1 din 2
1
Airport, macbook si leo :((((
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Oameni buni! Vajnici utilizatori de Macuri! Îmi vine să mă duc la mama omida să-i descânte ăluia de scrise driverul de airport să fie concediat și dat în judecată pentru pagube colaterale așa cum numai în cea americă se poate!

De când am trecut la Leo nu pot folosi conexiunea Airport mai mult de 30 de minute. După aia se pierd pachetele pe capete (ping la access point nu întoarce nimic), deși semnalul e aproape la maxim. Problema se manifestă atât la Macbook cât și la Mini. La Mini am pus fir, da’ cu macbucul e penibil! Cu Tiger (fără blestemăția de update) merge. Cu Leo, NU. Am încercat să bag kextul de la Tiger în Leo => nu a mai funcționat deloc airportul. Ce să mai fac?! Am sperat că ultimele update-uri la airport rezolvă problema: Aș!

PS: Routerul este MSI, are vreun an vechime, și merge perfect cu Fujitsu-Siemens si al său XP. Totuși am dat banii pe Leo și nu îmi convine să mă întorc la Tigrul original al MB-ului

PPS: Primul semn că ceva nu e în regulă (înainte să se termine de tot) e că unele pachete fac tot mai mult pe drum (ping la AP):

Unknown-00-1b-63-1b-c0-67:~ hawkping 192.168.13.1
PING 192.168.13.1 
(192.168.13.1): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.13.1
icmp_seq=0 ttl=64 time=161.786 ms
icmp_seq=1 ttl=64 time=5.610 ms
icmp_seq=2 ttl=64 time=778.981 ms
icmp_seq=3 ttl=64 time=1.211 ms 

După asta (adica 10 minute mai târziu) unele pachete nu mai (re)vin deloc, până cand ajung la 100% pachete pierdute. Apoi dacă dau Off-On la airport (din menu-bar) merge din nou, o vreme. Și tot așa.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

dom’le, am auzit și eu de necazuri cu wl, am patru mac‑uri în jurul meu și un Compaq v6000 care converg spre un Apple wl router. toate merg fără probleme, și pe Tigru și pe Leo. Singura problemă am avut-o cu wl din PB 12 in la 1,33, după ce i-am schimbat discul intern cu unul mai mare, n u mai puteam seta wl. Era ăl mai vechi mac din jur. Mi-am dat seama că nu trebuia să las autoalocarea canalului, deși înainte mersese cu autoalocare, de ce D-zeu nu a mai mers așa după schimbarea discului intern nu știu, nici nu mi-am putut da seama. Deci PB 12 in la 1,33; PB 15 in la 1,67; MB 2 GHz; iMac 2Ghz; compaq v6000 - toate astea merg OK. Eu aș zice, dacă zici că numai pe Leo face, să reinstalezi sistemul și să reiei setările de la zero; ai autoalocare de canale la wl sau alocare manuală? Eu cred că de la asta se trage, dar - sigur - nu pot băga mîna în foc.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Ăăăă.... cum se reglează treaba cu autoalocarea canalului? Că n-am găsit.
Alminteri - e instalat pe curat, a treia oară acum 2 săptămâni, când am zis că nu mai pun mâna pe el (ca să nu mă enervez mai rău) până nu iese încă un update. Azi am pus ultimul update și m-am enervat mai rău raspberry

Merci oricum smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Hawk - 22 Martie 2008 02:57 AM

Ăăăă.... cum se reglează treaba cu autoalocarea canalului? Că n-am găsit.
Alminteri - e instalat pe curat, a treia oară acum 2 săptămâni, când am zis că nu mai pun mâna pe el (ca să nu mă enervez mai rău) până nu iese încă un update. Azi am pus ultimul update și m-am enervat mai rău raspberry

Merci oricum smile

iaca

P.S. Dacă zici că e pe curat, nu mai insist. Păi știu și eu de ce face așa urît? la mine nu face. Nu mai zic că, dacă mă plimb pe la City Grill intru imediat și pe net pînă vine papa.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Păi merci dar eu nu am si airport base station :(
Și ca s-o spui drept nici nu intenționez să cumpăr, sau sa fiu forțat în a folosi doar echipamente Apple raspberry că altceva nu merge. Mai ales când știu că problema e la ei.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

la ceva timp dupa update-ul pt time machine si airport, pe ibook-ul din semnatura nu mai mergea netu’. nici prin AP dar nici prin portul eth. pe eth nu aveam link. pe AP mergea cand avea chef. iesea prin AP, conectat la iMac. Am doua routere hardware, cu nici unul nu dorea. nici uairles, nici prin cablu. am incercat cu 5 patch-uri, in diverse combinatii, cu toate porturile routerelor. nu are link. AP mergea aleator…nu am gasit un pattern. taman am terminat de reinstalat leo si toate app necesare pe ibook si vad ca de cateva ore nu a mai picat. dar nici update-ul cu TM si AP nu l-am facut. in continuare, nu am link pe eth

