Probleme partitionare cu BootCamp
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buzau
Macuser din: 26.01.08

Am un MacBook 2,1 cu Leopard pe el, update-uri la zi si cand incerc sa partitionez HDD-ul cu BootCamp Assistant, imi apare la un moment dat poza aceea minunata in care ma anunta sa tin apasat mai mult timp butonul de power (poza de kernel panic cred) iar mac-ul se blocheaza.
La reboot, spatiul liber apare in minus cu dimensiunea care am dat-o partitiei de win, lucru rezolvabil cu DiskUtility de pe dvd-ul de leo.
Mentionez ca persoana de la care am luat mac-ul a avut instalat win prin bootcamp pe el, dar eu am repartitionat hdd-ul (guid nu mbr) cu o singura partitie de mac. Acum am nevoie si de win pentru cateva aplicatii (gen matcad, matlab) pe care trebuie sa le folosesc pentru o perioada si nu stiu cum sa trec de problema cu “kernel panic” si blocarea mac-ului.
Pls help me.

Semnătură 

Beware what u wish ... it might came true ...

Macbook Core 2 Duo 2G, 4G RAM, 320G HDD, Superdrive
2 x Macbook Pro 9,2 i5 2,5 Ghz, 8 G RAM, 240 GB SSD

iPhone 1st gen 8G - nefolosit
iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

ia vezi aici

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
ddrazvi - 26 Martie 2008 11:37 PM

Am un MacBook 2,1 cu Leopard pe el, update-uri la zi si cand incerc sa partitionez HDD-ul cu BootCamp Assistant, imi apare la un moment dat poza aceea minunata in care ma anunta sa tin apasat mai mult timp butonul de power (poza de kernel panic cred) iar mac-ul se blocheaza.
La reboot, spatiul liber apare in minus cu dimensiunea care am dat-o partitiei de win, lucru rezolvabil cu DiskUtility de pe dvd-ul de leo.
Mentionez ca persoana de la care am luat mac-ul a avut instalat win prin bootcamp pe el, dar eu am repartitionat hdd-ul (guid nu mbr) cu o singura partitie de mac. Acum am nevoie si de win pentru cateva aplicatii (gen matcad, matlab) pe care trebuie sa le folosesc pentru o perioada si nu stiu cum sa trec de problema cu “kernel panic” si blocarea mac-ului.
Pls help me.

Din cele ce spui, nu foarte clare (ori sînt eu obosit), nu aș înțelege că acel kernel panic e legat de boot camp, pot fi independente una de alta și este doar o coincidență faptul că se produce cînd folosești BC. să fie oare discul stricat? se prea poate. Ca să te lămurești, rulează Apple Hardware Test (e pe unul din cele două dvd-uri pe care le ai, sper). Din păcate, adesea zice că e OK, deși nu e. Dacă zice OK, mergi mai departe, eu zic să razi tot și să refaci o singură partiție, instalezi frumos Leo de la zero, apoi faci partiția de uindăuz cu Boot Camp.
Dacă, la reformatarea discului cu disk Utility, se gîfîie din greu, eu aș zice că e bușit discul. Dacă totul decurge lin, înseamnă că era doar ceva în neregulă la sistem. Teamă îmi e că ai discul bușit. BC forțează un pic discul, adică depistează cînd e pe cale de bușire.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

problema rezolvata ... long live drive genius si disk warrior

Semnătură 

iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ddrazvi - 27 Martie 2008 11:03 PM

problema rezolvata ... long live drive genius si disk warrior

Deci a fost de soft? Zi-ne și nouă ce au făcut aplicațiile alea, să știm data viitoare.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 23.02.07

Da. As vrea si eu sa stiu ce si cum ai facut. M-am lovit de aceeasi problema ca si tine. Merci.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Mablo - 28 Martie 2008 10:51 PM

Da. As vrea si eu sa stiu ce si cum ai facut. M-am lovit de aceeasi problema ca si tine. Merci.

