se pare ca olandezii toarna iar gaz pe foc cu ajutorul luiGeert Wilders care a publicat pe pagina lor de internet un asa zis documentar de 15 minute intitulat Fitna care se pare nu este altceva decat o instigare impotriva musulmanilor. si apoi ne miram de ce musulmanii ataca consulate olandeze, rapesc si ucid oameni. teoretic noi ar trebui sa fim putin intelegatori si sa nu ii provocat fara rost ca acum 2 ani. cred ca nu se vor linisti dacat atunci cad o vor primi peste bot.
se pare ca olandezii toarna iar gaz pe foc cu ajutorul luiGeert Wilders care a publicat pe pagina lor de internet un asa zis documentar de 15 minute intitulat Fitna care se pare nu este altceva decat o instigare impotriva musulmanilor. si apoi ne miram de ce musulmanii ataca consulate olandeze, rapesc si ucid oameni. teoretic noi ar trebui sa fim putin intelegatori si sa nu ii provocat fara rost ca acum 2 ani. cred ca nu se vor linisti dacat atunci cad o vor primi peste bot.
Cum adica sa nu fie instigati! Cati dintre noi nu suntem, ca popor, ca individualitati si… asta inseamna ca ar trebui sa “blow shit up” peste tot? Cultura lor, a musulmanilor, e diferita si sunt multe “reguli” si principii dupa care ei se conduc.
bun.. deci intrebarea suna in felul urmator… avem dreptul sa ne batem joc de altii daca ei nu se comporta la fel ca noi sau nu impart aceleasi idei? lasand la o parte nonconformizmul, sau imposibilitatea de adaptare.
in Cotidianul, acest nene este considerat “cel mai eficient politician olandez”. Din start un om care uraste islamul si orice alta chestie de mase, nu are cum sa fie un politician eficient.
Discutand cu un amic care traieste acolo, aflu ca acest nene nu este deloc sustinut de populatie si este vazut ca un extremist .. un fel de Vadim al lor (poate e deplasa comparatia…)
Nu cred ca rezolvam nimic tratand un subiect atat de sensibil intr-o maniera asa extremista.
bun.. deci intrebarea suna in felul urmator… avem dreptul sa ne batem joc de altii daca ei nu se comporta la fel ca noi sau nu impart aceleasi idei? lasand la o parte nonconformizmul, sau imposibilitatea de adaptare.
dar avem noi dreptul sa-i judecam pe altii?
altfel, ne place ce fumeaza olandezii, nu? sau ce pun ei in prajituri
apoi, si la nemti, si la francezi si la olandezi, musulmanii reprezinta o parte importanta a populatiei
si fiecare stat are politica sa si responsabilitatea sa despre propriii cetateni
asa cum olandezii nu-si dau cu parerea despre autonomia vreunui tinut din romania, asa nu-mi dau cu parerea despre ce se intimpla la ei
e echitabil si normal?
ceea ce este curios omul de rand traieste in pace, singurii care nu incap in piele sunt politicienii, care in lipsa de ocupatie creeaza tot felul de tensiuni, pa care dupa aceea le “rezolva”.
Vorbeam cu un prieten taximetrist despre nesimtirea politicienilor romani…
si imi povesteste de o discutie purtata cu un deputat:
Sofer: - Dom’le dar voi chiar nu vreti sa faceti ceva pt noi tinerii , ca nu mai putem, nu avem case,nimic… oare chiar nu vedeti?”
Deputat: - Tu chiar crezi ca ne intereseaza? Pai nu ne vedem capu’ de afaceri si invarteli… Numai la voi nu ne gandim… sa fim seriosi domnule, tu daca ai ajunge acolo, nu te-ai invartis itu de una alta?”
Vorbeam cu un prieten taximetrist despre nesimtirea politicienilor romani…
si imi povesteste de o discutie purtata cu un deputat:
Sofer: - Dom’le dar voi chiar nu vreti sa faceti ceva pt noi tinerii , ca nu mai putem, nu avem case,nimic… oare chiar nu vedeti?”
Deputat: - Tu chiar crezi ca ne intereseaza? Pai nu ne vedem capu’ de afaceri si invarteli… Numai la voi nu ne gandim… sa fim seriosi domnule, tu daca ai ajunge acolo, nu te-ai invartis itu de una alta?”
No coment
este aproape de adevăr, general vorbind, dar consider că cineva fabulează!
discuția acesta nu a avut loc, părerea mea, nu sub aceasta formă, nu cu aceste cuvinte…