Asculta ce zice @ Virus_luci e spre binele tau ...
... cand te ajuta / iti da un sfat bun cineva nu vrei sa asculti 
Mai jos e un post dint-ru topic deschis tot de mine ... inainte de a-mi cumpara iPhone unde eram foarte nelamurit despre in sine ce e ala Firmware sau BooLoader ... unde a contribuit multa lume cu informatii ...
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/10990/
Si fac mai jos un Copy/Paste dar mai bine intra pe postul ala si mai bine sunt ale lui @ Virus_luci ... ca au mai aparut unele si mai performante dar de baza a ramas tot iPlus ... si tot timpul apare ceva nou ... schimbari / optiuni
Deci sa le luam pe rand :
1. ZiPhone
AVANTAJE :
- cea mai simpla metoda atat pe Windoze cat si pe Mac
DEZAVANTAJE :
- momentan la aceasta data pentru Firmware 1.1.4 si 4.6 BL inca nu este rezolvata problema cu BootLoader ... adica daca folosesc aceasta metoda mi se face downgrade de la 4.6 BL la 3.9 BL ... chestie permanenta ... cel putin pana acum rezolvare nu exista ... acest downgrade este permanent ... pe viitor voi regreta poate ?
- deci daca ai:
Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL) (ireversibil catre 4.6 BL)
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL)
- este metoda plug & play cea mai simpla de a rezolva totul dar nu e cea mai indicata
TUTORIAL :
MAC : How to Unlock 1.1.2-1.1.4 iPhones with ZiPhone 2.5 GUI
WIN : How to Unlock 1.1.2-1.1.4 iPhones with ZiPhone 2.5 GUI
CONCLUZIA MEA : nu folosesc ZiPhone
2. iPlus
AVANTAJE :
- deci prin aceasta metoda ti se face tot un downgrade la un 3.9 BL diferenta fata de ZiPhone ca nu este permanent acest downgrade ... de fapt NU este un downgrade la 3.9 BL real este un fake blank ... un fel de emulare sa-i zicem a unui 3.9 BL
- deci dupa zvonurile citite pe web e mai indicat asa ceva sa ai un FAKE BLANK 3.9 BL ... pe viitor se vor face o multime de chestii care vor avea nevoie neaparat de 4.6 BL ... si prin aceasta metoda iPlus ... te poti intoarce inapoi de la FAKE BLANK 3.9 BL—> 4.6 BL
- deci daca ai :
Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 (fake blank 3.9 BL) (pe viitor reversibil la 4.6 BL)
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL)
DEZAVANTAJE :
- putin mai complicata metoda fata de ZiPhone
TUTORIALE :
MAC - How to activate, jailbreak and unlock 1.1.4 firmware with iPlus (3.9 / 4.6 bootloader)
WIN - How to Unlock 1.1.4 with iPlus and Downgrade to 3.9-fakeblank iPhone Bootloader
CONCLUZIA MEA : ar merge sa folosesc iPlus
3. iNdependence
SINCER nu inteleg aici care e faza ... pare buna metoda dar care e diferenta intre iNdependence si iPlus ?
TUTORIAL :
MAC : How to activate, jailbreak and unlock 1.1.4 firmware with iNdependence (3.9 / 4.6 bootloader)
You can use an iPhone with any firmware and any bootloader, I personally did this with two iPhones, one on 3.9 and one on 4.6. Just restore to 1.1.4 with iTunes first. This method will leave you with 1.1.4 firmware but 04.02.13_G baseband (I do have another Step 1 tutorial that will get you onto the correct baseband). Don’t forget to continue on to page 2, which is linked at the bottom of this tutorial. It will help you install the Installer (and fix common issues) and addresses EDGE compatability.
Deci din cate imi dau sema iNdependence si iPlus ... fac cam aceeasi chestie ?
Diferenta e ca acel Baseband difera ?
Adica daca am :
Firmware 1.1.4 (4.6 BL) ==> 1.1.4 ce BL (ce varianta si e permanent sau reversibil) = ??? - dar ce modem firmware sau baseband = ???
Firmware 1.1.4 (3.9 BL) ==> 1.1.4 (3.9 BL) - dar ce modem firmware sau base band = ???
.
.
.
INTREBARE : indiferent ce metoda aleg pot instala aceleasi app ... Installer / BSD Subsystem / Open SSH / Boss Tool / AppPatch pt 1.1.4 / iClarified Source ... deci in general ce e pe site la iClarified
ESTE un post mai vechi ... dar ca sa-ti ” usurez ” munca de a mai citit post cu post / topic cu topic de aici de pe Macuser.ro…. am dat eu un Copy / Paste

Si de ce zici ca nu e deblocare ... e o rescriere daca na sa nu ma exprim gresit flash-uri al bootloaderului se joaca cu multe chestii in firmware ... aceste programele care te ajuta sa deblochezi
GRESESTI ... TU ACUM IN ROMANIA ... ai iPhone ilegal / neoficial ... deblochezi / eliberezi un iphone ... nu il faci sa accepte app 3rdparty ... pt ca un iphone nu poate functiona in sine ca tel in romania pana nu faci acest lucru ... ai vazut cum face prima data cand il pui in dok in iTunes iti da un mesaj ... va rugam activati la AT&T;sau Orange sau O2 etc etc ... crezi ca daca il faci sa accepte ... sau este facilitata utilizarea de SIM de vodafone sau orange romania ... de fapt facut ceva ce permite NUMAI instalarea app 3drparty ???
GRESIT dupa parerea mea
... installer in primul rand si apoi multe alte app 3rdparty sun puse sa-ti usureze viata
POTI avea iPhone deblocat fara sa ai installer etc etc ... deci baietii care au pus by default aceste app 3rdparty sa se instaleze in momentul cand deblochezi iphone nu au vrut decat sa-ti usureze viata 
deblocarea propriuzisa tine de BootLoader Firmware si poti zice chiar de Payloads Internationals ... care te ajuta sa fie acceptate SIM-uri de romania sau tari nesuportate de apple
Deci deblocare e bine zis ... se joaca cu corele lui putin ... ca o comparatie mai brutala ca si cum ai rescrie BIOSUL de la placa de baza de la orice Calculator ... ceva in genul asta daca nu ma insel eu asa percep chestia ... la o deblocare de telefoane normale cele clasice tot ceva de genul asta se face ... numai ca aici partea de soft e mai complexa putin decat acolo
OFF