hacking a MacBook Air in two minutes
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

http://www.news.com/8301-13579_3-9905095-37.html

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 11.03.08

s-a folosit o problema de la flash din WebKit pt asta, problema care ar fi putut f usor sa fie folosita si pe un computer cu windows. Numai ca el nu era interesat de computerul cu windows, vroia macul :D

ok, am fugit sa ma impushc

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cum-necum, da prost.
S-o fi rezolvat gaura?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Paris
Macuser din: 11.03.08

se pare ca apple a rezolvat-o deja, dar o sa fie rezolvata si ep macurile noastre cu urmatoare update la safari. Problema este la toate macurile. Oricum, el nu a reusit in 2 minute, i-a luat 2 minute sa se conceteze la macbook air , dar a trebuit sa construiasca site-ul pirat dinainte…

Oricum, e problematica stirea, si arata ca nici macul nu e la adapost de atacuri. Nu sunt virusi, ok, si f bine, speram sa continue asa, dar de cand cu deschiderea FTP-ului, securitatea a scazut semnificativ.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

2 minute si 24 de ore wink

In prima zi, atacatorii nu au avut acces la masina si nu a cazut nici unul. De-abia in a doua zi s-au relaxat regulile si a putut directiona Safari-ul spre site-ul local cu exploit-ul. Site deja instalat, pregatit de acasa, etc.
Dar bineinteles, media senzationalista a sarit ca lupul pe stirea “mac spart in 2 minute”.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05
altero - 02 Aprilie 2008 10:37 PM

Cum-necum, da prost.
S-o fi rezolvat gaura?

Da, detaliile despre exploit au fost trimise la apple si cred ca au si rezolvat-o.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Toată tărășenia asta îmi amintește de testele alea “de anduranță”: hai să trântim iPod-ul de toți pereții, să trecem cu mașina peste el, să vedem cât rezistă.
Probabil că există 2 la puterea 32 de găuri de securitate în Mac OS X, dar atâta timp cât nu există nici un exploit pentru ele în libertate, experimentele astea de laborator nu mă neliniștesc deloc.

Semnătură 

⌘-N