Magus, astea-s fineţuri. Eu, tu, psergiu, care am pus mâna pe un Sun, Sgi şi alte cele, ştim să apreciem chestiile astea. Pe restul îi doare în fund şi degeaba le zici o chestie de genul ăsta sau încerci să o foloseşti ca argument.
Eu vorbesc de un gen anume de oameni, gen pe care eu l-am întâlnit mai des ca Macuser şi mai rar ca utilizator al câtorva sisteme de operare mai mult sau mai puţin cunoscute. Genul care refuză cu obstinaţie să vadă greşelile făcute de Apple, pentru care problemele sistemului de operare sunt cauzate de faptul că tu eşti prost pentru că OS X este perfecţiunea întruchipată şi pentru care eşti un bou sau vândut Microsoft dacă îndrăzneşti să spui că îţi plac anumite chestii la ei. Ăştia sunt oamenii care atunci când Apple scoate un update care le face praf superdrive-ul, în loc să îi injure, le caută scuze. Voi chiar nu aţi văzut oameni de genul ăsta?
Normal că există genul ăsta de oameni în orice “tabără”. Doar că eu am observat că cei cu Mac sunt cei mai vehemenţi.
Şi cu vitraliile de la Microsoft… e cam pueril argumentul atâta timp cât nici macul nu merge ca uns tot timpul. Nu m-aş mai întoarce la Win nici în ruptul capului, dar când mai discut cu câte unul care-mi baga asta cu “Eu am Mac fraiere, merge, nu ca tine cu Windowsul tău” îi spun că eu rulez Plan 9. Închide gura de obicei tuturor. XP-ul meu a fost instalat acum doi ani, merge zi de zi şi n-are nici o problemă.
Legat de Zoso, nu e el lup poate, dar care-i sensul în a te duce să te cerţi cu el şi hoarda de admiratori? Că se bate cap în cap cu “neintratul în polemici”.
A, şi apropos, titlul e foarte aiurea. Chiar şi el denotă un soi de mirare specifică celor despre care vorbeam eu. Adică cum Apple e prost? Omul ăla nu zice că Apple e prost, zice doar că userii Mac (unii dintre ei) sunt foarte vehemenţi şi refuză să vadă chiar şi unele mici erori pe care le face Apple.
Închei cu două chestii:
- Treburile observate au avut loc în majoritatea lor pe situri din afară. Comunitatea din .ro este una dintre cele mai săritoare şi cu bun simţ pe care le-am văzut.
- Nu fac apologia Microsoft, mă dezgustă şi ei dar şi ce face Apple în ultimul timp.
Eu am pus titlul în speranța că cineva se apucă să critice produsele Dar văd că în afară de o încercare voalată a lui GabrieL nu aveți nici unul curajul
Hai că continui eu ce a început Gabriel.
Mighty Mouse.
Jenant.
Mai rău decât puck-mouse-ul de la iMacurile G3.
Pe mousele vechi cu un singur buton îți puteai sprijinii tot potul palmei și să apeși cu toate degetele. Odihnitor.
Mighty Mouse-ul - dacă nu ai mânuțe de copil - trebuie să-l ți cu vârful degetelor mare și mic. Pozitionarea biluței te împiedică să mai sprijini podul palmei pe el. Trebuie să fi atent cum îți sprijini arătătorul și inelarul de mouse deoarece este touch-sensitive și zice că ai dat click. Când vrei să dai click dreapat trebuie să fii atent ce face arătătorul că alfel îl inregistrează ca click stânga. Vrei să-l ridici ca muți mai încolo pe masă - click s-au apăsat butoanele din lateral.
Mouse-ul este dintrun plastic semi-translucid. Dacă îti bate soarele pe mouse dintr-o parte - o ia razna cursorul pe ecran.
Și să nu încep cu prostia de bilă. Puteau să licențieze de la Logitech tehnologia cu senzor magnetic ca să nu se murdărească niciodată. Puteau să pună un buton-aș legat la o pârghie pe spate pe care dacă apeși cu un pix să iasă bila de acolo să poți curăța înauntru.
Si acuma lângă iMac-urile plate de aluminiu cu tastatura plată de aluminiu arată ca un găinaț alb și rotund.
Am unul care a venit la iMac-ul soției. Și ea l-a încercat și a preferat să folosească un A4tech în loc. Este la loc în cutie și cam acolo va rămâne.
Dacă nu se pricep la mauși - să lase pe alții care se pricep să le facă. Să îi ia OEM de la firma aia de mauși și jocuri Microsoft și să le lipească sigla cu mărul. Toată lumea ar fi fericită.
La această fază - Apple e prost.
