ba oameni buni, la cat ma duce pe mine capul (nu foarte mult), eu gasesc raspunsurile ok. tinand cont ca n-am mai mancat o rosie cu gust de rosie de mult timp, inseamna ca sunt in UE. si daca sunt aici, trebuie sa am aceleasi drepturi si obligatii ca neamtu sau francezu. eu nu vad o diferenta foarte mare macul de la noumax si cel din applestore-ul din franta. iar acea diferenta exista pt ca noi nu contam pt apple. ceea ce e f firesc. in MB in franta e 1000eur iar la noumax e 40mil. un imac la ei este 1200eur iar la noi 44mil. pai e vina lu’ iris sau noumax ca suntem vai de curu nostru?
is io prost tare si nu inteleg? nu vad nici o diferenta deosebita.
1eur=37550
tinand cont ca n-am mai mancat o rosie cu gust de rosie de mult timp, inseamna ca sunt in UE. si daca sunt aici, trebuie sa am aceleasi drepturi si obligatii ca neamtu sau francezu. eu nu vad o diferent
Just, deși sper să nu ai dreptate. Îmi aduc aminte de o masă festivă, nu zic unde. Masa plină de bunătăți, inclusiv de roșii, micuțe, roșu aprins… Doi belgieni dau să ia o roșie, o taie, oarecum nedumeriți și pesimiști asupra gustului (după ochi și grimasă), mănîncă roșia, unu jumate, celălalt jumatea ailaltă. Și rămîn uluiți. Mai iau o roșie și devin și mai uluiți. Îl întreabă apoi pe amfitrion:
- Monsieur, vous-avez un fourniseur spécial pour ces tomates…?
- Nu, zice omu în română, că franceză nu știa, le-am luat de la piață, marché parcă ziceți voi.
- Marché? Quel marché?
- Marché oarecare, care o vezi, te duci și iei de la țăran, paysan adică, și mănînci. Vă place, da?
Tot restul mesei, belgienii (era să scriu blegienii) au ras toate roșiile, comentînd uluiți ce gust au astea în România, că la ei sînt doar mari.
Nu cred ca e nevoie de nici un research special, dar cu umila mea putere de observatie, zic ca am identificat 3 mari tipuri de macuseri care injura dealerii Apple (si uneori si adminul macuser.ro) in Romania:
Mai există un tip de macuser (fără legătură cu relația sa cu distribuitorul, de data asta): macuserul pentru care tot ce e semnat Apple e perfect, care se închină în fiecare seară la sigla mărului și se roagă la Sanctitatea Sa iSteve, slăvit fie-i numele și pacea fie asupra Sa și care se aprinde repede și e încercat de dispoziții inchizitoriale de îndată ce un nefericit neștiutor îndrăznește să aducă în discuție vreo scăpare a celor din Mecca acelui macuser - Cuppertino - sau să pronunțe “Linux” sau “Windows”.
Cât despre prețurile practicate în RO, parcă simt o adiere de normalitate. Desigur, mai avem până la a fi tratați ca-n lumea bună, dar orișicum, semnele-s bune. Ce nu știu - și nici nu vreau să aflu - e cum e cineva tratat în al doilea an de garanție al unui produs Apple, în cazul în care se strică.
asa zic si eu dar deh, vin imediat “expertii” si-ti zic ca nu esti suficient de bun la economie.
daca tu ai un magazin de rosii de ce sa ai aceleasi preturi cu nea Pandele de la 3 care nu-l are, ci cumpara o plasa de rosii odata pe luna de la tine si le vinde apoi in piata la taraba cu pret mai mare decat tine ... ca sa faca si el un ban
da’ de ce ar trebui sa fie preturile egale in magazine diferite? fie ele si din aceeasi tara, fie ele la orice produs ...asta era in comunism cand toate erau ale statului…sau nu?
@ convertor ...drepturile si obligatiile se refera la altceva decat la stabilirea preturilor unitare…pana si la noi Wrigley a luat amenda de la Oficiul Concurentei pt practici monopoliste, ca sa nu mai spunem de Microsoft sau intelegeri Orange Vodafone in Franta
[ Modificat: 27 Martie 2008 12:33 PM de silvestro2in1 ]
Uff… amanunte de astea ar fi savurate de toti macuserii, dar daca nu se gaseste nimeni sa le puna intr-un interviu initiat de administratori…
Macar asa ca mp3 de vorba libera pus pe mail, transfer.ro sau ftp…
Mac OS X în Română până la sfârșitul anului. Tare! (greu se găsesc diacriticile astea pe tastatură )
Da, teoretic se poate. Problema nu este că nu ar găsi oameni (gîndiți-vă numai la entuziaștii din lumea open source, care au lucrat și lucrează din greu la localizarea OpenOffice și Ubuntu, ca să mă refer numai la astea). Marea problemă va fi cu unificarea terminologiei, cîte capete, atîtea păreri (multe ignorante). Vezi alte discuții polemice, inclusiv ale mele, pe diacritice.ro. M-au făcut cu ou și cu oțet, dar nu m-au impresionat, deoarece sînt - de multe ori - ageamii care nu știu ce scriu. Nu mă supăr, deoarece flăcăii sînt entuziaști și nu vreau să-i descurajez.
