Da e si asta o problema daca stam sa ne gandim compatibilitatea de software ... dar acum vin cu alta intrebare
... adica toate telefoanele din lume cu BlueTooth fie ele Nokia / Alcatel / SonyEricsson / Samsung / HTC / HP / etc etc / toate ... toate au acelasi software ???
Adica cum toti folosesc acelasi software ???
Poate baza o fi aceeasi ... sa zicem ca cele clasice da tot ce e posibil desi si acolo am indoieli ... dar sa nu uitam de PDA-uri care ruleaza WindowsMobile sau de BlackBerry cu OS-ul lor si sa nu uitam de mult raspanditul Symbian ... deci nu cred ca toate sunt la fel ... DAR totusi toate se pot conecta intre ele prin BlueTooth ...
Deci nu cred ca daca acum nu se poate asa ceva e ca nu este compatibil OS-ul iPhone-ului cu alte telefoane ci cred ca e special limitat pe parte sofware din diferite motive cum se tot zice in mare comerciale / piraterie / etc etc 
Deci daca intradevar problema este doar software se va rezolva daca e si hardware aici e naspa 
Iar daca OS-ul de la iPhone e asa cum se lauda Apple ... in baza OSX ... trebuie sa se poata ... ce Mac-urile cu BlueTooth se pot conecta doar cu alte Macuri numai ... se conecteaza cu orice telefon de pe piata ... sau cel putin tot ce a trecut pe la mine prin casa indiferenta de marca ca e telefon sau doar PDA ... indiferent de OS se coneceteaza fara probleme intre ele prin BlueTooth 
Si uite nu am incercat pana acum sa fac un transfer de fisiere prin WiFi ... dar nu cu un Calculator fie MAc sau Windoze ... ci cu alt telefon / PDA care are si el WiFI ... a incercat cineva asa ceva ... WiFi intre iPhone si un Telefon / PDA ???
Eu deja lucrez la o lista de inbunatatiri care o sa o trimit la fel de fel de Developeri si chiar la Apple ... stiu ca poate e munca aiurea dar nu strica sa incerci ...
... nu sunt programator nu stiu hack dar macar am idei ,,, si de ce sa nu incerc sa conving pe altii sa le puna in practica ... altii care pot si poate se pricep 
Uite din lista fac parte faze de genul :
1. Add Contact on Call - in timp ce vorbesti sa adaugi contacte asta nativ in app Phone de pe tel nu sa folosesti app adiacente/3rd party ... nu trebuie decat sa adauge un buton apple 
2. Recents in Phone - tot asa nativ incluse in app Phone nu adicente/3rd party… sa fiu nevoi sa am zeci de app care fac fiecare cate o mica actiune
3. SMS Forward - tot asa nativ nu nu 3rd party
4. Mail Attachments - asta e mult asteptata/dorita de mine ... si tot asa nativ nu 3rd party ... acum nu exista nici macar atat 
Primele 3 se poat face acum ... dar ma seaca asa de mult faptul ca trebuie sa am cate o app 3rd party diferita ca sa fac aceste operatiuni cand ar fi super simplu sa le adauge apple
iPhone are sansa sa devina cu adevarat cel mai tare Telefon / PDA / Gadget / PSP / GPS Navigator / etc etc din lume numai imaginatie si dorinta trebuie 
IAR m-am aberat o groaza ... sunt un batran visator