shortcut-uri pentru meniuri adobe
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 24.02.06

nu de multa vreme am inceput sa lucrez si pe mac; venind de pe pc, am invatat o groaza de combinatii cu alt pentru a apela functii din meniu (i.e. “alt + i, p” pentru crop - photoshop); exista posibilitatea sa ma bucur de asa ceva si pe mac? (fara sa asignez manual shortcut-uri pt fiece comanda)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu le-ai vazut inca in meniu?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

pai, tu vezi vreo comanda pentru “crop” (din meniul image)?; sau una pt cmyk (pe pc: alt + i, m, c)? chiar mi se pare mai comod

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

cu litera C ai incercat?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

inca o data: nu am nevoie de TOOL-ul crop, ci, de FUNCTIA crop din meniul IMAGE;
sau, ca sa nu te incurce CROP-ul meu, am nevoie de shortcut pt a sterge ghidurile (clear guides), poveste care pe pc o fac cu “alt + v + s”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu, asta trebuie sa le definesti tu…  sau sa-ti salvezi setul Actions din win, si apoi sa-l aduci pe mac

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

ok; speranta mea nu era legata doar de photoshop; in windows, in ORICE aplicatie se pot accesa comenzile din meniu folosind tasta ALT; in acest mod poti lasa mouse-ul la odihna chiar daca nu ai shortcut definit (nici din aplicatie, nici de catre tine); (dar chiar nu ai stat nici macar atat in windows?)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Se poate oarecum si pe Mac OS X, dar e mai dificil:
- activezi Full Keyboard Access cu Ctrl-F1 (sau din System Preferences > Keyboard & Mouse > Keyboard Shortcuts)
- dupa care cu Ctrl-F2 dai focusul pe menu bar si navighezi apoi apasand tastele si sagetile.
Dar nu e la fel de usor ca pe Windows. S-ar putea totusi sa existe vreun programel free care face chestia asta.

Ca o alta solutie, iti poti defini shortcut-urile pe care le folosesti mai des, fie direct in diverse aplicatii, fie in System Preferences.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

da, asta era oful; dar intr-adevar, e mult mai incomod; multumiri

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

iote domne de ce bill e mai sus pe lista decit steve tongue wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

quick keys rezolva toate dorintele voastre / eu il folosesc decind a aparut //  problema e ca da dependenta wink - pe alt calculator, parca sunt handicapat - mina se duce instinctiv se shortcuturile cunoscute si… surpriza! nu merg grin

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
cmandrila - 24 Februarie 2006 08:26 PM

inca o data: nu am nevoie de TOOL-ul crop, ci, de FUNCTIA crop din meniul IMAGE;
sau, ca sa nu te incurce CROP-ul meu, am nevoie de shortcut pt a sterge ghidurile (clear guides), poveste care pe pc o fac cu “alt + v + s”

Nu stiu exact cum trebuie sa faci in numita aplicatie, dar in Sys Prefs / Keyboard / Keyboard Shortcuts, poti defini orice combinatie doresti in orice aplicatie, conditia fiind sa scrii EXACT denumirea, asa cum apare in aplicatie. De exemplu, in Nisus mi-am definit ‘Insert Footnote’ prin Option (Alt)-Command („merisor”)-N, asa cum m-am invatat in Mellel.
Cu siguranta, asta trebuie sa faci si tu, conditia fiind sa-ti notezi in prealabil lista denumirii EXACT asa cum apare in aplicatie. Inca nu am aflat cum naiba faci sa salvezi setarile astea, sa nu mai fie nevoie sa o iau de la capat la reinstalarea sistemului, poate imi spuneti voi. Trebuie sa fie vreun fisier .plist prin system, dar nu la-m descoperit inca.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…