Pe de altă parte, este clar că MS și Apple ar avea un cuvînt greu de spus în chestiunea unificării terminologice. Tare mi-e teamă că iar va ieși ceva bălăcărit, precum tastatura Romanian - Standard din Leopard, deși le-am spus ce trebuie să facă pentru a o face ca lumea. Și era așa simplu… MAC OS 7.6.1 Romanian a fost o mare realizare, dar asta era acum 11-12 ani, erau altele criteriile, era prima tentativă, oamenii erau mai toleranți cu erorile…. acuma sînt mai duri, lumea s-a înrăit, au apărut tot felul de șmecheri, unii duri și fără rost, ignoranți, dar ai dracului…
Cel mai interesant lucru în interviurile cu cei doi băieți de la IRIS a fost detaliul, mărturisit, că unul dintre ei nu prea citește ce scriem noi aici, iar celălalt așa, din cînd în cînd. Tare! Îi doare-n f… de frămîntările noastre. Frumos. Frumoasă reprezentanță are Apple aici. Unu și unu. Oameni aplecați cu grijă asupra pieței, asupra problemelor. Păi îmi pot eu imagina că localizarea, coordonată de asemenea oameni, va fi altfel decît bălăcărită? Le-am mai spus pe de-a dreptul lucrurile astea și s-au supărat, mi-au trîntit ușa-n nas. Mare realizare, superbă.
Mă rog, le urez succes.
P.S. Ca să fiu clar: singurul răspuns acceptabil al celor doi ar fi fost ceva de genul „da, dat fiind faptul că pe forumul macuser.ro se ridică uneori probleme serioase, iar timpul nostru este limitat, am angajat un om care citește tot ce se scrie acolo și ne face un raport zilnic al problemelor discutate”. Acesta ar fi fost răspuns de mare firmă, de reprezentant al Apple în România, cum o fi ea. În clipa cînd tu, director, șef, spui că nu ai timp să citești UNICUL site din țara asta, așa cum e, înseamnă că îi disprețuiești și pe utilizatori și pe creatori. Sper, din toată inima, că a fost o regretabilă sinceritate ignorantă. Eu totuși sper că cineva la Apple, Cupertino chiar citește ce scriem noi aici, mai ales părțile de plîngerile noastre, cu problemele noastre…
[ Modificat: 29 Martie 2008 02:12 AM de Cattus Thraex ]
MacUser.ro: Ai idee, o estimare a numărului total de Macuri din Romania?
CT: Nici cea mai mică idee.
MacUser.ro: De ordinul 10.000, 20.000, 50.000?
CT: Eu cred că e vorba de peste 50.000.
....
CT: Vânzările noastre on-line, majoritatea către persoane fizice, sunt undeva sub 8% din cifra de afaceri. Dacă ar fi să fac o estimare generală, maxim 25% din vânzări sunt către persoane fizice, restul către firme.
NS: ... cred că mai mult de 80% din vânzări se fac acum prin aceste magazine, de la “nivelui străzii”. Anul trecut în România s-au vândut 900.000 CPU, ceea ce e comparabil cu Cehia, poate chiar un pic mai mult. Şi va creşte, în mod sigur.
Mai degraba, 9000 CPU pe 2007.
Daca cifra de afaceri se dubleaza anual,
12M euro in 2007, 6M euro in 2006, 3M euro in 2005,
numarul de CPU a fost la jumatate in fiecare an precedent.
Deci ar trebui sa fie undeva intre 15 si 20 de mii de Mac-uri in RO.
9000 de CPU pe 2007, 250 de zile lucratoare pe 2007, 36 de Mac-uri vindute pe zi in Romania.
Fratilor ... cineva s-a gandit la o revista MACUSER.RO? Intrebam pt ca eu caut altceva decat revista CHIP sau etc ... caut ceva pentru MAC si ar fi intreresant sa avem asa ceva unde sa inglobam informatiile utile.