveasca din fasa tot fenomenul “iPhone hacking” dar nu a facut-o… Am incredere in priceperea lui Jobs de a tine in echilibru foamea de bani si cea de inovatie. A facut o treaba destul de buna pana acum…
Si-apoi…sa nu uitam ca e vorba de o companie americana, cu plusurile si minusurile ei: nu cheltuie bani pe tehnologii folosite de 1% din (potentialii) clienti, protejeaza cat pot ei de bine afacerea pe care o au si nu tolereaza pirateria. Cu timpul lucrurile se vor aseza, indiferent ce politici oficiale va avea Apple. Ma indoiesc ca doar la Apple AppStore se vor gasi aplicatii de iPhone…pot sa bag mana in foc ca tot comunitatea Open Source va avea mai mult de oferit. Crede cineva ca Apple va da cu piciorul unei piete imense, doar de dragul controlului? Hmmm….come on…
Sunt deacord cu tine in ceea ce zici dar am o nelamurire simpla in legatuta cu pirateria ... da sunt deacord sa nu lase la liber TOTAL transferul de fisiere ... dar sa fim sinceri ... se pot face fel de fel de app/protocoale/etc etc/incluse in softul de baza OS-ul in sine ... in asa fel incat sa nu poti trimite anumite formate de fisiere cum ar fi melodiile / filmele / ringtonuri sau mai stiu eu ce vand ei pe iTunes ... dar niste [cenzurat] de poze care le-ai facut tu cu camera care sunt proprietatea ta sau niste atasamente de mail care iar sunt proprietatea ta ... macar aici se pot face niste protocoale sa poti avea accesibilitate putin gen SmartPhone ... nu zic sa-l faca peste noapte un adevarat Smartphone ... ca sincer ar fi un punct forte in plus de care Europenii / Asiaticii au nevoie ... deci conectivitatea simpla cu alte deviceuri la ora actuala o consider un MARE MINUS la iPhone si se simte asta si in vanzarile din Europa pt ca sincer oricat de avansat o fi el oricat de bine arata nu am ce comenta aici e cel mai tare ... dar omul stii cum e se ia de niste chichite de 2 lei cu care s-a obisnuit deja de la cele mai banale telefoane folosite in decursul anilor
Si sa fim clari ... acest telefon nu a avut succes mare pana acum in Europa dar sa zice a avut in USA ... pt ca in USA fata de noi europenii nu ne lasam asa de impresionati de aceste deviceuri gen Gadget ... muzica / filme
Parerea mea e ca asta apple trebuie sa inteleaga ... Europa are nevoie de niste functii daca nu advanced de SmartPhone dar macar medii ... adica macar putin praf aruncat in ochi daca ar fi
s-ar trece peste faze de genul cu bateria (sincer prieteni din germania mi-au zis asa : “ca le place iPhone dar sunt super sictiriti cu politica asta gen americana de corporatie ... auzi tu sa nu-ti poti schimba singur clasic bateria “) ... deci vezi fel de fel de chestii stupide care ii derajeaza pe cei din Europa ... si nu mai zic parerea in mare parte generala si ce e mai naspa chiar si la tineri ... ” Unde sunt functiile simple / clasica de SmartPhone ” ... de ce trebuie sa umbli cu iTunes dupa tine
... asa zic / fac misto de cei cu iPhone ... daca te vad cu iphone se uita in dreapta /stanga/fata /spate si te intreaba unde e iTunes
l-ai lasat acasa sa se odihneasca ... si asta pt ca apple nu a vrut sa faca macar limitat o optiune Plug&PLay;pt iPhone
Si asta nu face decat sa-i limiteze vanzarile in tarile unde este deja oficial adus ... deci tot apple pierde bani
Eu nu pot sa cred doar ca va apare iphone cu 3G si niste push mail / calendar / etc etc gata se dau peste cap europenii si asiaticii ca sa cumpere iphone ... deci nu poti la infinit sa te faci ca arunci paraf in ochi fara sa arunci defapt mai nimic
... nu zic ca aupdateul din 2 nu e bun dar repet oricate functii advanced / bussines vor pun pe iphone atat timp cat nu le va avea pe cele clasice tot vor avea probleme la vanzari ... oricat ar incerca apple sa faca ceva diferit ... cand deja exista o temelie solida trebuie sa te folosesti cat de putin de ea nu sa o darami total s-o elimini