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Vezi pe la setarile MSIului, ca trebuie sa te lase sa schimbi canalele. Experimenteaza si tu, poate nimeresti ceva.
Oricum, ciudata problema ta. Mai joaca-te si cu criptarea, stiu si eu ce sa zic?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Hawk - 22 Martie 2008 04:15 AM

Păi merci dar eu nu am si airport base station :(
Și ca s-o spui drept nici nu intenționez să cumpăr, sau sa fiu forțat în a folosi doar echipamente Apple raspberry că altceva nu merge. Mai ales când știu că problema e la ei.

A, da, just, nu fusei atent. Păi ar trebui să aibă și aia o setare similară. cum o faci? Cu browseru de internet? Sau în uindăuz cu niscai aplicație dedicată? Oricum ar fi, ar trebui să seteze ceva similar.
Eu îs foarte mulțămit de routăru ăsta Apple, merge super în rețeaua mixtă mac-win. Și la tine trebuie să meargă ,nu știu de ce nu merge bine…. Nu-s sigur că e de la Leo…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Uitai: fără criptare merge OK. Da-i primejdios. La AP-urile “publice” merge (tot fără criptare).
La mine acasă cu WPA nu merge :(
Canalele le-am mai schimbat, fără rezultat.
Cu Leo vs. Tiger e așa: Pe mini am încercat din nou tigrul și a mers, cu Leo nu merge (face la fel ca pe MB)
Pe MB am încercat să pun .kext-ul din Tiger și nu a mai mers deloc, până la urmă am formatat și instalat pe curat (doar-doar), fără archive&install;, fără nimic. Cu consecința că nu mai am nici iLife, din cauza asta (mă rog, nu-i simt lipsa, e pe Mini și ajunge)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da-o naibii de criptare. Activeaza filtrarea MAC, ascunde SSIDul, pune eventual o criptare mai blanda.

Sorry, nu e o solutie la problema ta.
Vezi si prin loguri (Console si ale router-ului), poate te bunghesti de ceva.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 28.11.07

la mine setarile sunt in felul urmator:

Authenification:  WPA_PSK
Data Encription:  TKIP
Network key:    sedecrem   (de exemplu)
SSID :  MacUser   - vizibil

functioneaza atit acasa cit si la birou pe o seama de pisiuri +
iBook G4
MacBook core2duo
iBook G3
iMac G3 pe lan cu accespoint printr-un trendnet jenant cel mai ieftin de la depozitu de calculatoare
iMate (GPS-ul meu cu wireless)
iPhone
Nokia 2 modele diferite cu wireless
din pacate nu toate ale mele, dar ok toate
La firma am pus si o filtrare pe macurile placilor de retea, acasa nu
ar trebui sa mearga si la tine de pe MSI si sa fie compatibil cu restul, in fond nu ar trebui sa conteze ca-i MSI, ASUS, sau altceva cit timp respecti protocolul, diferenta ar fi la calitatea si puterea semnalului. Mai verifica eventual la protocolul decomunicare sa accepte si 11 si 54 si mai mult daca ai la ce, sa nu fie dezactivate.
succes si asteptam vesti bune

Semnătură 

winter snow ... soon

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Hawk - 22 Martie 2008 04:36 AM

Uitai: fără criptare merge OK. Da-i primejdios. La AP-urile “publice” merge (tot fără criptare).
La mine acasă cu WPA nu merge :(
Canalele le-am mai schimbat, fără rezultat.
Cu Leo vs. Tiger e așa: Pe mini am încercat din nou tigrul și a mers, cu Leo nu merge (face la fel ca pe MB)
Pe MB am încercat să pun .kext-ul din Tiger și nu a mai mers deloc, până la urmă am formatat și instalat pe curat (doar-doar), fără archive&install;, fără nimic. Cu consecința că nu mai am nici iLife, din cauza asta (mă rog, nu-i simt lipsa, e pe Mini și ajunge)

