Mighty Mouse sucks.
Adică principiul de funcţionare al biluţei este grozav, dar e jale când se murdăreşte. Astăzi a trebuit să desfac mausul neveste-mii, deoarece nu vroia sub nici o formă să faca scroll în jos. I-am frecat biluţa aia în sus şi-n jos, tot degeaba. Ultima soluţie a fost disecţia şi curăţarea pieselor de la biluţă. Am urmat tutorialul ăsta (ştiu, mai sunt şi altele):
Aşa cum scrie şi acolo, trebuie mare atenţie la desfacerea inelului exterior, că este lipit şi se rupe uşor. Operaţia a reuşit cu succes. Pacientul a reuşit să facă scroll pe toate direcţiile la nici 5 secunde după intervenţie.
Am patit acelasi lucru sambata, cand onor nevasta-mea mi-a varsat cafeaua pe tastatura si pe mighty. Cu tastatura a mers usor da’ de mighty mi-a fost mila cand l-am disecat. Tudore, cablajele alea de pe fata interioara sunt senzori de presiune? Ca nu am vazut decat un singur touch (butonel d-ala, deh) in interior. Intreb de curiozitate.
Cablajele alea sunt senzori tactili. Ei detectează pe ce parte a mausului ai apăsat, şi transmit sistemului tipul de click: stânga sau dreapta. De aceea nu a fost nevoie decât de un singur switch mecanic înăuntru.
urmatorul mouse trebuie sa fie cu scroll optic!! pentru a elimia si acest disconfort mecanic!
si o sa fie cu senzori pt 2 degete unul pt scroll orizontal si unul pt vertical
(ceva de genul smart scrolling de la ultima generatie de ibookuri)
... Dar ei le-au oferit oamenilor de rând. Altfel, poate stăteau mult şi bine prin laboratoare, iar astăzi cumpăram MS-DOS™ Vista™ featuring FREE Norton Commander™
Da, gata, am intzeles. Nu am fost informat. Si ce daca? Eu tot iubesc Mac-ul, na! Hai sa nu facem o polemica off-topic acum. Mea culpa pentru mouse si GUI.