ce ISP sa aleg?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

am o intrebare mare pentru cine stie si este in masura sa-mi dea un raspuns bun:

Am de ales intre 2 provideri de servicii de internet prin Fibra Optica: Romtelecom si RDS in orasele:

BUCURESTI, CRAIOVA, TIMISOARA, PITESTI, BARLAD

Stie cineva sa-mi spuna cum se misca acesti 2 provideri in aceste orase?

PS: acestia sint si nu altii! A nu se sugera cauta alti, etc!

Multumesc

Semnătură 

Love all operating systems…including Windows. Peace!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07

rds. dar ... nu știu ce face rds in alte orașe.

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

ar fi ideal daca as primi raspunsuri de la oameni care au la firma! este important de stiut serviciul business

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Eu am avut abonament de business la RDS. Cam la 2 săptămâni banda mea “garantată” se micșora și trebuia să sun, să cer cu un șef și o puneau imediat la loc. De asemenea aveam săptămâni întregi în care aveam și 30% packet loss. Aveam contract cu termen de reparație în 8 ore - mi-a căzut vineri seara și cei de la reclamatii mi-au zis că pot să am contractul contractelor că ei nu mai au angajati pe teren sâmbăta și duminica. Când am vrut să trec la un abonament mai mic ca să-i țin “de backup” au zis ca nu se poate, doar pot trece la unul mai scump. S-a lăsat cu avocați alea alea. Există și posibilitatea să fi avut eu un șir lung de ghinioane.

In momentul de față am ADSL de 6Mb de la RTL care merge OK - dar e aglomeratie mare pe bandă (negarantată) și seara merge rău (cam la 1-2Mb). Nu mă mai complic cu abonamente “de business”. La cât costă un abonament de business, de banii pentru cel mai incet abonament cu bandă garantată îmi iau unul chior cu bandă negarantată de 20 mai mare care chiar dacă merge la 10% din capacitate e mai rapid decât cel garantat. Si la cum stiu că sunt construite retelele tuturor providerilor, când pică la unul pică la toți și se repară la fel de repede.

Părerea mea.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pai mergi la ambele fime si cere-le sa-ti faca o oferta. tinand cont ca e vorba despre 5 locatii, vezi la care ai discount mai mare. depinde foarte mult si de idiotul cu care negociezi/discuti. daca e in foame sa-si faca targetul si cunosti FOARTE BINE ce inseamna un astfel de serviciu si ce nevoi ai, poti sa scoti un contract bun. la redese, de ex, contractele business nu-s batute in cuie. au o marja in care pot jongla.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

nu e vroba de bani! ma intereseaza calitatea! ofertele lor sint apropiate ca pret!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

acasa am cliknet, am avut rds dar i-am lasat pentru romtelecom, nu-mi pare rau.
la birou am si romtelecom si telcor, amindoua bizniz, totul se misca super, este adevarat ca teava este alimentata redundant din ambele parti dar n-am probleme cind transfer fisiere gigantice prin ftp unor servere care pot inghiti mult si repede.

ceva amuzant, sa zicem:
primesc un mail de la romtelecom, cu “stimate client va anuntam ca la data x, intre orele 11:20 si 11:43, nu vom putea sa va oferim serviciul de internet si date din cauza unor lucrari de mentenanta, ne cerem scuze pentru discomfortul cauzat”... bla-bla…
cind am primit mail era luni si ziua x era vineri! timp berechet sa-ti programezi accesul la net sau sa nu initiezi un transfer urias.

la polul opus rds: alo! iar a picat netu! cum adica nu e nimeni in zona? cind va fi? saptamina viitoare? si eu pina atunci ce fac… aha! sa merg la un internet cafe?
intr-o luna aveam net max 20 de zile. partea proasta este ca nu stiam zilele smile
si nu aveam abonamentul minim!

iar prin munca mea, sint dependent de transferuri ftp mai ceva ca alcoolicul de vodka!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

hmm…cam in ce zona stai in Bucuresti? ca idee…

de exemplu eu in Militari merge RDS-ul de rupe! max 1-2 probleme/an acum depinde de infrastructura!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

merge bine ptr ca e infrastructura c-zone… aia au facut-o beton wink

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

eu am RDS pe fibra inainte de Czone in zona aia! si din cite stiu eu nu e Czone pentru ca aia au numai telefonie de la RDS…nu si infrastructura! Nu conteaza oricum!

nu are nimeni pe la firma internet de la cei 2 provideri?

Semnătură