2 din 2
2
Problema mighty mouse!!
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06
Tudor - 22 Mai 2006 10:51 PM

Mighty Mouse sucks. angry
Adică principiul de funcţionare al biluţei este grozav, dar e jale când se murdăreşte. Astăzi a trebuit să desfac mausul neveste-mii, deoarece nu vroia sub nici o formă să faca scroll în jos. I-am frecat biluţa aia în sus şi-n jos, tot degeaba. Ultima soluţie a fost disecţia şi curăţarea pieselor de la biluţă. Am urmat tutorialul ăsta (ştiu, mai sunt şi altele):

http://web.mac.com/karelgil/iWeb/MacWebSite/MightyMEng.html

Aşa cum scrie şi acolo, trebuie mare atenţie la desfacerea inelului exterior, că este lipit şi se rupe uşor. Operaţia a reuşit cu succes. Pacientul a reuşit să facă scroll pe toate direcţiile la nici 5 secunde după intervenţie.

Am patit acelasi lucru sambata, cand onor nevasta-mea mi-a varsat cafeaua pe tastatura si pe mighty. Cu tastatura a mers usor da’ de mighty mi-a fost mila cand l-am disecat. Tudore, cablajele alea de pe fata interioara sunt senzori de presiune? Ca nu am vazut decat un singur touch (butonel d-ala, deh) in interior. Intreb de curiozitate.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cablajele alea sunt senzori tactili. Ei detectează pe ce parte a mausului ai apăsat, şi transmit sistemului tipul de click: stânga sau dreapta. De aceea nu a fost nevoie decât de un singur switch mecanic înăuntru.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Curat inginerie. D-aia imi place mie de Apple, ca inoveaza… Sa nu uitam ca tot ei au inventat mouse-ul si GUI-ul. Ah, Doamne! I LOVE MAC!!!

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

urmatorul mouse trebuie sa fie cu scroll optic!! pentru a elimia si acest disconfort mecanic!
si o sa fie cu senzori pt 2 degete unul pt scroll orizontal si unul pt vertical
(ceva de genul smart scrolling de la ultima generatie de ibookuri)

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu faceti confuzie - nu apple a inventat mouse-ul!

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Si nici GUI-ul

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

... Dar ei le-au oferit oamenilor de rând. Altfel, poate stăteau mult şi bine prin laboratoare, iar astăzi cumpăram MS-DOS™ Vista™ featuring FREE Norton Commander™

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Cum era faza aia cu vikingii care au descoperit America, dar Columb a colonizat-o…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, gata, am intzeles. Nu am fost informat. Si ce daca? Eu tot iubesc Mac-ul, na! Hai sa nu facem o polemica off-topic acum. Mea culpa pentru mouse si GUI.

Semnătură 

2 din 2
2