Păi, din cele ce spune, rezultă că nu a fost o chestiune hardware (eu suspicionam un disc pe cale de bușire), ci una software, reparată cu aplicațiile menționate. Mai departe, dacă vrea, poate detaliază.
P.S. Mablo, dacă ai kernel panic (relativ) frecvent și enervant, trebuie să clarifici dacă e vorba de hardware sau, cum s-ar părea dincolo, de software (ce fericire, asta se rezolvă simplu). Reține că ORICE component hard poate conduce la kernel panic.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

DiskWarrior mi-a spus ca in /Users/user_ul_meu/Library/Preferences fisierul .cdc.mk4e.plist avea o eroare ce nu putea fi reparata. L-am sters de acolo (pastrand o copie a lui). Dupa aceasta, BootCamp mi-a zis ceva de genul nu are destul spatiu continuu ca sa faca partitia de win. Aici a intrat in functiune Drive Genius cu care am defragmentat HDD-ul si dupa aceea .... surpriza ... merge !!! Am instalat si Win si ce mai aveam nevoie ....
Mentionez ca DiskWarrior si Drive Genius folosite sunt versiunile de CD/DVD bootabile, pentru a putea face modificari asupra partitiei pe care aveam Leopardul ...

Semnătură 

iPhone 5 16G
iPhone 7 32G
LG Nexus 5X

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ddrazvi - 30 Martie 2008 05:45 PM

DiskWarrior mi-a spus ca in /Users/user_ul_meu/Library/Preferences fisierul .cdc.mk4e.plist avea o eroare ce nu putea fi reparata. L-am sters de acolo (pastrand o copie a lui). Dupa aceasta, BootCamp mi-a zis ceva de genul nu are destul spatiu continuu ca sa faca partitia de win. Aici a intrat in functiune Drive Genius cu care am defragmentat HDD-ul si dupa aceea .... surpriza ... merge !!! Am instalat si Win si ce mai aveam nevoie ....
Mentionez ca DiskWarrior si Drive Genius folosite sunt versiunile de CD/DVD bootabile, pentru a putea face modificari asupra partitiei pe care aveam Leopardul ...

Și ai avut kernel panic de la aia?! Ciudat.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ceea ce inteleg eu e ca are ff putin spatiu liber pe hard. De aceea, s-ar putea sa mai intre in panica.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

exact aceasi problema mi s-a intamplat mie azi,aveam o partitie de windows pe un imac 2,4 core 2 duo si am sters partitia pt ca am luat un vista ultimate si am vrut sa il instalez pe acesta.
de 2 ori mi-a dat eroarea aia in toate limbile sa tin restart apasat in timp ce se facea partitia cu bootcamp.
si aceasi problema ca ddrazvi imi disparuse spatiul spatiul,am rezolvat cu disk utility de pe cd-ul cu leo.
un cd mi se pare ca bootabil cu diskwarrior aveam si eu dar drive genius nu il am.
spune-mi te rog ddrazvi pas cu pas ce ai facut cu diskwarrior,ai bootat de pe el si ce ai facut mai departe.
la mine nu se pune problema de hdd ca am imac-ul de o luna jumate maxim.
cand l-am luat am transferat tot de pe macbook pe imac in 9 ore…poate a fost pe aici vreo eroare,mai devreme nu puteam sa scriu partitiile ntfs din osx cu toate ca aveam Paragon ntfs for mac,l-am dezinstalat si instalat si mi-a mers iar acum dupa o ora problema cu eroarea asta la bootcamp.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

asta e ce mi-a gasit diskwarrior:

detected that resource header is damaged and can not be repaired.

libssl1137.dylib     -  osx/usr/lib
localized.rsrc     -  osx/applications/microsoft office 2008/messenger.app/contents/resources/norwegian.lproj/
ma poate ajuta cineva,drive genius nu am…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein