1 din 2
1
Problema mighty mouse!!
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

Am o problema cu mighty mouse, merge numai scroll in jos, cand dau de biluta sa mearga in sus nu merge…
stie cineva care ar putea fi problema.
M-am uitat la setari, dar acolo ai doar optiuni gen scroll vertical enable sau orizontal si alte minuni..
nu stiu care-i faza…sa se fi stricat, oare si asta?,
am incercat
in safari si firefox si merge numai scroll in jos cand trebuie sa ma intorc , nu merge.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Am patit si eu asta acum o saptamana. De fapt la mine nu mai mergea deloc scroll in jos. Am luat un servetel, am intors mausul cu biluta in jos, si am frecat binisor biluta cu servetelul in toate directiile. Dupa aia a mers.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Mai people.. de ce nu cititi voi cu atentie foruumul ? Cred ca toti am avut aceeasi problema :D

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

bine ca nu sunt singurul,
ca iar ma gandeam whta the fuck, si la asta am ghinion..

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

deci, am luat un servetel uscat si am luat biluta mouse-ului la invartit in toate directiile si tot nimic.
nu m-am lasat, am pus 3 picaturi de apa pe servetel, (binenteles ca inainte am scos mouse-ul din USB port) l-am spalat la umed invartind biluta, circular in toate directiile, dupa aia am luat servetelul cu partea uscata, am invartit biluta in toate directiile si ghici?:
MERGE.
mersi.
P.S. am pus exact 3 picaturi de apa pe servetel NU ALCEVA(alcol sau alte prostii).
oricum trebuie sa fim siguri ca inainte de conectare USB sa nu mai fie umeda biluta.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bai, faza durere a fost in cazul meu. smile Citeam acu cateva zile pe MacFixit.com, cum ca dupa update-ul 10.4.5, mai multora nu le-a mai mers scroll in jos la Mighty Mouse. Si taman la 2-3 zile, mi se intampla aceeasi faza la iMac! Prin urmare, eram convins ca e de la sistemul de operare, nici nu m-am gandit ca poate fi altceva. Asa ca am reinstalat driverul pt. Mighty, am pus USB Overdrive - nimic, tot nu mergea. In ultima instanta, am pus mausul pe PowerMac, si am vazut ca nici acolo nu vroia sa faca scroll in jos. Ma si gandeam deja sa sun la NouMax, ca iMac-ul e in garantie… Noroc cu servetelul de pe birou care m-a salvat LOL

Si uite asa, am ajuns iar sa curatam bile de mauşi…

Si ca sa folosesc la maxim re-introdusa functie de EDIT, o sa mai mentionez ca dupa DEX, pluralul de la maus este mausuri, nu mauşi.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 25 Februarie 2006 01:40 AM

[...]
Si ca sa folosesc la maxim re-introdusa functie de EDIT, o sa mai mentionez ca dupa DEX, pluralul de la maus este mausuri, nu mauşi.

M-ai mai linistit, credeam ca e mause.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Plaiurile Milka
Macuser din: 10.11.05
Tudor - 25 Februarie 2006 01:40 AM

Si uite asa, am ajuns iar sa curatam bile de mauşi…

ce porcarie ...credeam ca e jegproof….

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

are si centrifuga, spala, curata., usuca…:)
cum sa fie jegprof? imagineaza-ti biluta de la mouse-ul mecanic este aceiasi chestie, doar ca pe maine ai mai putin praf pe cand pe mouse pad ai toate sansele sa-l umpli, depinde locul de munca unde lucrezi.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Jegproof = o chestie inventata de logitech care bilutza are sub suprafata un “model” desenat din mici magneti (ca niste punctisoare) si el isi dea seama de miscarea bilei cu niste senzori magnetici nu cu rotitza care se pot murdari. La tipul ala de mouse pana nu se blocheaza FIZIC bila de jeg gros - merge super.
Insa se pare ca bilutza de la mighty e cu rotitze mecanice care se jegaresc - asa ca dupa o vreme va trebui desfacut mousele ca sa il cutatati pe dinauntru.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

smile
si eu care ma gandema ca este un termen inventat de tine jeg(de la romanescul jeg) si proof din ingleza proba ...adica rezita la jeg ceva in genul asta…haha
cam greu ar putea sa bata apple o companie ca logitech la chestii de astea cum sunt mouse-urile etc…
e ca si cum ar incerca sa-i bata pe aia de la waicom…desi mighty mouse este foarte inovativ…l-am pus si pe pc si merge ok fara sa instalez nimik la el.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

poate o sa inventeze careva un senzor dintrala ca la laptop dupa miscarea degetului pus exact pe mouse. sau ar fi inteligent si un al treilea buton pe care daca-l apesi apoi miscarea mouseului sa fie pe post de scroll. vise vise da daca inventeaza careva le arat apoi topicul asta cu data. smile

eu ul sterg cu prosopu de fata ud chiar daca-i in usb, cum zicea cineva mai sus, e mecanic si n-are ce sa pateasca. hai ca ma bag chiar acum ca e plin tot mouseul de grasime, nu jeg. in marea majoritate a cazurilor eu insist pe bila si o invart cu degetu si-si revine.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

mighty mouse este perfect, ai scroll vertical si ai si scroll orizontal mai mult de atat, nici ca am nevoie, atat a biluta aia este sensibila la miserie ...sa vedem cat matine

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
mindsoul - 27 Februarie 2006 03:07 AM

mighty mouse este perfect, ai scroll vertical si ai si scroll orizontal mai mult de atat, nici ca am nevoie, atat a biluta aia este sensibila la miserie ...sa vedem cat matine

Eu v-am repetat că prefer Logitech-ul meu față de Mighty Mouse; deocamdată.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mighty Mouse sucks. angry
Adică principiul de funcţionare al biluţei este grozav, dar e jale când se murdăreşte. Astăzi a trebuit să desfac mausul neveste-mii, deoarece nu vroia sub nici o formă să faca scroll în jos. I-am frecat biluţa aia în sus şi-n jos, tot degeaba. Ultima soluţie a fost disecţia şi curăţarea pieselor de la biluţă. Am urmat tutorialul ăsta (ştiu, mai sunt şi altele):

http://web.mac.com/karelgil/iWeb/MacWebSite/MightyMEng.html

Aşa cum scrie şi acolo, trebuie mare atenţie la desfacerea inelului exterior, că este lipit şi se rupe uşor. Operaţia a reuşit cu succes. Pacientul a reuşit să facă scroll pe toate direcţiile la nici 5 secunde după intervenţie.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

eu il sterg mai des ca sa evit ce ai zis tu mai sus,

si fac asta pe un servetel umed si dupa aia pe un servetel uscat, binenteles scos din usb, ca sa nu produc magarii

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

1 din 2
1