2 din 2
2
Airport, macbook si leo :((((
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 22.03.08
Hawk - 23 Martie 2008 06:05 AM

Bogdan:
Nu sunt de acord cu filtru MAC fara criptare, sunt atatia hacarasi prin zona (vad incercarile de acces in logul AP-ului) incat mi-e frica sa nu apuce pana la urma unul ideea de MAC spoofing si la wireless.

Eu am acasa un AP care bate pe o raza de 100 de m. Am bagat in el 2 Mac-uri. De la wireless-ul meu de la mac, si de la wireless-ul de la un pic windows de-a lui soramea.

Zilnic apar vreo 3 4 mac-uri care incearca sa se conecteze. Daca m-am uitat o sapt, sunt mereu aceleasi, adica a vecinilor din zona… Spoofing-urile nu-s chiar asa o joaca de copii, si fi sigur ca un pusti nu o sa poata sa faca pagube.

Apoi, iti spun din experienta. In fiecare saptamana trec prin cluj pe la FSEGA unde are Babes laboratoare, si unde au o retea wireless ce duce vreo 30 Mbps smile. E securizata cu WPA etc, pe langa aia iti tre user si pass ca sa te conectezi si asa mai departe. Merge lux. Problema probabil apare la tine cand pui pe criptare din cauza urmatoare:

Fiecare bit transmis de tine spre router si invers este criptat. Asta inseamna ca fiecare bit de informatie transmis de tine este criptata pe cel putin 32 biti, sau mai mult. Si atunci automat ca daca semnalul nu e 100% excelent, in timp transferul se degradeaza pentru ca routerul nu apuca sa filtreze tot ce trimiti.

LE: si chiar daca ai encription, un vecin stiut se conecteaza la reteaua ta sooner or later. Studiaza wardrivingul si o sa dai de niste softuri smechere care chiar daca ai ascuns SSID etc tot ti-l gaseste. Important e sa stai conectat pe wireless-ul ala ceva vreme.

[ Modificat: 23 Martie 2008 04:09 PM de bogdan pop ]
 Semnătură 

“Progress comes only when you’re never proud of yourself”

2 din 2
2