2 din 2
2
probleme in olanda
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

povestea e mai lunga si nu e atata de simpla precum pare. olanda are o concentratie foarte mare de straini, in mare parte musulmani. absolut nici o problema. problemele apar insa cand acesti oameni refuza sa se adapteze. nu invata limba, nu accepta libertatea pe care o cunoaste occidentul si mai mult de atat, nu accepta dreptul la opinie. in olanda au fost omorati oameni cunoscuti (scriitori, politicieni, directori de film) doar pentru ca si-au spus parerea despre islam.

adica, hai sa facem o imagine de ansamblu la ceea ce se intampla:

ai o tara democratica, poate una dintre cele mai democratica din lume, unde oamenii traiesc bine si fiecare isi vede de-ale lui. la un moment dat, vin niste straini. tu ii primesti, le dai de lucru, le dai casa, le scolarizezi copiii. pe scurt, le dai ceea ce in tara lor nu au avut. insa, iti continui viata de olandez asa cum o stii tu. la un moment dat, din cauza anumitor incidente (crime, furturi, tiganii) ti se pune pata pe un grup izolat de musulmani si iti spui parerea despre ei iar ei, ce fac, te impusca sau iti taie gatul. pe scurt, e ca si cum eu m-as duce la tine acasa, as face treaba mare pe covor, tu mi-ai atrage atentia pentru asta iar eu te impusc pentru ca nu vreau sa fiu criticat. la mine acasa fac ce vreau, cand sunt in vizita, e normal sa ma adaptez. pentru ca defapt asta e problema olandezilor, nu hotia si criminalitatea.

de-aia sunt atatea discutii pe aceasta tema. in plus, de multe ori dai peste un cartier de musulmani si cand ii vezi cum se poarta, cum striga pe strada, cum isi intind hainele peste tot sau in ce conditii traiesc, iti vine sa crezi ca esti in romania, intr-un cartier de tigani. serios, fara exagerari, vad asta aproape zilnic. le mai lipsesc manelele si semintele si ii poti numi rromani. e exact aceeasi mentalitate si cultura estica pe care o au la noi tiganii, care vin din india. aceeasi ramura.

geert asta intr-adevar e un dobitoc, nimanui nu-i place, are si el un partid mic dar nu prea ii merge treaba. problema e ca olandezii il sustin. de ce? pentru ca nu vor cenzura, nu vor sa li se taie dreptul la opinie (chiar daca aceasta doare) iar musulmanii asta incearca sa faca prin acel film. tot ce a dovedit tipul (inteligenta miscare) e ca are dreptate in film, musulmanii sunt fanatici. inainte sa exista filmul, inainte sa-l fi vazut cineva, ei deja amenintau cu atacuri teroriste. pentru ce?

@Derek: nu-si bate nimeni joc de ei si mai important de atat, nu are nimeni nimic cu ei ca au alta cultura, mentalitate. problema e ca daca te muti intr-o alta tara, te adaptezi. inveti limba, cultura (daca nu o practici, macar o respecti, mai ales cand ti se da sansa sa iti practici religia, sa construiesti moschee etc. ...) si te supui regulilor, ca doar nu se adapteaza o tara intreaga dupa tine, ca tu esti musulman. daca olandezii ar gandi ca musulmanii? ca oricine nu e crestin merita decapitat??? le-ai zice ca-s primitivi. iar in cazul musulmanilor, le plangi de mila. mai gandeste-te o data!

cat despre politicienii care creeaza probleme ca sa le rezolve, NIMENI nu a fost de-acord cu acest film, nici un politician. toti erau in panica de posibilele efecte. problema e ca nu au cum sa-l opreasca fiindca nu e deloc ilegal ce face, e dreptul la exprimare. pe scurt, nu mai iti da cu presupusul fara sa stii datele problemei…

[ Modificat: 28 Martie 2008 10:26 PM de pămătufu' ]
 Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07

Observ că nimeni nu a postat filmul Fitna.

Este subtitrat în engleză. Să citiţi comentariile celor ce au postat…

după cum spunea şi dacuBurebista ....  no freaking comment!!!

Legat de acest subiect, uite aici un film care a caştigat locul 1 la premiile Youtube la secţiunea Politics

[ Modificat: 29 Martie 2008 05:44 AM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

intradevar acel fim de youtube e bine realizat. chiar nu inteleg de ce atata ura in lumea asta. interesant in momentul in care apar conflicte nimeni nu isi aduce aminte de acel fim sau do altul.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: U.S./momentan Republica Populara Romana
Macuser din: 13.10.05