AAAAA… pe mine mă înnebunesc cei care uită tocmai esențialul’ păi de ce nu spui bre detaliul ăsta? Păi dacă nu merge cu criptare, ori ai placa wl mai veche în mac/pc (nu se pupă cu criptările ori numai cu unele dintre el), ori e chestie de compatibilitate router-wl din mac/pc. Treaba asta se rezolvă prin alegerea unui mod de criptare compatibil, trebuie să nimerești unul. Dacă wpa2-personal nu merge, alege altceva. Ai parola din TREISPREZECE caractere? Dacă ai avea router Apple, ar merge și alt număr, dar unele routere non-Apple sau plăci non-Apple cer imperativ nr. 13, ca să vezi.
Păi parcă ziceai că ba merge, ba pică, nu că nu merge cu criptare!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Ăăăăăă, mii de scuze de scăpare!
Da’ uite că nu e chiar așa, pentru că:
1. Criptarea e WPA personal, nu WPA2
2. Și cel mai important: înainte să nu mai meargă a funcționat. Luni de zile, până să vine update-ul de airport și apoi Leo.
3. Beleaua apare exclusiv la cele două Mere din casă, NU și la alte laptopuri. Mai mult, pe Mini, cu Tiger-ul lui original merge. Cu Leo, nu. (Și are aceeași manifestare ca și pe MacBook)
4. Treaba cu merge/nu merge este cum spuneam, adica problema apare mai mult sau mai puțin aleator, în utilizarea normală (când folosesc criptare). Fără criptare, APARENT nu se manifestă. Fiind vorba de un defect aleator nu am cum să fiu sigur, am încercat doar câteva ore, nu zile/săptămâni.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Hawk - 23 Martie 2008 12:23 AM

Ăăăăăă, mii de scuze de scăpare!
Da’ uite că nu e chiar așa, pentru că:
1. Criptarea e WPA personal, nu WPA2
2. Și cel mai important: înainte să nu mai meargă a funcționat. Luni de zile, până să vine update-ul de airport și apoi Leo.
3. Beleaua apare exclusiv la cele două Mere din casă, NU și la alte laptopuri. Mai mult, pe Mini, cu Tiger-ul lui original merge. Cu Leo, nu. (Și are aceeași manifestare ca și pe MacBook)
4. Treaba cu merge/nu merge este cum spuneam, adica problema apare mai mult sau mai puțin aleator, în utilizarea normală (când folosesc criptare). Fără criptare, APARENT nu se manifestă. Fiind vorba de un defect aleator nu am cum să fiu sigur, am încercat doar câteva ore, nu zile/săptămâni.

Bun. Acuma e mai clar, deși nu mai ușor de rezolvat. Eu nu pot reproduce treaba asta, la mine merge OK cu mai multe modele de mac-uri, și PPC și Intel + un Compaq prin zonă. Dacă pe Tiger ar fi OK, pe Leo ar fi fost OK înainte de update și prost după aia., pare o chestie legată de acest update. L-am făcut și eu, și pe PPC și pe Intel, și nu face nimic rău, din contra.
Poate ar fi bine să intri pe forum-ul Apple din țara mamă, unde sînt mult mai mulți utilizatori și, poate, unul s-a izbit de problema ta. De asemenea, fă un bug report la Apple. Dacă e o problemă serioasă, cum pare, de regulă reacționează.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 22.03.08
Hawk - 22 Martie 2008 04:36 AM

Uitai: fără criptare merge OK. Da-i primejdios.

Te poti conecta in AP, iti setezi user si parola, apoi de la advanced settings setezi mac-urile tale si ale prietenilor care vin in vizita, si apoi scapi de griji.

Semnătură 

“Progress comes only when you’re never proud of yourself”

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Of, ce ti-e si cu explicatiile astea.
Cattus:
Multumesc mult de sprijin, stiu ca daca ar fi usor reproductibil s-ar fi rezolvat de mult. O sa bag si la Apple desi treaba cu pocnetele din boxele externe (reaparuta la Leo) mi se pare ca tot nu s-a rezolvat in ciuda bug reportului.
Mi se pare ca tot nu m-am exprimat clar sau nu am fost bine inteles: Pe Tiger functioneaza daca nu fac update de airport, dupa care apare problema descrisa mai sus.
Pe Leo se manifesta imediat dupa instalare si nici update-urile (lui Leo) nu o rezolva.

Bogdan:
Nu sunt de acord cu filtru MAC fara criptare, sunt atatia hacarasi prin zona (vad incercarile de acces in logul AP-ului) incat mi-e frica sa nu apuce pana la urma unul ideea de MAC spoofing si la wireless.

M-am uitat si pe apple.com dar acolo desi sunt mai multi cu aceeasi problema rezolvarile nu au efect (reset PRAM, sters .plist, reinstalat)
Am asa on senzatie de vista cu leopardul asta…. :(

Edit: aci am mai citit de problema: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1345209&tstart=0

[ Modificat: 23 Martie 2008 06:07 AM de Hawk ]

1 din 2
1