Şi pe mine mă stresează Mighty Mouse. Am avut mai demult un Puck Mouse şi încă nu ştiu care mă enervează mai tare. Trebuie să recunosc că mi-am luat țeapă cu el—am auzit cu mult înainte că se curăță greu, că rotița se blochează din senin ş.a.m.d., dar am mers pe principiul lui “ei, cât de rău poate fi”. Foarte rău :D.
De asemenea, NetInfo mi s-a părut o soluție foarte neinspirată, noroc că s-au prins şi ei între timp şi scapă de ea. Am avut local.nidb corupt cel puțin de trei ori de la 10.0 la 10.4, nu numai pe calculatorul meu, e drept, dar orişicât.
Apple e prost?
evident ca e. ca orice companie mare de altfel. stiti vb aia ca prin progres e si un regres in acelasi timp.
bun, sa nu ne abatem de la subiect, acuma zic io ce ma deranjeaza la produsele Apple.
1.mighty mouse [este si va fi pe primul loc, orice ar fi]
2.imac-ele astea g5 si intel. proaste inca de la proiectare. gandite in asa fel incat daca le desfaci de prea multe ori, pa pa. sistemul de racire care trage aerul inauntru, cu jeg cu tot si pateaza LCD-ul sau faciliteaza supraincalzirea de componente
3.superdrive-urile cu slot loading. cea mai mare aberatie estetica tehnologica. total impractica la uzul intensiv
4.genul de gandire “estetic pe primul loc, functionalitatea pe ultimul”.
5.felul in care Apple vrajeste lumea prin specificatiile tehnice incomplete sau inselatoare [uneori ce-i drept, dar sunt].
eu cu astea m-am lovit pana acum, si am vaga impresie ca o sa mai vina.
2.imac-ele astea g5 si intel. proaste inca de la proiectare. gandite in asa fel incat daca le desfaci de prea multe ori, pa pa. sistemul de racire care trage aerul inauntru, cu jeg cu tot si pateaza LCD-ul sau faciliteaza supraincalzirea de componente
La asta nu m-am gândit. Am avut unul în gazdă timp de câteva săptămâni—a fost oribil. Mi-e imposibil să-l țin la mine în cameră, am foarte multe cărți (4000+) şi, inevitabil, destul de mult praf, oricât le-aş aspira, curăța şi şterge măcar o dată la trei zile. Cred că dacă-l mai țineam un pic se ducea naibii de tot.
Hă?? Tocmai, că iMac-ul NU a fost conceput ca să poată fi desfăcut. E ca și cum ai spune că un iMac este o sculă foarte proastă pentru bătut cuie… pe când el nici nu a fost făcut pentru așa ceva.
eh, io’s mai minitehnicus. am manualu pdf, surubelnita, rabdare si nebunie in cap. evident ca l-am desfacut.
asa am realizat ca astia de la service au facut de mantuiala procedura de curatare
scrie clar printre regulile Apple: cand un aparat se desface, fie service sau diagnosticare obligatoriu trebuie curatat pe dinauntru.
acuma na..nu toti au rabdare sa faca lucrul asta in service, la cate cazane defecte cu biletele lipite sunt imprastiate pe acolo ..cred si eu
si da, am facut un studiu amanuntit in legatura cu “probabilitatile” unui imac intel, referitor la posibilitatile de upgrade neconventionale, optimizare, tuning
magus: hai spune-mi ca e extrem de bun mose-ul lor..
nu spun, nu spun. nici nu am. am incercat cam 10min, la un prieten, sa “socializez” cu el si-mi venea sa-l dau de pereti. ca nu ma pot obisnui eu cu el, nu insemna ca e prost. dar din tot ce se vb pe forumul nostru despre el, inteleg ca nu e cel mai bun lucru made by apple. de asemenea, e posibil sa nu fie chiar atat de rau ci doar sa faca parte din categoria consumabile, cu o durata de viata f redusa. cand spun asta, ma gandesc la problemele legate de “acumularea jegului” si cat de dificil se poate curata. in concluzie, poate-l vedem noi nashpa deoarece nu ne prea incanta ideea de a cumpara 2-3 mouși pe an.
cred ca am spus si in alt context: cand ma gandesc la apple, cand spun ca apple e mai bun decat altceva, ma gandesc la OS, la softurile produse de ei. nu dau 2 bani pe hardware-ul sau look-ul apple.
cand ma gandesc la apple, cand spun ca apple e mai bun decat altceva, ma gandesc la OS, la softurile produse de ei. nu dau 2 bani pe hardware-ul sau look-ul apple.
Eroare: din păcate dai mult, mult mai mult decât doi bani…