Man, toate ca toate, intoleranta si bigotismul a imbracat de-alungul timpului diferite forme. Filmul olandezului e o reactie a “liberalismul” pan european vis a vis de Islam. Acum, daca vrei sa traiesti in Europa, ca musulman, teoretic ar trebui sa-i dai nevestii(elor!) burka jos de pe mecla, si s-o lasi in vazul “ticalosilor” de barbati carora le sticlesc ochii si le curg balele, dand frau liber “dorintelor”. In cealalta mana avem “garantia” diferitelor tari europene la dreptul de a-ti practica “religia si crezul”. Pe la sfarsitul secolului trecut chiar si noul format “regat al Romaniei” avea “probleme” cu evreii veniti din Rusia care nu vroiau sa-si rada barbile si perciunii si sa-si lepede hainele traditionale hasidice, fara a aminti si de ceva pogromuri. In 2008, uite ce “toleranti” am devenit noi europenii (iudeo-crestinii) si ce habotnici si inteleniti in evul mediu sunt ei musulmanii… Cred ca e o problema fara solutie pentru cineva care se crede echilibrat mental si emotional.

P.S. Stiti cine sunt cele mai hotarate cumparatoare la Victoria Secret (magazin de lenjerie) din U.S?

Semnătură 

Back 2 Zero

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Marea greseala a Europei (de SUA nu vorbesc, ca nu ma pricep) e ca a crezut ca poate primi imigranti din tarile sarace, care sa le faca lor treaba, dar ei sa continue sa fie asa cum vor. Ei, nu se poate frate. Cand ai 2 sau mai multe culturi in acelasi loc, trebuie ca fiecare sa se schimbe cate putin. Daca vrei integrare, trebuie sa te integrezi si tu in noua cultura. Daca vrei asimilare, poti avea surprize neplacute dupa un timp (de obicei, 2 generatii).

Cat despre stereotipurile care s-au scris pe aici, mai bine ma abtin; ca n-am timp si nu pe un forum o pot face, nu de alta.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Nu înțeleg ce atâta zarvă... respect musulmanii și personal nu aș publica niciodată caricaturi la adresa lui Mahomed sau filme denigratoare la adresa lor. DAR totul are o limită. Cine crede că atentatele sunt răspunsul la un film, indiferent cât de prost, merită aruncat la groapa de gunoi. A istoriei și a societății.

Mă întreb: cei care se scandalizează că musulmanilor le sunt rănite sentimentele, oare de ce nu se scandalizează că în țări precum Arabia Saudită practicarea unei alte religii în afară de cea musulmană este interzisă (iar în cazul saudiților este pedepsită uneori cu moartea)? Câți dintre apărătorii drepturilor musulmanilor ar sări ca arși dacă un ziar oarecare din vreo țară musulmană ar publica, prin absurd, niscaiva caricaturi cu Iisus?

Într-o bună zi Europa va avea de suferit din cauza naivității sau prostiei celor care au ridicat corectitudinea politică la rangul de dogmă. Nu doar Franța are maghrebieni… din păcate, tot mașinile oamenilor obișnuiți vor fi incendiate, nu cele ale imbecililor care au susținut politicile actuale.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CANARIS - 31 Martie 2008 11:20 PM

[...]

Într-o bună zi Europa va avea de suferit din cauza naivității sau prostiei celor care au ridicat corectitudinea politică la rangul de dogmă. Nu doar Franța are maghrebieni… din păcate, tot mașinile oamenilor obișnuiți vor fi incendiate, nu cele ale imbecililor care au susținut politicile actuale.

Europa e Europa, nu Arabia Saudită și nici Basarabia Saudită. Lumea nu poate fără Europa, dar poate fără orice altceva. Așa e ea.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
CANARIS - 31 Martie 2008 11:20 PM

Mă întreb: cei care se scandalizează că musulmanilor le sunt rănite sentimentele, oare de ce nu se scandalizează că în țări precum Arabia Saudită practicarea unei alte religii în afară de cea musulmană este interzisă (iar în cazul saudiților este pedepsită uneori cu moartea)? Câți dintre apărătorii drepturilor musulmanilor ar sări ca arși dacă un ziar oarecare din vreo țară musulmană ar publica, prin absurd, niscaiva caricaturi cu Iisus?

De obicei nu mă interesează temele religioase, așa că poate greșesc în ceea ce spun, dar am impresia că musulmanii, așa habotnici cum ne par ei nouă, nu prea își permit să ia în derâdere credința altora. Eu n-am auzit ca la ei să se publice mai știu eu ce caricaturi despre Iisus. Că la ei alte religii or fi interzise - e treaba lor, sincer nu mă interesează, iar dacă ei sunt fericiți așa, n-au decât. Cred că libertatea cuvântului ar trebui să fie îngrădită de legea bunului simț, care mie-mi spune că nu e bine să te bagi acolo unde știi că poți atinge cu ușurință multe coarde sensibile.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Naivitatea asta de care se vorbeste, mai are un nume: umanismul, care e tot ce a dat Europa mai bun, si e cel mai mare pas al omenirii in ultima mie de ani. Care o fi urmatorul? Nu stiu, dar nu din Europa va veni.

2 din 2
2